Zápas - mládež 07. 12. 2015, Martin Stříbrný

Starší dorostenci Litvínova nezvládli domácí souboj s Rytíři

L i t v í n o v - Starší dorostenci Litvínova nezvládli domácí utkání proti Rytířům Kladno, když prohráli 1:3. O jedinou branku, a také celkově první v dresu Chemiků, se postaral Vasiliy Kumov! Pro Severočechy je to tak prodloužení černé série pěti porážek v řadě.

26., 07.12.2015
logo HC VERVA Litvínov
logo Rytíři Kladno
HC VERVA Litvínov Rytíři Kladno
1 3
  • Třetiny

    0:0, 1:3, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Havlík (Kovařík) – Macháč, Havlík M., Havlík D., Kučera, Urbánek, Hipius, Cikánek, Nídl, Schmidmayer, Ineman, Vopat, Vébr, Drašar, Myšák, Vaněk, Helt, Kumov, Pavlíček, Bečvář.

  • Sestava hostů

    Stahl (Zázvorka) – Klusáček, Malý, Šíma, Zelingr, Veber, Müller, Kiml, Smrž, Řepka, Hrabík, Svoboda, Bláha, Kouba, Kučera, Husarik, Kovacs, Kubík.


Reportáž

V první třetině se nehrál útočný hokej, a proto šly také oba týmy do kabin za bezbrankové remízy. Co neměli diváci na zimním stadionu Ivana Hlinky možnost k vidění v první třetině, to plně nahradila ta druhá. První branku utkání vstřelili domácí v polovině utkání. Vasiliy Kumov se dostal s kotoučem na kruhy a ranou z otočky překonal Stahla.

Poté přišla pětiminutovka hostů, kteří v ní dokázali nastřílet hned tři branky! Nejprvě se prosadil Adam Kubík, který pěknou ranou z levého kruhu i s přispěním tyče procpal kotouč za záda Havlíka. Druhou branku vstřelil tři minuty před koncem třetiny Matyáš Zelingr, který od modré propálil vše, co mu stálo v cestě. Demolici domácích dokonal o minutu později opět Adam Kubík. Útočník Kladna se s kotoučem nepáral a tvrdou ranou z první propálil domácího gólmana.

Třetí třetina byla spíše podobná té první, než té druhé. Nejvíce v tom, že v ní padlo stejně branek – nula. Domácí se snažili o vyrovnání, jenže se dopouštěli faulů, což je stálo mnoho sil, a také mnoho času. Další branka tedy už nepadla, a tak se mohli hostující Rytíři radovat ze zisku tří cenných bodů za výhru 3:1.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov):Při vší úctě k soupeři, já to dnes považuji za další odevzdané body. První třetinu jsme neodehráli špatně, ale tu druhou jsme hrozně pokazili. Ve třetí třetině jsme dostali soupeře pod tlak posledních pět minut, a to je hrozně málo, prakticky k ničemu. Nám se nedaří hrát jednoduchý hokej, proto jsme také tam, kde jsme... Stále se snažíme o nějaké přehnané kombinace, které nám nejdou. Na tréninku máme problém se cvičením, ve kterém jsou dvě přihrávky. Pak přijde zápas a my místo toho, aby jsme si dali jednu přihrávku a šli do střelby, tak se snažíme o geniální kombinace, na které tady bohužel nikdo nemá.

Fanshop