Zápasy 11. 12. 2016, Redakce

Třinec po obratu ukončil litvínovskou sérii

Ani vedení o tři góly nestačilo Litvínovu v pěkném utkání k vítězství. Oceláři ve druhé části snížili na rozdíl branky, ve třetí třetině vyrovnali a v prodloužení v oslabení rozhodli.

29. kolo, 11.12.2016, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Oceláři Třinec
HC VERVA Litvínov HC Oceláři Třinec
3 4p
  • Třetiny

    1:0, 2:2, 0:1 - 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Janus – Kubát, Gula – Sørvik, Pavelka – Sklenička, Pavlík – Kokeš – Gerhát, V. Hübl, Lukeš – M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý – Hořava, Šimeček, Trávníček – Dufek, Válek, Jurčík. Připraven J. Hübl. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr

  • Sestava hostů

    Hrubec – Linhart, Roth - Hrabal, Krajíček - M. Doudera, Nosek – Hrňa, Marosz, Petružálek – Adamský, Kane, Irgl – Rákos, Kreps, Dravecký – Ján Sýkora, Špirko, Martin Růžička. Připraven Hamerlík a Bartko. Trenéři Kýhos, Mucha, Kopřiva


Reportáž

Magnet 29. kola nejvyšší soutěže přilákal do ochozů Hlinkova stadiónu slušnou návštěvu. Verva ve stejné sestavě jako v pátek, kdy dosáhla svého možná nejcennějšího vítězství v sezóně (nad Zlínem), začala dobře.

Ve třetí minutě se sice do náznaku přečíslení dostali hosté, ale pak přišla série litvínovských možností: Válek po Jurčíkově akci minul, Martin Hanzl a Černý, který nezasáhl před brankou Hanzlovu přihrávku vzduchem, také neuspěli. Pak se ještě vyznamenal pohyblivý Hrubec proti R. Hanzlovi. Na druhé straně totéž předvedl Janus proti Petružálkovi.

Ve druhé polovině třetiny přišlo první vyloučení, Sýkora nedovoleně atakoval Válka. A hned z první výhody gól: Robin Hanzl přihrál svému mladšímu bratrovi a ten napodruhé trefil puk k tyči, 1:0. Janus s pomocí spoluhráčů vyřešil nebezpečný závar a tým dobře odbránil i Pavelkův trest v 15. minutě. Necelou minutu před přestávkou se ještě trochu hloupě provinil Kane a domácí ohrožovali Hrubce.

Druhá třetina přinesla podstatně větší brankovou úrodu. Nejprve odskočili domácí, pokračující přesilovku využil tečí Kubátovy střely Hübl. Minutu na to zamířil ven Rákos, a když už se hrálo pět na pět, našla si překvapivě cestu do sítě střela staršího Hanzla z úhlu, 3:0-

Ani poté vedoucí celek tabulky soupeře nezmáčkl, ale v polovině utkání přece jen snížil. Petružálek nejprve nevyužil Maroszovo vybídnutí, ale chvíli na to zaplula do sítě Douderova střela od modré.

Dlouho se hrálo bez vyloučení, to Kubátovo v závěru třetiny ale hned přineslo změnu stavu. Irgl ideálně našel Krepse, který trefil odkrytou klec, 3:2.

Cory Kane na začátku třetí třetiny vyrovnal povedenou tečí rány od modré. Litvínov pak ubránil dvě oslabení (46. Sklenička, 49. Sørvik, který zatáhl za záchrannou brzdu při šanci Ocelářů). Kane pak musel ven, v přesilovce odjel z ledu s bolestivou grimasou Černý. HCVL se ještě v závěru základní hrací doby musel bránit po špatném střídání.

V prodloužení mohli Verváci rozhodnout (třeba R. Hanzl), pak se na to chystali znovu po vyloučení Draveckého 83 vteřin před koncem. Ale nakonec zaútočili hosté a odražený puk poslal do sítě podruhé v zápase Kreps.

Tahle porážka mrzí hlavně vzhledem k vývoji utkání, soupeř se ale postupně lepšil. Čtyři body Vervy z víkendu zas tak špatnou vizitkou nejsou.

Tak po přestávce na Chomutov!

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Darek Stránský: "Vstoupili jsme do utkání dobře, podařilo se nám dát gól v přesilovce a pak jsme měli pár dalších šancí, škoda že jsme neodskočili víc. Ve druhé třetině nám tam napadaly další dva góly a vypracovali jsme si tak s mimořádně silným Třincem luxusní náskok 3:0. Pak jsme trochu jakoby polevili a nechali si snížit na 3:2. Třetí gól - nechali jsme jenom malý prostor Kaneovi a ten byl schopný tečovat. Byl to velice dobrý hokej, jsme trochu smutní z toho, že jsme nedokázali dotáhnout do vítězného konce takhle dobře rozehrané utkání. V závěru jsme měli trochu smůly, nevyužili jsme ani přesilovku a pak při ní naopak dostali gól. Takže máme bohužel jen jeden bod, tak to chodí."

logo HC Oceláři Třinec

HC Oceláři Třinec

René Mucha: "Jeli jsme na led týmu, který v současnosti doma hraje asi nejlepší hokej. Připravovali jsme se na to, bohužel jsme v první půlce zápasu, v prvních 25 minutách, udělali několik zbytečných faulů a domácí v přesilovkách trestali. Musím pak ale určitě pochválit tým za to, jaký ukázal charakter, zápas dokázal otočit a vyhrát za dva body. To je pro nás strašně cenné. Teď se těšíme na pauzu."

Fanshop