Zápas - mládež 18. 02. 2016, Martin Stříbrný

MDO: Třiasedmdesát střel, sedm vstřelených branek a tři body na úkor Písku

L i t v í n o v - Mladší dorostenci Litvínova odehráli utkání na domácím ledě proti Písku. V utkání měli jasně navrch, o čem svědčí také poměr střel - 73:22. Chemici nakonec nasázeli sedm branek a radovali se ze zisku tří bodl po vítězství 7:3.

Nadstavba, 18.02.2016
logo HC VERVA Litvínov
logo IHC KOMTERM Písek
HC VERVA Litvínov IHC KOMTERM Písek
7 3
  • Třetiny

    1:0, 3:2, 2:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Pejsar (Kmínek) – Žítek, Šubrt, Hoffmann, Bártek, Kitzberger, Žižka, Najman, Liška – Dufek, Jindra, Bartoš, Berka, Jouza, Svoboda, Beran, Kysela, Šarlinger, Pech, Kubát.

  • Sestava hostů

    Buchta (Reindl) – Novák, Kroupa, Měchura, Brož, Tampier – Čech, Vokoun, Januška, Přibyl, Pechlát, Schwartz, Berčík, Novotný.


Reportáž

Do utkání vstupovali Litvínovští jako velcí favoriti, v první třetině se jim však podařilo vstřelit pouze jednu branku, a to hned ve třetí minutě. Litvínovští dlouho tlačili Písek v útočném pásmu, až nakonec napřáhl Vojtěch Kysela a svou přesnou ranou zápěstím otevřel skóre utkání. Druhá branka padla až v jednadvacáté minutě. Ondřej Dufek byl v mele před Buchtou nejaktivnější a jako poslední se dotkl kotouče v cestě do sítě.

O necelou minutu to bylo už o tři branky! Po pěkné akci svých spoluhráčů se kotouče ujal Jakub Beran, který přesnou ranou do horní části brány potřetí v utkání překonal Buchtu. V polovině utkání se Písečtí radovali ze snížení. Daniel Čech využil zmatků domácí obrany a bez sebemenšího zaváhání poslal kotouč záda Pejsara. O šestašedesát vteřin později to bylo ale opět o tři branky. Ondřej Dufek zavezl kotouč do útočného pásma, dostal se až před Buchtu, mazácky si poradil s gólmanem a zavěsil!

Minutu před koncem druhé třetině byla k vidění ještě jedna branka. Jan Tampier se probil přes střední pásmo a vypálil. Jeho rána nebyla příliš vidět a se štěstím prošla až za záda Pejsara. Ve čtyřiačtyřicáté minutě se radovali opět domácí, kteří zužitkovali svůj další ohromný tlak. Daniel Jouza vypálil z dobré pozice a překonal nešťastného Buchtu.

Další branky se domácí dočkali sedm minut před koncem utkání. Přemysl Svoboda dostal dobrou přihrávku do prostoru a svižnou ranou rozvlnil síť! Písečtí ale chuť do utkání i přes gólový deficit neztratili a dvě minuty před koncem utkání ještě vstřelili branku. Václav Pechlát se prosadil z bezprostřední blízkosti a snížil na 3:6. Vteřin před koncem se ale ještě naposled radovali chemici! Přemysl Svoboda nádherně ujel hostující obraně a ještě hezčím blafákem zakončil brankový účet dnešního utkání.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec (HC Litvínov): Náš výkon nebyl optimální, mysleli jsme si, že se Písek porazí sám. Samozřejmě to tak nebylo a my jsme měli obrovské problémy se zakončením. S Pískem jsme měli snad přes padesát střel, ale nic z toho. Mohli jsme nastřílet daleko více branek, ale doplatili jsme na naší neproduktivitu.