Zápasy 18. 03. 2016, Redakce

Verva porazila Energii za dva body

Znovu až prodloužení rozhodlo zápas v Litvínově. Verva soupeře přehrála, výrazně přestřílela, ale na rozhodující branku si i proti Karlovým Varům musela počkat až do nastaveného času. Tým ztratil na Pardubice, které porazily Vítkovice 2:0, další bod, ale stále má šanci vyhnout se baráži.

P-out 4, 18.03.2016, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Energie Karlovy Vary
HC VERVA Litvínov HC Energie Karlovy Vary
2p 1
  • Třetiny

    0:1, 1:0, 0:0 - 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Petrásek – Kubát, Chaloupka – Pavelka, Pavlík – Frolo, Černý - Gerhát, Piroš, Lukeš – Duda, Hanzl, Hořava – Martynek, Havlíček, Trávníček – Jánský (do 12. min.), Válek, Jurčík - 21. K. Reichel. Připraven Řehoř. Trenéři Rulík a Šlégr

  • Sestava hostů

    Habal – Bičánek, Dvořák, M. Rohan, Sičák, Baránek, Benák – Vrána, Haščák, Huna - Gorčík, Skuhravý, Bartek – T. Rachůnek, Marosz, Svoboda – Flek, Kůs, V. Tomeček. Připraven Závorka. Trenéři Mlejnek a Antonik


Reportáž

Zraněného Viktora Hübla nahradil na pozici centra první formace Kamil Piroš. Pro zranění chyběl také Jiří Doležal. Do hry se dostali Jánský a z Mostu znovu i Havlíček. Třináctým útočníkem byl Kristian Reichel.

Stejně jako ve Varech začala Verva i doma dobře. Už ve 23. vteřině dostal Kubát puk po Lukešově šanci zblízka za brankovou čáru, sudí však už předtím ke smůle domácích přerušil hru. Minutu na to byl sám před Habalem Martynek, ale měl puk přes ruku a jeho bekhend gólman vyrazil. Při Dvořákově vyloučení zaváhal u své branky při rozehrávce Petrásek, ale soupeř to potrestat nedokázal.

Prvním provinilcem ve žlutém byl v 7. minutě Chaloupka. Dobrý úvod domácích vyvrcholil možností Trávníčka po přečíslení a Dudově přihrávce, skončila na tyči!

Ve 12. minutě skončil zápas pro Jánského, Kůs za vražení na hrazení inkasoval trest na pět minut plus do konce. Jánský odešel po svých na ošetřovnu, ale zraněn už pak v utkání nepokračoval. Dlouhá početní výhoda se ale Litvínovským nevedla, stříleli málo a nepřesně.

Potrestal je za to Svoboda, po zachycené rozehrávce soupeře ujel z vlastního obranného pásma a po kličce překonal po ledě Petráska, 0:1.

Druhá část přinesla sérii vyloučení, žlutým pak další nastřelenou tyč a také vyrovnání. Při Gorčíkově trestu mohl zvýšit Rachůnek, v přesilovce pak nastřelili domácí zdálky podruhé brankovou konstrukci. Až Benákovo vyloučení potrestal zblízka za 12 vteřin Lukeš, kterému šikovně prohodil puk před branku Duda.

Martynek mohl dokončit obrat skóre, snažil se oklamat Habala, ale ten mu část branky neodkryl. Ve 35. minutě se zkoumal záznam hry, hosté odpálili puk z brankové čáry. Nebo už za ní? Puk celým objemem čáru nepřešel, tak zněl verdikt. Dvě minuty na to doráželi neúspěšně Reichel a Duda, stadiónem to znovu zašumělo.

Po změně stran tlak žlutočerných vyvrcholil. Šance se množily, gól však stále nepřicházel. Jen se rozšiřoval seznam těch hráčů HCVL, co se s kotoučem na holi objevili před Vladislavem Habalem. Ten dělal radost svým fanouškům. Ti litvínovští zase neúnavně celé utkání hnali za ztečí svůj tým.

Dočkali se už v 16. vteřině prodloužení, Lukeš přihrál Hanzlovi a ten si efektně i efektivně poradil s koncovkou!

Každý tým hraje ještě o šest bodů. Litvínov ztrácí na 12. Pardubice čtyři, potřebuje jich na Východočechy získat pět a v neděli je hostí na svém ledě.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jiří Šlégr: "Na našem týmu je vidět, o co se hraje. Aktivita byla u nás od začátku, ale paradoxně nás přibrzdila dlouhá přesilová hra, kdy jsme málo stříleli. Poté jsme inkasovali, ale v kabině jsme si řekli, že půjdeme víc do střel. To se nám povedlo a vyrovnali jsme. Bohužel jsme i přes řadu šancí druhou branku nepřidali. Výborně zachytal hostující brankář. Výhra alespoň za dva body je výsledek dobré práce."

logo HC Energie Karlovy Vary

HC Energie Karlovy Vary

Mikuláš Antonik: "Získali jsme po dlouhé době nějaký bod. Bojovali jsme, makali. V obraně bylo spousta zmatků, ale brankář nás podržel. V prodloužení jsme rychle inkasovali, ale pro nás je i ten jeden získaný bod dnes dobrý."