Zápas - mládež 28. 11. 2015, Martin Stříbrný

Starší dorostenci padli na domácím ledě proti Indiánům

L i t v í n o v - Starší dorostenci přivítali na zimním stadionu Ivana Hlinky plzeňské Indiány. Utkání se pro Chemiky nevyvíjelo vůbec špatně, jenže špatná produktivita pokazila nadějný výsledek proti favoritům. O branky Severočechů se postarali Vébr a Schmidmayer.

24., 28.11.2015
logo HC VERVA Litvínov
logo HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov HC ŠKODA PLZEŇ
2 5
  • Třetiny

    1:1, 1:2, 0:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Havlík Š. (Kovařík) – Macháč, Havlík D., Kučera, Urbánek (C), Hipius, Cikánek – Nídl, Schmidmayer, Ineman, Vopat, Vébr, Drašar, Myšák, Vaněk, Kumov, Pavlíček, Bečvář.

  • Sestava hostů

    Červenka (Krasanovský) – Kačena, Štěpánek, Staněk, Váchal, Čada, Sysel, Sedláček, Čechura – Váňa, Rubner, Pour, Chalupa, Červenka M., Eret, Straka, Roubal D. (C), Kovařík, Penc, Hanzlík, Roubal J.


Reportáž

Litvínovští zaznamenali skvělý vstup do utkání, když během tří minut měli dvě ložené šance, ze kterých vzešel jeden gól! Ve druhé minutě po kombinaci druhé litvínovské lajny rozezvučela pravá tyč Červenkovy brány prostory ZS Ivana Hlinky. O minutu později se už domácí radovali z první branky. V závěru přesilové hry se po pěkné kombinaci Bečváře se Zdeňkem Vébrem prosadil ranou z levého kruhu druhý jmenovaný.

Nadšená hra domácího výběru nevydržela příliš dlouho, když už o necelou minut později dotáhla Plzeň náskok svého soupeře. Marek Rubner zůstal na chvilku nehlídaný před Havlíkovo bránou, čehož útočník ve službách Plzně naplno využil, když přesně mířenou střelou mezi betony domácího gólmana rozvlnil síť domácí litvínovské brány.

Druhá třetina nabídla hned tři branky. V osmadvacáté minutě dal podruhé v utkání vedení svému týmu Karel Schmidmayer. Letní posila Litvínova vyzkoušela pozornost hostujícího gólmana ranou z mezikruží, tu dokázal vyrazit pouze do strany, odkud dorážel tentýž hráč a napodruhé už mu to vyšlo.

Plzeňané se s tímto stavem nehodlali smířit a ve třiatřicáté minutě se radovali z vyrovnání. Po přihrávce Chalupy se podruhé v utkání prosadil Marek Rubner, když dokázal kotouč do brány propasírovat mezi tělem a rukou Havlíka. Bohužel pro domácí to nebyla poslední branka Plzně v této třetině. Minutu před koncem druhé třetiny se prosadil Jakub Pour. Ten stál nikým nehlídaný před litvínovskou bránou a přesnou ranou mezi betony domácího gólmana rozvlnil síť!

Třetí třetina byla hodně kouskována přesilovými hrami. Oba týmy měly několik šancí, jenže oba gólmani byli bezchybní. Vše se rozhodlo až v samotném závěru. Dvě minuty před koncem dal klid svému týmu Vojtěch Kovařík, jehož rána propadla do brány mezi betony Havlíka. Poslední branku utkání vstřelil v šedesáté minutě Matěj Chalupa do prázdné brány.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov):Máme tak špatné přihrávky a kombinaci, že většinou dostaneme sami sebe do problémů, nebo rovnou soupeře do šance. Dneska to jsou jednoznačně odevzdané body, částečně o tom rozhodla produktivita. Soupeř mám pět, šest šancí a dá pět gólů. My máme to samé, a nakonec jsme rádi za dva...

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

Radek Kampf (HC Plzeň 1929):Jsme rádi, že jsme dnes dotáhli utkání do vítězného konce. První třetina byla vyrovnaná, Litvínov měl dobrý pohyb. Velmi těžko jsme se prosazovali, ale nakonec to vyšlo.