Zápas - mládež 12. 12. 2015, Martin Stříbrný

Derby se Spartou rozhodly až samostatné nájezdy

L i t v í n o v - Litvínovští starší dorostenci odehráli těžké utkání proti pražské Spartě. Utkání bylo napínavé až do samotného konce, nakonec rozhodly až nájezdy. V nich byli šťastnější Sparťané, který si nakonec odvezou z Litvínova dva body za výhru 6:5 po nájezdech.

28., 12.12.2015
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Sparta Praha
HC VERVA Litvínov HC Sparta Praha
5 6sn
  • Třetiny

    2:2, 2:2, 1:1 - 0:0 - 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Kovařík (Havlík) – Macháč, D. Havlík, M. Havlík, Urbánek, Hipius, Cikánek, Kučera – Nídl, Schmidmayer, Ineman, Vébr, Drašar, Myšák, Vaněk, Helt, Kumov, Kordule, Pavlíček, Bečvář, Dufek.

  • Sestava hostů

    Hofmann (Wolf) – Vízner, Eliáš, Jeřábek, Horský, Vandas, Sedliský – Šrámek, Švarc, Šišolák, Kafka, Nacházel, Komárek, Schwamberger, Maršoun, Kropáček, Dubský, Wojnar.


Reportáž

Do utkání vstoupili velmi aktivně Sparťané, když už po dvaceti vteřinách hry slavili první branku. Kovařík vyrazil nepříliš tvrdou ránu Komárka přesně na hůl Martina Dubského, kterému nedělalo problém zakončit do poloprázdné brány! V sedmé minutě už vylo ale vyrovnáno. Kučera projel celým hřištěm a v nájezdu byl zahákován, za což bylo nařízeno trestné střílení. S tím si Martin Kučera poradil velmi zkušeně, když Hofmanna oklamal bekhendovým blafákem a bylo vyrovnáno!

V osmé minutě se potvrdilo pořekadlo nedáš - dostaneš. Nejprve spálil velkou šanci Vasiliy Kumov, když si v nájezdu dva na jednoho s Pavlíčkem vylámal zuby na Hofmannově lapačce. O půl minuty později se radovala Sparta. Filip Eliáš dostal krásnou nahrávku a ještě hezčí střelou překonal Kovaříka! Ve čtrnácté minutě bylo ale podruhé v utkání vyrovnáno. Filip Helt si počkal na odražený kotouč před brankovištěm a rychlou ranou z první do horní části brány rozvlnil síť!

V prvních pěti minutách se hrál útočný hokej, oba týmy se dokázaly prosadit. Ve dvaadvacáté minutě zafungovala spolupráce Vojtěcha Kropáčka a Vojtěcha Komárka, když prvním jmenovanému stačilo pouze nastavit hůl do přihrávky Komárka a usměrnit kotouč do prázdné brány. O dvě minuty později bylo ale potřetí v utkání vyrovnáno. Jiří Nídl dostal od Drašara přesnou přihrávku a tvrdou střelu propálil Hofmanna.

Ve čtyřiatřicáté minutě šli domácí poprvé v utkání do vedení! Vasiliy Kumov si našel vyhozený kotouč a nádhernou střelou vymetl pavučinky Hofmannovy brány. Vedení ale nevydrželo Litvínovu příliš dlouho, když už za minutu a půl bylo vyrovnáno. Martin Dubský si sjel k volnému kotouči před Kovaříkem a střelou zápěstím mezi betony Kovaříka srovnal stav utkání!

V třetí třetině se hrál vyrovnaný hokej, padly v ní dvě branky, ale rozhodnutí nepřinesla. Deset minut před koncem šli domácí podruhé v utkání do vedení. Sparťané si dali vlastní branku, za autora páté branky svého týmu byl označen Zdeněk Vébr. V čase 53:29 bylo ale vyrovnáno. Matouš Horský napřáhl v přesilovce na modré čáře a jeho dělová rána se zastavila až v síti Kovaříkovy brány.

V prodloužení se oba týmy držely zkrátka, nikdo nechtěl udělat chybu a přijít o extra body na víc. Největší šanci v něm měl domácí Marek Havlík, který si ovšem vylámal zuby na bezchybném Hofmannovi. Závěrečnou loterii začali domácí, v podstatě také i ukončili. Litvínovští nedokázali proměnit ani jeden nájezd, naopak za Spartu se prosadil Ondrej Šišolák, který tak rozhodl o tom, kdo se stane vítězem dnešního utkání!

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): V dnešním utkání jsme dokázali předvést krásné kombinace a dostat Spartu pod tlak. Bylo tam ale také mnoho chyb z naší strany, což je škoda. Mohli jsme mít tři body, ale nebo také žádný. Každopádně bod proti Spartě se vždycky počítá.