Zápas - mládež 29. 01. 2016, Martin Stříbrný

SDO: Litvínovským se nezadařilo a Kotlina zůstala nevyloupena

H a v l í č k ů v B r o d - Litvínovští starší dorostenci odehráli těžké utkání na ledě Havlíčkova Brodu. Utkání se rozhodovalo ve třetí třetině, kterou odvládli domácí a zvítězili 7:4. Hvězdou utkání se stal havlíčkobrodský kapitán, který v utkání vsítil pět branek!

Nadstavba, 29.01.2016
logo HC Havlíčkův Brod
logo HC VERVA Litvínov
HC Havlíčkův Brod HC VERVA Litvínov
7 4
  • Třetiny

    3:3, 1:1, 3:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Kulich (Folvraský) – Němec, Lachman, Jančařík, Benák, Rubner, Hrabaň, Polák D., Kopic – Hendrych, Veverka, Přibyl, Králíček, Holenda, Beran, Vlach, Donda, Michálek, Piskač.

  • Sestava hostů

    Š. Havlík (Kovařík) – Cikánek, Hipius, Urbánek, Kučera, M. Havlík, D. Havlík, Macháč – Kordule, Helt, Pavlíček, Bečvář, Myšák, Drašar, Vébr, Lopat, Schmidmayer, Ineman


Reportáž

Zápas měl ostrý úvod. Hned ve druhé minutě si sjel na kruh David Michálek, který nechytatelně tečoval tvrdou ránu Kopice od modré. Litvínov se ale rychle zvedl a po parádní přesilovkové kombinaci udeřil Jan Bečvář, jehož střela z pravé strany byla tečovaná přesně do zadního vinglu. Bruslaři pak také využili početní převahu, a to dokonce dvojnásobnou. Bombou od modré čáry se prosadil Patrik Hrabaň. Přetahovaná pokračovala a Litvínov ve 14. minutě dokonce vedl. Nejprve propadla Kulichovi střela Davida Drašara teploměrem, o pár momentů později udeřil z dorážky Karel Schmidmayer. Domácím se do konce úvodní části povedlo znovu srovnat, když z levého kruhu přišpendlil puk pod víko David Michálek.

Bruslaři měli hned zkraje úvodního dějství několik tutovek, ale buď je vyčapal Havlík, anebo se domácí střelci nevešli mezi tyče. Až ve třicáté minutě se znovu měnilo skóre. To po dobré práci Berana přebral kotouč David Michálek, jenž si sjel před litvínovského strážce svatyně, kterého si položil a backhandem zvedl touš nad jeho beton. Záhy se vytáhl brankář Havlík, který nadvakrát zlikvidoval šanci Veverky. Litvínovští se brzy oklepali a po Inemanově úniku se zaskvěl Kulich. Verva přeci jen dokázala srovnat, když se po výborné kombinaci ocitl sám před kasou David Drašar, jenž nedal zblízka maskovanému muži domácích šanci. Hosté mohli na konci druhé periody vést, ale Kulich svůj tým podržel bravurním zákrokem na brankové čáře.

Necelých pět minut po rozběhnutí závěrečné třetiny se dostal do samostatného úniku David Michálek, který si povodil Havlíka a dostal svůj celek znovu do vedení. Litvínovští reagovali na ztrátu tlakem. Schmidmayer se rozjel po pravém křídle a vypálil. Kulich jeho jeho ránu vytěsnil na tyč, od které se kotouč odrazil ven z brankoviště. Severočeši se sice dožadovali branky, ale marně. V 54. minutě sice dostali hosté střelou z pravého kruhu kotouč do branky, ale ta byla v ten moment již o dobrý půlmetr mimo své běžné postavení a navíc byla již přerušená hra. Litvínov pokračoval v tlaku, domácí sebrali kotouč a na pravý kruh se dostal Lukáš Beran, jehož pokus Havlík pouze ztlumil, načež se touš došoural za čáru. Hosté v závěru odvolali brankáře, ale po ztrátě puku se trefil z poloviny kluziště do odkryté klece David Michálek, pro kterého to byla již pátá branka v tomto střetnutí.

Podrobnou reportáž z celého utkání včetně všech důležitých momentů naleznete ZDE

.

Ohlasy

logo HC Havlíčkův Brod

HC Havlíčkův Brod

Václav Adam (BK Havlíčkův Brod): Myslím si, že se hrálo velmi kvalitní utkání ve velkém tempu. My jsme měli od druhé třetiny velké problémy se složením útoků, protože se nám zranili dva hráči ze druhé lajny. Když máme tři útoky, tak je to pro nás docela fatální. Museli jsme použít v útoku obránce Němce. Myslím si, že nově sestavené útoky se s tím popraly dobře, kluci bojovali. Byl to hodně vyrovnaný zápas, ve třetí třetině se radoval šťastnější tým. Bylo to o tom, kdo v ní dá první gól. Chci celý tým pochválit za perfektně odbojované utkání. Jsou to pro nás dobré tři bodíky.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Dnes stál proti nám výborný hokejista s číslem 12, domácí podali parádní a disciplinovaný výkon. Na druhou stranu my jsme moc hokejové parády a disciplinovanosti nepředvedli.

Fanshop