Zápasy 03. 11. 2015, Redakce

Frölunda na kolenou, Litvínov skolil nejlepší švédský celek!

Ani po sedmém utkání v Champions Hockey League nebyl Litvínov smutný, naopak: skolil doma lídra švédské ligy 2:1! Zaskočil Indiány z Göteborgu dobrým výkonem a po zásluze zvítězil. Do odvety za týden si poveze jednobrankový náskok.

CHL,Osf,1, 03.11.2015, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo Frölunda Indians (SWE)
HC VERVA Litvínov Frölunda Indians (SWE)
2 1
  • Třetiny

    0:0, 1:0, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Petrásek - Kubát, Chaloupka - Pavelka, Pavlík - Sklenička, Frolo - Černý, Gula - Smolka, Hübl, Lukeš, Válek, Hanzl, Trávníček, Martynek, Piroš, Jurčík, Gerhát, Baránek. Připraven Horák. Trenéři Rulík, Weissmann, Šlégr

  • Sestava hostů

    Johansson - Tömmernes, Bengtsson, Bohm, Larsson, Gunnarsson, Persson - Stalberg, Lundqvist, Ehn, Figren, Sundstrom, Lasu, Widerstrom, Rosseli-Olsen, Karlsson, Lehkonen, Carlsson, Lasch, Johnson. Připraven Gustafsson. Trenér Rönnberg


Reportáž

V sestavě se objevil nový "útočník" – zadákem Baránkem si trenéři ve čtvrté řadě vypomohli při marodce forvardů (Šrámek, Hořava, Písařík, Chlapík…). Nakonec museli točit i bez Jánského jen deset čistokrevných útočníků.

Do branky se potřetí v Lize mistrů postavil Michael Petrásek, který byl na ledě předtím při výhrách nad Grenoblem (6:4) a ve Vídni (4:3).

Litvínov si vedl srdnatě, i když v úvodu byl na novém ledě zaměstnanějším brankářem ten jeho. Obstál, v 5. minutě například výborně dvakrát zasáhl proti Ehnovi. V polovině třetiny mohli udeřit domácí. Hanzl se na levém křídle krásně kličkou uvolnil přes obránce, blafák mu ale ještě stihl zmařit protihráč. Vzápětí pálil zblízka Válek, Johansson zachránil. A v 19. minutě jeli dva na jednoho Trávníček s Válkem. První vystřelil a gólman puk těsně vyrazil. Se stavem 0:0 po první třetině tak mohli skoro být spokojenější favorizovaní hosté.

I po změně stran pokračovali černožlutí v dobrém výkonu a zápas jako takový v dobrém tempu. Vervu nepřibrzdilo ani vyloučení Piroše, protože Bengtssona vychytal Petrásek a pak vybídnutí stejného hráče Lasch ze vzduchu neusměrnil. Po polovině zápasu se před brankou dobře zorientoval Kubát a dorazil puk do sítě - 1:0! Zasloužená odměna.

Zvýšit mohl Smolka, švihem z mezikruží našel ale jen pohotovou lapačku gólmana. Petrásek se zase zaskvěl ve 38. minutě, když chytil i bez své hole tečovanou střelu. Před přestávkou lehce zazdil gólovou šanci Lehkonen. A pět vteřin před pauzou musel ven druhý domácí hráč, obránce Gula. Ukázalo se to po přestávce důležité...

Pět vteřin před koncem přesilovky totiž dostal nabito před odkrytou klec Johnson a nezaváhal, 1:1. Jenže svou jedinou přesilovku v zápase za chvíli využila i Verva!

Trávníček uvolnil Hanzla a ten ranou pod víko vrátil domácím náskok. Litvínovský kapitán si asistencí udržel (osamostatnil se) na pozici Top Scorera týmu (2+6). Pěkný hokej pokračoval, minutu na to trefil Figren břevno a v další minutě zase z dobré pozici minul branku ex-obránce Baránek.

V závěru zápasu ještě musel ven za vyhození puku Kubát, ale litvínovské nasazení i dobrý taktický výkon nedovolily hostům skórovat. Vlastně ani nebyli puštěni do příliš mnoha šancí. K power play se z logických důvodů (dvojzápas) Frölunda neodhodlala.

Hráči - v rozdílných náladách - bez podání rukou odjeli do kabin (za týden od 20 hodin se hraje ve Švédsku odveta). Ti litvínovští doprovázeni potleskem snad všech přihlížejících. Kdo nepřišel, mohl litovat.

Jen tak dál!

Dobrým výkonem se prezentoval brankář Petrásek: "Pro mě to byl dnes obrovský zážitek, jsem za to vděčný. Chytám v Mostě a teď najednou proti takovému týmu... Dostal jsem góly od Prostějova, od Benátek, a teď jen jeden od Frölundy. A ještě výhra k tomu," byl šťastný.

Fanshop