Zápas - mládež 04. 10. 2015, Martin Stříbrný

Mladší dorostenci v Praze neuspěli, Slavii podlehli 1:4

P r a h a - Mladší dorostenci dnes odehráli další utkání, tentokrát na ledě pražské Slavie. Po bojovném výkonu podlehli Pražanům 1:4. O jedinou branku Severočechů se postaral mládežnický reprezentant České republiky Lukáš Vacín.

8., 03.10.2015
logo HC Slavia Praha
logo HC VERVA Litvínov
HC Slavia Praha HC VERVA Litvínov
4 1
  • Třetiny

    1:1, 2:0, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Dusil (Pánek) – Mareček, Štibingr, Zderadička, Macek, Rulc, Kučera, Srdínko, Holý – Kižlin, Vojinovič, Všetečka, Hradil, Petrák, Havrda, Vaniš, Janča, A. Klapka, Křenek

  • Sestava hostů

    Pejsar (Kmínek) – Žítek, Šubrt, Hoffmann, Bártek, Kitzberger, Žižka – Dufek, Zirtoni, Jindra, Vacín, Bartoš, Berka, Jouza, Svoboda, Beran, Kysela, Šarlinger, Pech


Reportáž

Hráčům Litvínova se nepovedl vstup do utkání, když už po necelých dvou minutách prohrávali. Slavisté vstřelili první branku utkání zásluhou Martina Petráka. Pejsar nedokázal zkrotit Mackovu tvrdou ránu a vyrazil ji pouze před sebe, kde stál dobře postavený Petrák a dorazil kotouč do odkryté klece. Litvínovští ale dokázali ještě v první třetině srovnat. Lukáš Vacín dokázal využít chyby obranných řad Slavie, když stál sám před Dusilem, a s klidnou hlavou svou šanci proměnil.

Druhá třetina se odehrávala podle not Slavie. Podobně jako na začátku utkání, tak i v této třetině se Slavisté dokázali prosadit po necelých dvou minutách hry. Adam Klapka chytrou nahrávkou našel Jakuba Janču, který se z dobré pozice nemýlil. V polovině utkání šli domácí do dvoubrankového vedení. Jakub Janča se natlačil do brankoviště, kde s trochou štěstí dotlačil kotouč za záda Pejsara a poslal svůj tým již do dvoubrankového vedení.

Litvínovští se ve třetí třetině hnali za vyrovnáním, to ale nepřišlo, navíc Slavie vstřelila ještě jeden gól. Hattricku se v dvaapadesáté minutě dočkal hráč Slavie Jakub Janča. Zmiňovaný mladý útočník zavezl kotouč do útočného pásma, tam si ho nachystal ke střele, která mu sedla a bez problému zapadla za záda Martina Pejsara. Litvínovští se po této brance již na nic nezmohli, a tak se Slavisté mohli radovat ze zisku tří bodů.

Fanshop