Zápas - mládež 23. 01. 2016, Martin Stříbrný

SDO: Chemici převýšili soupeře v produktivitě a porazili Vsetín vysoko 7:1

V s e t í n - Starší dorostenci Litvínova se ve svém druhém utkání na Moravě postavili nepříjemnému Vsetínu. Ten ale od začátku ztrácel s chemiky krok, a nakonec prohrál vysoko 7:1! Litvínovští tak vezou z "moravského tripu" všech šest bodů a přiblížili se k pozicím zaručující play-off.

Nadstavba, 23.01.2016
logo Vsetínská hokejová
logo HC VERVA Litvínov
Vsetínská hokejová HC VERVA Litvínov
1 7
  • Třetiny

    1:2, 0:2, 0:3

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Huzlík (41. Herman) – Pařízek, Ondračka, Krůžela, Nadymáček, Weintritt J., Kollár, Kašpar, Augustin, Richter – Dostál, Půček, Dubnický, Weintritt M., Čechmánek, Humplík, Kovář, Vilém.

  • Sestava hostů

    Havlík Š. – Macháč, Havlík M., Havlík D., Kučera, Urbánek, Hipius, Cikánek – Ineman, Schmidmayer, Vopat, Vébr, Drašar, Myšák, Bečvář, Pavlíček, Helt, Kordule.


Reportáž

V první periodě byl zápas vyrovnanou partií, kterou dokázal proměnit Filip Ineman již ve druhé minutě, když přehodil beton domácího brankáře. Vsetín se snažil vyrovnat a tlakem přinutil hráče Litvínova dvakrát faulovat a následovala tedy přesilovka 5 na 3, ve které se, k radosti domácích, prosadil Patrik Augustin. I hostům se však naskytla přesilová hra, v tomto oslabení měli domácí hodně štěstí, ale žlutozelené držel po celou dobu hlavně Marek Huzlík, který v bráně přímo čaroval. Na šťastný pokus Davida Drašara byl ale i on krátký a úspěšný střelec procedil kotouč mezi jeho betony. Následně mohl vyrovnat Jiří Weintritt, který se dostal do úniku, v němž byl hákován hostujícím Cikánkem, a bylo tak nařízeno trestné střílení. Vsetínský obránce vyslal střelu po ledě a gólman Havlík ji zastavil levým betonem. Na obou stranách byly i nadále k vidění střelecké pokusy, ani jeden však brankou neskončil a do kabin se tak šlo za stavu 1:2.

Do druhé třetiny ale jakoby vstoupil úplně jiný Vsetín, domácí se ke kotouči dostali až v přesilové hře v 26. minutě. Do té doby tempo zápasu diktovali hosté a hrálo se pouze v jejich útočné třetině. Početní výhoda se ale naskytla i hostům a z úniku se v ní prosadil opět David Drašar, který stejně jako při minulém úspěšném zakončení uklidil puk mezi betony domácího muže v masce. Vsetín se po inkasované brance trochu probral, ale jeho útočné snažení opět přerušilo vyloučení. A i když byli Vsetínští blízko gólu, branku se nepovedlo vstřelit jak Michalu Weintrittovi, tak Danielu Dostálovi a úspěšný nebyl ani jeden ze dvou pokusů Romana Půčka, kterému se dařilo ze Vsetínských přecházet útočnou modrou čáru nejčastěji. Už to vypadalo, že hosté v druhé třetině skóre navýší jen o tu jedinou branku, 31 sekund před koncem druhé periody se ale ve zmatku před vsetínskou brankou dobře zorientoval Karel Schmidmayer, a tak Litvínov vedl již o tři branky.

Na začátku třetí třetiny se do vsetínské brány postavil David Herman a hned měl plné ruce práce. Litvínovští se opět hned po vhazování vydali do útoku, a tentokrát to byl Bečvář, komu patřila první střela třetiny. O to více se Herman zapotil, když z třetí periody uběhla jen jedna minuta a hráčů jeho týmu bylo na ledě o jednoho méně. Jak měl brankář hostů v dnešním zápase skvělou fazónu, v této třetině si vybral slabší chvilku, kdy mu kotouče vypadávaly. Naštěstí pro něj a jeho tým Vsetínští netrestali. Ba naopak, radovali se Chemici. Nad levý beton se z mezikruží, z blízkosti brankoviště trefil Josef Myšák. Vsetínští se sice snažili, střel z jejich strany ale moc nepřišlo a vítězství svého týmu pak definitivně potvrdil Zdeněk Vébr, který se trefil dvakrát v rozmezí 23 vteřin.

Fanshop