Zápas - mládež 22. 01. 2016, Martin Stříbrný

Chemici nadělovali v Havířově! AZetko inkasovalo rovnou devětkrát

H a v í ř o v - Starší dorostenci odehráli první utkání na dalším "moravském tripu". Dnes se představili na ledě Havířova. Tam se strhla branková přestřelka, po které se radovali chemici z vítězství 9:5. Zítra čeká Litvínov důležité utkání na horké půdě ve Vsetíně.

Nadstavba, 22.01.2016
logo HC AZ Havířov
logo HC VERVA Litvínov
HC AZ Havířov HC VERVA Litvínov
5 9
  • Třetiny

    2:5, 2:2, 1:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Sonnek – Zíková, Adámek, Aulehla, Chujac, Szturc, Srníček, Mrowiec – Janeček, Potočný, Strakoš, Pecka, Kristian, Peterka, Piš, Lenomar, Pawliczek.

  • Sestava hostů

    Havlík Š. (34. Kovařík) – Macháč, Havlík M., Havlík D., Kučera, Urbánek, Hipius, Cikánek – Ineman, Schmidmayer, Vopat, Vébr, Drašar, Myšák, Bečvář, Pavlíček, Helt, Kordule.


Reportáž

První třetina utkání byla jako na kolotoči. Především ale nabídla rovnou sedm branek! Ty první dvě padly v přesilové hře Havířova. K překvapení všech ale do sítě Havířova! Ve třetí minutě se v oslabení do útoku vydal Roman Cikánek,který ranou z dálky překvapil Sonnka. Ještě v tentýž oslabení se prosadili chemici podruhé. Jan Bečvář zasadil druhý úder domácím pěknou ranou z mezikruží a bylo to o dvě branky.

O dvě minuty později už se prosadili také domácí hráči. Dominik Pawliczek zužitkoval dobré kombinace svých spoluhráčů a zakončili přesnou ranou. V desáté minutě utkání už to bylo 2:2! Havířovští sevřeli Litvínov v jejich obranném pásmu a Peter Kristian se s kotoučem nepáral, když ho z první poslal za záda Havlíka.

Závěr první třetiny byl ale jasně v režii hostů. Pět minut před sirénou se na brankoviště postavil David Drašar, který svým důrazem dotlačil kotouč za záda Sonnka. Dvě minuty před koncem první dvacetiminutovky dostal nabito na mezikruží Karel Schmidamyer, který rychlou střelou k tyči překonal gólmana. O minutu později to bylo o tři branky. Zdeněk Vébr ujel domácímu obránci a tvrdou střelou nedal Sonnkovi žádnou šanci.

Ve druhé třetiny si diváci na havířovském zimním stadionu museli počkat na branku až do osmadvacáté minuty. V té napřáhl v přesilové hře David Drašar a Sonnek byl po jeho ráně bezmocný. V sedmatřicáté minutě se domácí dočkali snížení. Lukáš Peterek vypálil od modré a jeden z bránících hráčů Litvínova si srazil kotouč bruslí do brány.

Dvě minuty před koncem třetiny to byli ale opět hosté, kteří se radovali ze vstřelení branky. Josef Myšák našlápl ve středním pásmu, předjel obránce a zakončil přesně. O necelou minutu se ale zase radoval druhý tým, tedy Havířov. Matěj Potočný se prezentoval rychlou střelou z levého kruhu, na kterou neměl Kovařík nárok a bylo opět sníženo.

Třetí třetina byla na branky nejchudší, když v ní byly k vidění pouze tři. V sedmačtyřicáté minutě objel Filip Helt branku a zasunul kotouč na přední tyč. Deset minut před koncem utkání lovil kotouč ze své brány Kovařík. David Chujac vypálil od modré čáry, Kovařík jeho ránu neviděl a inkasoval. Tři minuty před koncem utkání padla poslední branka. Jan Bečvář dorazil střelu Helta do prázdné brány a uzavřel brankový účet dnešního utkání.