Zápas - mládež 11. 10. 2015, Martin Stříbrný

Mladší dorost protrhl nepříjemnou sérii porážek, když porazil Kladno 4:2

L i t v í n o v - Mladší dorostenci se po čtyřech porážkách v řadě radují z vítězství, když na domácím ledě porazili kladenské Rytíře 4:2. Na dnešním vítězství se dvěma brankami podílel Marek Berka, po jedné pak Patrick Pech a Přemysl Svoboda.

9., 11.10.2015
logo HC VERVA Litvínov
logo Rytíři Kladno
HC VERVA Litvínov Rytíři Kladno
4 2
  • Třetiny

    1:1, 1:1, 2:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Pejsar (Prošek) – Žítek, Šubrt, Čapek, Hoffmann, Bártek, Kitzberger, Žižka – Dufek, Jindra, Vacín (C), Bartoš, Berka, Jouza, Svoboda, Beran, Kysela, Šarlinger, Pech.

  • Sestava hostů

    Jiroušek (Ženíšek) – Smažík, Zich, Slabý, Šmolík, Flachs, Rudovský – Hasil, Karásek, Petrus, Kleveta, Kulma, Obadal, Filip, Bernat, Zíka, Bláha M., Bláha O. (C), Tržil.


Reportáž

Na první branku utkání se dlouho čekalo, nakonec padly v krátkém časovém rozmezí rovnou dvě. V šestnácté minutě šli hosté do vedení po přesném zásahu svého kapitána. Ondřej Bláha zkusil své štěstí ranou od mantinelu, která k udivení všech prošla až za záda Martina Pejsara. Domácí ale nic nezabalili, když sedm vteřin před koncem první dvacetiminutovky vyrovnali. Přemysl Svoboda se dobře zorientoval ve skrumáži před Jirouškem, poslal kotouč na volného Patricka Pecha, který střelou nad lapačku rozvlnil síť.

Druhá třetina byla stejně vyrovnaná, jako ta první, když i po ní šly oba týmy do kabin za vyrovnaného stavu. V polovině utkání šli domácí poprvé do vedení. První střelu Marka Berky dokázal Jiroušek ještě vyrazit, následnou dorážku domácího útočníka si už ale nepohlídal, a tak se domácí mohli radovat z jednobrankového vedení. Jak dobře zvládli Chemici závěr první dvacetiminutovky, tak té druhé vůbec. Minutu před sirénou se prosadil hostující Matěj Hasil, který využil nepřehledné situace před Pejsarem a dorazil kotouč za záda bezmocného domácího gólmana.

Na řadu přišla třetí perioda, kterou plně ovládli domácí hráči, a mohli se tak radovat ze zisku tří bodů. Nejprve vstřelil vítěznou branku Litvínova ve dvaačtyřicáté minutě Marek Berka. Autor dvou branek v dnešním utkání využil chaotické situace v Jirouškovo brankovišti a poslal kotouč do odkryté klece. Tento stav vydržel až do času 58:45, kdy se gólem Přemysla Svobody do odkryté brány uzavřel účet dnešního utkání, ze kterého Litvínovští vytěžili proti silnému soupeři cenné tři body.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec (HC Litvínov): Dnes se mi to samozřejmě hodnotní velmi dobře, protože jsme porazili silné Kladno, které dodnes ještě neprohrálo. Dokázali jsme si, že jsme dobrý mančaft, a že dokážeme konkurovat všem. V dnešním utkání jsme museli přidat trochu více nasazení a bojovnosti, což se nám povedlo, a díky tomu jsme také dokázali zvítězit.

Fanshop