Zápasy 03. 02. 2017, Redakce

Přetahovaná s Boleslaví nakonec přinesla dva body

2:0, 2:3, 4:3, 4:4, 5:4 - takový byl vývoj divokého zápasu mezi Severočechy a Středočechy.

44. kolo, 03.02.2017, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo BK Mladá Boleslav
HC VERVA Litvínov BK Mladá Boleslav
5p 4
  • Třetiny

    2:2, 1:1, 1:1 - 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Petrásek – Kubát, Gula – Pavelka, Pilař – Sklenička, Pavlík – Martynek, V. Hübl, Lukeš – M. Hanzl, R. Hanzl, Černý – Hořava, Válek, Trávníček – Jurčík, Reichel, J. Doležal. Připraveni Janus a Kokeš. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr

  • Sestava hostů

    Maxwell (64. Lukáš) – Stříteský, Kučný – Hanzlík, Kurka – Bernad, Holub – Hrdinka, Štich – Lenc, Musil, Hyka – Pacovský, Urban, Látal – Pospíšil, Žejdl, Orsava – Jonák, Volf, Musliu. Trenéři Výborný a Žabka


Reportáž

Martynek v prvním útoku – to byla nejvýznamnější změna v páteční litvínovské sestavě, do které se vrátil J. Doležal. Mimo zůstali Frolo, Gerhát a Stříbrný, po zranění stále nehrají Sorvik a Nejezchleb.

Boleslav přijela pozměněném složení, bez Vampoly a Klepiše, poprvé s mladými – obráncem Hrdinkou a útočníkem Musliu.

Viktor Hübl převzal před zápasem ocenění k 1000. utkání v nejvyšší soutěži (za Litvínov, Slavii a České Budějovice). Zároveň nastoupil k 700. zápasu za žlutočerné barvy v extralize.

Litvínov zahájil lépe a už po 39 vteřinách si vynutil první přesilovku (Musil). Nevyužil ji, stejně jako vzápětí druhou (Maxwell vyhodil puk do hlediště).

Za to pak se dvakrát trefil v rozmezí 43 vteřin. Martin Hanzl se dostal k Pilařově vyražené střele a nádhernou, načasovanou křížnou přihrávku Trávníčka trefil Hořava, 2:0. Minutu na to další gól, ale po přezkoumání záznamu hry nebyl uznán, pro Černého kopnutí.

Nedáš-dostaneš, hosté využili dvě přesilovky. Trefili se zdálky Urban a pak až od modré čáry Musil, 2:2. První třetina se hrála nezvykle dlouho, 46 minut.

Středočeši po přestávce dokončili obrat, prosadili se po akci dva na dva, Orsava zakončoval neobsazený do odkryté klece.Verva hrála tři přesilovky (2x Orsava, Žejdl), ale s minimem střel, naopak – Žejdl ve 26. minutě v oslabení nastřelil tyč.

Prapor pozdvihl v polovině zápasu Martynek. Ač faulován, akci dokončil a srovnal na 3:3. Druhá polovina třetiny mnoho pohledného hokeje nenabídla.

Třetí část začala pro HCVL zle, po Kubátově zákroku jel Hyka už v 16. vteřině trestné střílení. Neproměnil. Litvínov to nakoplo, Pavlík prokličkoval až před brankáře, který zachránil. Vedení získal Vervě Černý, ale Bruslaři z Boleslavi dál dělali čest svému jménu. Pláchl jim však Hořava ve 49. minutě.

Další Pavlíkovu kličkovanou vyřešili hosté jen za cenu faulu, a k Bernadovi pak na lavici hanby přisedl Látal. S minutovou přesilovkou pět na tři ale naložili žlutí prachbídně. "Byla to totální katastrofa, to se jen tak nevidí," schoval po po zápase hlavu do dlaní trenér Rulík.

Přesto měl Litvínov blízko k pojistce výhry, trefil tyč a při power play soupeře opakovaně netrefil prázdnou a po rychlém brejku a dorážce inkasoval vyrovnávací gól.

Prodloužení přineslo šance na obou stranách. Hosté museli střídat gólmany, Maxwellovi praskl nůž. Vervu jednou výrazně podržel Petrásek, ale sama mohla také rozhodnout. Proti náhradníkovi Lukášovi se nakonec pěkně a individuálně prosadil starší z bratrů Hanzlových. O tyč a s pomocí betonu se mu povedlo dostat puk do sítě.

Na litvínovských hráčích jakoby celý zbytek utkání ležel stín ztraceného dvoubrankového vedení v první třetině. Houževnatí a výborně se pohybující hosté šli za svým cílem až ho dosáhli, ale výhra nakonec přece jen zůstala doma. Zda to jsou pro Vervu dva body získané nebo jeden zbytečně ztracený, uvidíme asi až po 52. kole...

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Mně se utkání hodnotí strašně těžko, protože jsme měli výborný vstup, ale potom už se nám tolik nedařilo. Dost dlouho se tam posuzovalo to, zda jsme vstřelili třetí gól, nebo ne. Ta dlouhá přestávka jednoznačně hrála ve prospěch Mladé Boleslavi, která se potřebovala nadechnout. Naše výborně rozehraná třetina tak nakonec skončila vyrovnané. Jsme rádi, že jsme uhráli dva body, ale myslím si, že jsme měli na víc. Chválím mužstvo, že utkání zvládlo, protože jsme mohli taky klidně prohrát. Na konci třetí třetiny při power play pak nastala z naší strany obrovská chyba, kdy byl obránce minutu a půl na ledě a pro nás nepochopitelně neodjel střídat. Výhra nás však těší, protože Mladá Boleslav má výborné tři lajny, jsou to všechno skvělí bruslaři. Proti takovému týmu se nehraje dobře."

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Boris Žabka: "Měli jsme slabší vstup do utkání, inkasovali jsme dvakrát a museli se z toho oklepat. Dokázali jsme využít přesilovky, z nichž jsme vyrovnali, pak jsme šli do vedení 3:2. Snažili jsme se hlídat střední pásmo, což se nám bohužel nepodařilo a dostali jsme gól na 3:3. Na začátku třetí třetiny jsme nevyužili trestné střílení. To je velká škoda, protože by byl soupeř v roli toho, kdo musí dotahovat. Úsilím a snahou jsme ale dokázali utkání dotáhnout do prodloužení. Co se týče prodloužení, tak se musíme podívat na video, protože se nám tam nezdála jedna situace. Měli jsme pocit, že soupeř možná dohrával ve čtyřech. Na to se ale rozhodně nechceme vymlouvat. Potom při nás také stála smůla, protože brankáři praskl nůž a musel střídat. To ale naši porážku nezpůsobilo."

Fanshop