Zápas - mládež 29. 11. 2015, Martin Stříbrný

Derby mezi Litvínovem a Slovanem musely rozhodnout až nájezdy

Ú s t í n a d L a b e m - Derby mezi Ústím nad Labem a Litvínovem musely rozhodnout až samostatné nájezdy, v nich byli šťastnější litvínovští Chemici! O tom, že si mladší dorostenci Litvínova povezou z Ústí dva body, musel v závěrečné loterii rozhodnout až David Jindra, který si připsal vítězný nájezd.

Nadstavba, 29.11.2015
logo HC Slovan Ústečtí Lvi
logo HC VERVA Litvínov
HC Slovan Ústečtí Lvi HC VERVA Litvínov
4 5sn
  • Třetiny

    1:1, 1:0, 2:3 - 0:0 - 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Volke (Brňák) – Štochl, Štěpánek, Kříž, Stuchlý, Mareš, Vidlička – Costa, Harkabus, Batryn, Čermák, Šindelář, Herák, Janoušek, Tůma, Gottfried, Machulda.

  • Sestava hostů

    Pejsar (Kmínek) – Žítek, Šubrt, Hoddmann, Bártek, Kitzberger, Žižka – Dufek, Zirtoni, Jindra, Vacín, Bartoš, Berka, Jouza, Svoboda, Kysela, Šarlinger, Pech.


Reportáž

Litvínovští Chemici zažili parádní vstup do utkání, když už po osmačtyřiceti vteřinách hry vedli 1:0. Povedenou trefou z kraje utkání se prezentoval Ondřej Dufek a domácí brankář Volke byl bez šance. Vedení si Litvínovští strážili až do samého závěru třetiny, na kterém o něj ale přišli. Dvacet vteřin před koncem první periody se prosadil Jan Tůma, čímž srovnal stav dnešního utkání.

Druhá dvacetiminutovka byla na branky hodně chudá, byl v ní k vidění pouze jeden gól, bohužel pro Chemiky do sítě Pejsara. V sedmatřicáté minutě se v přesilové hře prosadil Vít Šindelář, když se trefil z optimální střelecké pozice. Litvínovští se dočkali odpovědi až ve druhé minutě třetí třetiny! O druhou branku svého týmu se zasloužil hostující obránce Oldřich Žítek.

Posledních pět minut třetí dvacetiminutovky bylo naprosto strhujících. Jednobrankové vedení vrátil svému týmu Marek Berka, když procpal puk za bezmocného Volkeho a vrátil Litvínovu jednobrankový náskok. Ústečtí se s tímto stavem nesmířili a o minutu a půl později bylo vyrovnáno. Martin Štěpánek zakončil svou parádní individuální akci gólovou tečkou.

Dvě minuty před koncem střetnutí šli domácí Lvi dokonce do vedení. Dmytro Batryn se s kotoučem nepáral a po rychlé kombinaci se trefil do černého. Ovšem ani po této brance nebyl všemu konec. V čase 59:22 bylo opět vyrovnáno a šlo se do prodloužení! Na konci pohledné akce svých spoluhráčů stál Patrick Pech, když propálil vše, co mu stálo v cestě. Prodloužení vítěze neurčilo, a tak přišli na řadu samostatné nájezdy. V nichž byli šťastnější Chemici, když se o vítězný nájezd postaral David Jindra!