Zápas - mládež 27. 02. 2016, Martin Stříbrný

SDO: Litvínovští si opět s chutí zastříleli, když porazili Vsetín 7:2

L i t v í n o v - Starší dorostenci Litvínova zakončili sezonu vysokým vítězstvím nad Vsetínem 7:2. Utkání měli od samého začátku pod svou kontrolou. Velký podíl na tom měli hráči z mladšího dorostu - Přemysl Svoboda (1+2), Lukáš Vacín (1+1) a Patrick Pech (1+1)!

Nadstavba, 27.02.2016
logo HC VERVA Litvínov
logo Vsetínská hokejová
HC VERVA Litvínov Vsetínská hokejová
7 2
  • Třetiny

    2:0, 3:1, 2:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Kovařík – Bártek, Havlík D., Kučera, Hipius, Cikánek – Nídl, Vopat, Myšák, Vacín, Kordule, Dufek, Pavlíček, Svoboda, Pech.

  • Sestava hostů

    Machač – Pařížek, Krůžela, Nadymáček, Kollár, Kašpar, Augustin – Najvar, Koňařík, Wolf, Hrňa, Dubnický, Matiaško, Sušeň, Humplík, Kovář, Paroušek.


Reportáž

Nástup do utkání měli Litvínovští bravurní, když už v šesté minutě vedli o dvě branky. Mladící v sestavě Litvínova vytvořili před Machačem tlak, po kterém nabil na mezikruží Vacín Přemyslu Svobodovi, a ten svižnou ranou poslal kotouč za záda gólmana, čímž se postaral o svoji první branku mezi staršími dorostenci – 1:0! O jednapadesát vteřin lovil kotouč ze své brány Machač podruhé. Jiří Nídl se ocitl v dobré příležitosti a ukázal se jako správný kanonýr, když nechytatelnou bombou propálil vsetínského brankáře – 2:0. Třetí branka k vidění v první třetině už nebyla, a tak se šlo do kabin za dvoubrankového vedení pro Litvínov.

Litvínovští měli vstup i do druhé třetiny lepší, než jejich soupeř ze Vsetína, když se prosadil v šestadvacáté minutě potřetí. Litvínovští vytvořili další závar před bránou soupeře, ve kterém si našel kotouč Patrick Pech, když dorazil kotouč do prázdné brány, a také vstřelil svůj první gól za starší dorostence – 3:0! V polovině utkání byl k vidění další gól Litvínova. Lukáš Vacín po pěkné individuální akci dostal až před Machače, a tam si počínal mazácky, když svižnou střelou rozvlnil síť, a také si připsal do statistik první gól v dresu staršího dorostu Litvínova – 4:0.

Netrvalo dlouho a i Vsetínští se mohli poprvé v utkání radovat. V čase 30:05 přihrál zpoza brány Koňařík na Davida Kováře, který neměl problém dostat kotouč za Kovaříka – 4:1. Ještě před sirénou se ale prosadili domácí hráči. Jednu vteřinu před koncem druhé třetiny vypálil Josef Myšák do obrovského chaosu před bránou Vsetína a kotouč se odrazem o jednoho z hráčů hostujícího celku dostal až do sítě – 5:1.

Ve třetí třetině už se utkání pouze dohrávalo, i tak ale bylo k vidění několik branek. Ta první po čtyřiceti vteřinách hry! Koňařík opět v roli nahrávače našel před brankou úplně volného Matěje Dubnického, který z bezprostřední blízkosti prostřelil Kovaříka – 5:2. O sedmatřicet vteřin později už to byli ale opět domácí, kteří zvedali ruce nad hlavu. Kordule našel Petra Pavlíčka, který mazácky zasunul kotouč za záda přesouvajícího se Machače a vstřelil další branku svého týmu – 6:2. Dvanáct minut před koncem padla poslední branka utkání. Lukáš Vopat ve velké rychlosti projel do útočného pásma, ve kterém našel před brankou stojícího Jiřího Nídla, který přesnou střelou vstřelil svou druhou branku v utkání – 7:2.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Vzhledem k tomu, jaká je situace v juniorce, kam jsme poslali naše starší hráče, tak jsme do utkání se Vsetínem museli poslat "bažanty". Odehráli to ale parádně a myslím si, že jsme od začátku do konce byli jednoznačně lepším týmem.

logo Vsetínská hokejová

Vsetínská hokejová

Jiří Weintritt (VHK Vsetín): Pokazili jsme první třetinu, kterou jsme prohráli 0:2, a pak už jsme se do utkání nedokázali vrátit. Poslední zápas sezony jsem si představoval úplně jinak, ale bohužel kvalita domácího týmu byla úplně jinde, než ta naše.