Zápasy 30. 10. 2016, Redakce

Skvělý finiš, Litvínov veze tři body z Chomutova!

Pokračuje litvínovská jízda, pokračují dny Lukáše Válka! Mladý útočník opět rozhodl utkání, tentokrát na ledě Pirátů. Vervu ve třetí části nezastavilo ani vyrovnání soupeře, dvakrát se trefil Martin Hanzl.

17. kolo, 30.10.2016, SD Aréna, Chomutov
logo Piráti Chomutov
logo HC VERVA Litvínov
Piráti Chomutov HC VERVA Litvínov
2 4
  • Třetiny

    1:0, 0:2, 1:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Laco – Rutta, Skinner, Flemming, Dlapa, Valach, Mrázek, Kudělka – Skokan, Huml, Vondrka – Kaše, V. Růžička, Tomica – Koblasa, Kämpf, Sklenář – Hřebejk, Chlouba, Poletín. Připraven Strmeň. Trenéři Růžička, Martínek, Šťastný

  • Sestava hostů

    Janus – Kubát, Gula – Sørvik, Pavelka – Sklenička, Kokeš – Pavlík – Stříbrný, V. Hübl, Lukeš – M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý – Hořava, Reichel, Trávníček – Jurčík, Válek, J. Doležal. Připraven Pinc. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr


Reportáž

Verva opět nastoupila s brankářem Janusem, sedmi obránci a do sestavy se jí po dvouzápasové absenci vrátil útočník Jakub Černý.

Souboj slovenských gólmanů začal lépe pro toho domácího. Jednak úvodní šanci hostí po průniku Stříbrného a Lukešově přihrávce Hüblovi zpoza branky přestál bez úhony, protože puk mířil těsně vedle, "druhak" hned první přesilovka jeho spoluhráčů (6. Kubát) skončila rychlým gólem, z dorážky uspěl Huml.

Janus podržel při průniku Kämpfa v 10. minutě, jehož koncovku zastavil betonem. Dvě minuty na to se provinil Kaše, ale Verváci se k větší šanci nedostali, až na konci přesilovky pálil Kokeš. Pozitivum zapsali v dalším oslabení (16. Trávníček), které ubránili. A čtyři vteřiny před přestávkou sekl Jurčíka Skinner a musel ven.

Poměr přesilovek se tak srovnal, poměr těch využitých ne. Ale pak poslal dlouhý pas Hüblovi Sørvik, následovala křižná přihrávka Lukešovi a jeho přesný švih zdálky mezi betony, 1:1! Litvínov ožil, Hübl prošel obranou soupeře, Robin Hanzl hledal v gólové šanci bratra... Ten pak musel za drobný prohřešek ven.

Černí jen za první minutu oslabení třikrát vyhodili puk a jen co se proviniliec vrátil zpátky do hry, tečoval přízemní střelu Skleničky, 1:2! Vzápětí viděli sudí další prohřešek hostů (Gula), kteří si oddechli po Růžičkově průniku. Na druhé straně projel defenzívou protivníka Kubát a byl zahákován Kämpfem. Rušná dvacetiminutovka už ale další gól nepřinesla, HCVL se v ní dočkal vcelku zaslouženého obratu.

Ve 44. minutě nechali rozhodčí běžet hru, i když žádná neběžela, puk byl držen chumlem hráčů u mantinelu. Piráti postupně sílili tlak, ve 48. minutě ještě před pozorným Janusem neuspěl Kaše, ale dvě minuty na to už - opět dorážkou - srovnal Huml. Měl však zůstat jediným domácím střelcem zápasu...

Dvě minuty na to Hořava nabil před branku na volej Válkovi a znovu se zvedlo mnoho rukou v hledišti, 2:3! Sebevědomí týmu je znát a Litvínov pak s přehledem zvládl i závěr zápasu. Domácí neopustila bojovnost, ale jejich tlak už byl spíš jalový a když pak ujela bratrská dvojice Vervy, bylo rozhodnuto. Zablokovanou přihrávku vyřešil Martin Hanzl střelou, 2:4!

Piráti dřeli, kdo by chtěl před přestávkou doma prohrát. Verva ukázala opět psychickou odolnost a zdála se být i hokejovější. Výborná první třetina základní části!

Ohlasy

logo Piráti Chomutov

Piráti Chomutov

Petr Martínek: "Do zápasu jsme vstoupili dobře a využili přesilovku. Momentálně se trápíme v koncovce, i když máme šance, tak nedáváme góly. Ve druhé třetině jsme udělali dvě malé chyby, které soupeř dokázal využít. Pak ve třetí třetině vyrovnáme, snažíme se rozhodnout, ale zase přišla chyba v našem pásmu..."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Darek Stránský: "Už poněkolikáté jsme do utkání nevstoupili dobře, v první třetině nám chyběl pohyb a tlak na branku. Od druhé třetiny jsme se zvedli a utkání otočili. Ve třetí části jsme se okolo páté minuty dostali pod tlak a následně inkasovali. V závěru jsme těžili z dobrých protiútoků, což nakonec celý zápas rozhodlo."

Fanshop