Zápasy 15. 02. 2017, Redakce

Kometa třikrát zhasnuta ve třetí třetině!

Skvělý obrat z 2:3 na 5:3 se povedl v závěru utkání hráčům Vervy v přímém souboji o páté místo. Dvakrát se trefil obránce Pilař.

46. (ČT), 15.02.2017, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Kometa Brno
HC VERVA Litvínov HC Kometa Brno
5 3
  • Třetiny

    0:2, 2:1, 3:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Janus – Pavlík, Gula - Pavelka, Sørvik - Sklenička, Pilař – Martynek, V. Hübl, Lukeš – M. Hanzl, R. Hanzl, Černý – Hořava, Gerhát, Trávníček – Jurčík, Válek, J. Doležal. Připraveni Petrásek a Reichel. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr

  • Sestava hostů

    Vejmelka – Bartejs, O. Němec, Gulaši, Kováčik, Malec, Trška – Kvapil, Hruška, Erat – Káňa, Čermák, Haščák – Brabenec, Nečas, H. Zohorna – R. Zohorna, Dočekal, Vondráček. Připraveni Čiliak a Král. Trenéři Zábranský, Pešout, Pokorný, Haken


Reportáž

S brankářem Janusem a konečně i s obráncem Sørvikem vyrukovala Verva k přímému souboji o páté místo a hlavně k boji o další body, které by přinesly pevnější pozici v první šestce tabulky. Nezačala ale dobře.

Hosté už postavili do hry uzdraveného Erata a právě ten asistoval Kvapilovi v první přesilovce (2. Sklenička) u prvního gólu.

V 6. minutě se provinil Pilař, Litvínov se tentokrát ubránil a Hořava s Trávníčkem mohli vyrovnat po akci dva na jednoho, Trávníčkova přihrávka byla však zblokována.

Verva pak měla třikrát početní výhodu (10. Bartejs, 13. Kováčik, 18. Malec), ale neprosadila se. Kometa mohla udeřit v přečíslení ve 12. minutě, Hruška přetáhl blafák. Na druhé straně zahrozili Hübl a Sorvik, ale pak zůstal před Janusem trestuhodně osamocený mladý Nečas a gólman už se nestihl přesunout. Po "šatnáři" šli Moravané do druhé třetiny spokojeni s vedením 2:0.

Ani do druhé části nevstoupili domácí dobře, už po 11 vteřinách putoval za katr Gula. Přesilovka přinesla gól až později, při Gulašiho vyloučení za vyhození puku. Puk skončil v síti po Pilařově střele. Hruška mohl rychle odpovědět, také Erat hýřil aktivitou. Ke třetí brance pomohla Kometě chyba soupeře, R. Zohorna upravil na 1:3. Závěr třetiny ale patřil žlutým. Válek a Martynek se prosmýkli až před Vejmelku a Martynek jej ze sóla překonal, 2:3.

HCVL to nakoplo. Trenéři stáhli hru jen na první tři formace. V přesilovce po změně stran ještě Pavelka z mezikruží neuspěl, ale pak starší Hanzl vysunul Černého, který se pěkně uvolnil a prostřelil brankáře Vejmelku (teploměr) z křídla a vyrovnal na 3:3.

Vyloučení Skleničky deset minut před koncem Litvínov přestál a pokračoval ve zlepšeném výkonu. V kýžený gól jej přetavila dorážka M. Hanzla po závaru před brankovištěm, 4:3.

Čas rychle ubíhal a hosté se špatně popasovávali s novou rolí v zápase, totiž s rolí dotahujícího. Poslední minuta přinesla kuriózní situaci - chvíli se hrálo bez brankářů na obou stranách! Ten Komety byl odvolán ve snaze vyrovnat, ten Vervy následně odjel z ledu při výhodě při signalizovaném vyloučení po faulu na Trávníčka.

Prázdnou klec modrých pak stejně trefil Pilař, Litvínov tak zvládl koncovku a i při chomutovské výhře udržel náskok na 7. místo.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Darek Stránský: "První třetina se nám nepovedla, řekl bych spíš výsledkově, protože Brno snad ze čtyř ran dalo dva góly, dost jsme toho zablokovali. Ale lepší jsme v ní určitě nebyli. Ve druhé části soupeř ještě zvýšil tlak, tam nás mnohokrát podržel Jaro Janus. Díky němu jsme se dál drželi na dostřel. Pomohlo nám pak snížení do šatny na 2:3 a musím smeknout před týmem za to, jak přistoupil ke třetí třetině. Po vyrovnávacím gólu jsme se zvedli a zvrátili zápas v náš prospěch. Doufám, že nás povedená třetí třetina nakopne i do dalších zápasů."

logo HC Kometa Brno

HC Kometa Brno

Kamil Pokorný: "Hodnotí se mi dnes zápas těžce... První třetinu jsme vyhráli 2:0 a myslím, že jsme hráli dobře. Ve druhé jsme v té hře pokračovali a vypracovali si dost šancí. Bohužel jsme dali jen jeden gól, ale vedli 3:1. Škoda inkasovaného gólu do šatny na 3:2, tím jsme domácím dali určitou naději a oni ji ve třetí třetině bezezbytku využili. Narostla jim křídla a otočili zápas, který jsme my měli dobře rozehraný."

Fanshop