Zápasy 06. 10. 2015, Redakce

Lukeš poslal tým přes Vídeň do osmifinále CHL proti Frölundě!

Bylo to těžší, než se čekalo, ale povedlo se. Verva v prodloužení udolala Lukešovou ranou rakouský celek a po výsledku 2:2 postoupila celkovým skóre 6:5 mezi nejlepších šestnáct týmů Champions Hockey League.

CHL1.kolo,2(Sport1), 06.10.2015, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo Vienna Capitals (AUT)
HC VERVA Litvínov Vienna Capitals (AUT)
2 2
  • Třetiny

    0:0, 0:0, 1:2 - 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Horák - Kubát, Chaloupka - Sklenička, Pavlík - Pavelka, Frolo - Kokeš, Gula - Martynek, Hübl, Lukeš - Jánský, Hanzl, Trávníček - Řehoř, Piroš, Hořava - Písařík, Smolka, Jurčík. Připraven Petrásek. Trenéři Rulík, Weissmann, Šlégr

  • Sestava hostů

    Kickert – Lakos, Fraser, Iberer, Milam, Pretnar, Klimbacher, Peter, Nissner – MacLean, Whitmore, Dzieduszycki – Rotter, Sharp, Gamache – Bois, Nodl, Fischer – Hartl, Schiechl, Grosslercher. Připraven Lawson. Trenéři Boni a Nasheim


Reportáž

Brankář Horák a útočník Řehoř dostali poprvé šanci v litvínovském dresu na mezinárodní scéně. Hosté přijeli likvidovat jednobrankové manko z prvního zápasu a dávali najevo, že to se snahou překvapit myslí vážně.

V první třetině k tomu měli blízko nejvíce v 18. minutě, McLean nastřelil tyč.

Verva bez zraněných Šrámka a Gerháta, s osmi obránci a pozměněným složením útoků zahrozila Hanzlem, Lukešem a nejnebezpečněji Hořavou v oslabení. Útočník Vervy v 15. minutě zachytil rozehrávku soupeře, dostal se do úniku, ale Kickert jeho střelu vyrazil.

Po změně stran měli domácí možnost hrát téměř v kuse šest minut přesilovku poté, co byl dvakrát po sobě vyloučen Milam a pak bylo Vídeňanů na ledě nějakou dobu šest. Avšak Kickert za svá záda žádný kotouč nepustil, kombinacím tentokrát něco chybělo.

Capitals zahrozili ve druhé třetině prakticky jen jednou, Gamache dostal kolmý pas, Horák ale jeho střelu lapil – a to doslova a do písmene. Hosté se dočkali druhé početní výhody v zápase (Písařík), ovšem také neuspěli.

Na branky si přes dva tisíce diváků počkalo do třetí třetiny. Bojovní hosté se radovali při přesilovce díky Rotterovi, ale minutu na to už Jánský rovněž ve výhodě tečí Pavlíkovy střely srovnal. V tu chvíli postupovali Krušnohorci, ale prodloužení přece jen neunikli.

Vyloučení Boise na 2+2 minuty přitom naskytlo domácím šanci zápas rozhodnout, ale hra v dlouhé přesilovce se jim nedařila a nedařila, až nakonec dokonce inkasovali. Ujel Whitmore a blafákem překonal Horáka, 1:2.

Muselo se tím pádem nastavovat, ještě v 56. minutě Trávníček z mezikruží přestřelil. V prodloužení to vypadalo s nadějemi černožlutých všelijak, ale v čase 64:45 napřáhl Lukeš z hranice kruhu a po ledě svým třetím gólem v CHL rozhodl o postupu HCVL!

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "V zápase nás držel Lukáš Horák. Neměli jsme dnes takovou energii, jakou bychom potřebovali, proto jsme se se soupeřem celé utkání tahali. Jsme rádi, že jsme nakonec postoupili, i když to byl vydřený postup. Náš brankář předvedl řadu velmi dobrých zákroků."