Zápasy 07. 10. 2016, Redakce

Třetí výhra v řadě! Verva skalpovala indiány

Po vysoké porážce v Brně Litvínov potřetí vítězí - v zajímavém a bojovném utkání v Plzni zaslouženě získal tři body a čtyřikrát skóroval, i když se tentokrát ani jednou neprosadila první formace. Bude v neděli na Spartu plno?

10. kolo, 07.10.2016, Home Monitoring Aréna, Plzeň
logo HC ŠKODA PLZEŇ
logo HC VERVA Litvínov
HC ŠKODA PLZEŇ HC VERVA Litvínov
3 4
  • Třetiny

    1:1, 1:2, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Machovský - Pulpán, Čerešňák, Kvasnička, Slovák, Němeček, Holý – Kubalík, Kracík, Kratěna – Johnson, Lev, Yellow Horn – Vondráček, Koreis, Svoboda – Schleiss, Hrnka, Švarc. Připraveni Polívka a M. Špaček. Trenéři Mich. Straka, Čihák, J. Špaček

  • Sestava hostů

    Janus – Kubát, Gula – Sørvik, Pavelka - Sklenička, Kokeš – Stříbrný, V. Hübl, Lukeš – J. Černý, R. Hanzl, M. Hanzl – Hořava, Reichel, Trávníček – Jurčík, Válek, Gerhát. Připraveni Pinc a Strejček. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr


Reportáž

Do Plzně odjel Litvínov i bez Pavlíka, Martynka a Nejezchleba, se Stříbrným v první řadě a připraveným sedmým obráncem Strejčkem z Mostu.

Škoda i přes marodku toužila po dalších třech bodech, ale v první třetině tahala za kratší konec. Hned v prvním střídání nabil Hübl Stříbrnému, jehož rána se ale mezi tyče nevešla. Také druhé střídání pro Vervu, Černý s bratry Hanzlovými nadělali před Machovským slušný zmatek. Později ho prověřili ještě Lukeš a z otočky starší Hanzl.

Januse vyzkoušel až v 8. minutě Johnson z dorážky, to bylo při Lukešově vyloučení. Plzeň toho v přesilovce mnoho nepředvedla, často mířil puk až do jejího obranného pásma.

Ve druhé polovině třetiny už byla Škoda nebezpečnější. Koreis hledal před brankou Kratěnu, nepřesně. Druhé přečíslení bílomodrých už gól přineslo, zblízka zavěsil Kratěna. Ještě v téže minutě se ale za modrou čárou zmocnil puku rozjetý kapitán Trávníček a blafákem srovnal. Současně se sirénou ještě sudí signalizovali trest Černému.

Nepříjemný začátek druhé třetiny. Plzeň v ní zlepšila pohyb a dočkala se vedení. Hüblovi byla v oslabení zlomena hůl, domácí hráli pět na tři, ale dočkali se až později. Před brankou osvědčil důraz Vondráček, 2:1.

I třetí vyloučený hráč v zápase měl černý dres (Trávníček), ale pak přišel litvínovský obrat během 60 vteřin. Jurčík ze záporného úhlu překvapil Machovského a vyrovnal. Mezi obránci se prosmýkl Hořava, jeho blafák skončil na tyči, ale puk vrátil do branky Reichel, 2:3!

Srovnat mohl Johnson, ani nadvakrát však na Januse nevyzrál. Dalším průnikem odpověděl Hořava a pak všechny severočeské fandy v hledišti vystrašil jejich brankář. Vyjel proti puku a pak vystřelil na vlastní prázdnou klec. Mířil určitě víc vedle, naštěstí šel puk jen do boční sítě.

Úspěšnou třetinu končili hosté znovu vyloučením do šatny (Stříbrný).

Páté vyloučení (Janus) Verva zaplatila, Čerešňák propálil všechno od modré, 3:3. Litvínov byl hokejovější, Černého střelu dorážel zblízka Robin Hanzl a Machovský se vleže vyznamenal. Horn a Lev zahrozili před Janusem, ale pak udeřilo na druhé straně: Černý využil akci obou bratrů Hanzlů a opět blafákem do bekhendu skóroval, 3:4!

Ve zbytku času si Severočeši zaslouženou výhru pohlídali. Indiáni zkusili od předposlední minuty power play, ale stav už se nezměnil. Čtvrtá výhra venku!

Ohlasy

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

Michal Straka: "První třetina se nám nepovedla, hráli jsme bez systému, byl to chaos. Ve druhé části jsme se zvedli, srovnali krok, dokonce i otočili stav. Pak jsme bohužel dostali velmi laciné góly, zpoza branky a kvůli špatnému střídání. A soupeř byl zase na koni. V poslední třetině jsme stáhli hru na tři lajny a srovnali jsme díky přesilovce. Měli jsme tlak i šance, ale pak přišlo další nesmyslné střídání... Bohužel, dva nejzkušenější hráči, Ondra Kratěna a Jarda Kracík, střídají když je soupeř na puku. Dostali jsme z toho rozhodující gól a zase jsme bez bodu."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Darek Stránský: "Do zápasu jsme vstoupili dobře, měli pohyb i šance, ale bohužel jsme gól nedali a naopak ho dostali. Ale rychle jsme se do toho dostali zpět vyrovnávací brankou. Ve druhé třetině jsme dali slepené góly, což nám dost pomohlo. Ve třetí periodě se na nás velmi podepsal vyrovnávací gól, nevypadalo to pak s námi dobře. Povedl se nám ale jeden brejk a rozhodli jsme tím zápas."

Fanshop