Zápasy 24. 02. 2017, Redakce

Janus má nulu, Litvínov tři body a je ve čtvrtfinále!

Verva ubránila proti Škodě téměř tři minuty ve třech, vyhrála 2:0 a po výhře Zlína nad Chomutovem na nájezdy je ve čtvrtfinále. Na šestou Kometu i sedmý Chomutov má žlutočerný tým náskok osm bodů (a lepší vzájemné zápasy s Piráty) a vzhledem k jejich vzájemnému zápasu v 51. kole, v němž někdo (či oba) musí ztratit, jistotu čtvrtfinále! Verva skončí po základní části druhá, třetí, čtvrtá, pátá nebo šestá, termíny zápasů tedy ještě neznáme.

49. kolo, 24.02.2017, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov HC ŠKODA PLZEŇ
2 0
  • Třetiny

    2:0, 0:0, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Janus – Pavlík, Gula – Kubát, Sørvik – Z. Sklenička, Pilař – Martynek, V. Hübl, Lukeš – M. Hanzl, R. Hanzl, Černý – Hořava, Gerhát, Trávníček – Válek, Reichel, Jurčík. Připraveni Petrásek a Kokeš. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr

  • Sestava hostů

    Machovský – Kvasnička, Kadlec – Němeček, Moravčík – Pulpán, Čerešňák – Kubalík, Kracík, Svoboda – Lev, Kratěna, Procházka – Stach, Preisinger, Indrák – Hrnka, Koreis, Schleiss. Připraven Hylák a Frühauf. Trenéři Mar. Straka, Vlasák, Hanzlík, Čihák


Reportáž

Verva stále bez zraněného Pavelky začala zápas s chutí a Plzeň, podporovaná svými fanoušky ze severní tribuny, třikrát za sebou v úvodu zápasu faulovala. Tresty se sice nepřekrývaly, ale i tak z toho pro Škodu vyšla slušná škoda.

První přesilovka (2. Moravčík) – čtyři střely domácích, nic. Druhá (6. Čerešňák) gól Kuby Černého, kterému nabili bratři Hanzlové. Třetí (11. Indrák) nic, ale z pokračujícího tlaku žlutočerných se prosadil Gerhát, kterému nabili Hořava s Trávníčkem, 2:0.

Pak zahřál trestnou lavici i první domácí hráč (16. R. Hanzl) a po 48 vteřinách k němu přisedl Kubát za vyhození puku do hlediště. Indiáni v dlouhé dvojnásobné výhodě kombinovali blízko před Janusem, ale neskórovali.

Po změně stran byl obrat v poměru vyloučených dokončen, z 0:3 na 4:3 ve "prospěch" Vervy. Ale předtím jel od modré čáry sám na Machovského Lukeš, puk "lízl" o břevno...

Pak Janus se štěstím zachránil proti Kratěnovi a vzápětí přišly těžké chvíle Krušnohorců, Martynek za vysokou hůl a starší Hanzl za sekání umožnili Plzeňským 101 vteřin hry pět na tři. Skvělý Janus za pomoci spoluhráčů odolal a Černý poté mohl zvýšit, před gólmanem ale blafákem neuspěl. Přišla dvě vyloučení hostí, druhé za špatné střídání, a druhá tutovka Lukeše, hostům ale naděje do třetí části zůstala.

Drama ve třetí části postupně vrcholilo. Plzeň se hnala za gólem, vyrovnáním a body, které by ji udržely v "desítce". Předvedla hodně, ale přece ne dost, aby vstřelila Jaroslavu Janusovi gól. Podruhé ji přibrzdilo špatné střídání.

Litvínov v přesilovce předvedl parádní ťukes na jeden dotek, zakončený Kubátovou střelou, kterou kryl Machovský. Hosté často hrozili, ale neúspěšně. V 57. minutě navíc fauloval Indrák, Machovský šel přesto z branky, riziko soupeře mohl ukončit Hořava, ale trefil tyč. To už pak ale Vervu nemrzelo.

Podruhé doma od Plzně nedostala gól, podruhé ji porazila 2:0 a v sezóně celkově potřetí. Skvělý byl Janus! Černý se trefil ve čtvrtém zápase po sobě.

S největší pravděpodobností tým vstoupí do čtvrtfinále v pondělí 13. března (na druhý Třinec ztrácí tři kola před koncem 8 bodů), zatím nevíme ani s kým, ani zda doma či venku.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Darek Stránský: "První třetina se nám výsledkově povedla. Měli jsme převahu, dali jsme dvě branky. Ve druhé třetině už jsme měli pasáže, kdy nás soupeř zatlačil. Musím pochválit hráče za ubráněné oslabení tří proti pěti. Ve třetí třetině hosté hráli vabank. Měli dost takových pološancí, ale výborně jsme to ubránili, odblokovali, zablokovali. A díky tomu a hlavně první třetině jsme získali tři body."

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

Ladislav Čihák: "Zaspali jsme první třetinu, domácí na nás vlétli, my jsme snad byli ještě někde v autobuse... To nakonec rozhodlo celé utkání. Od druhé třetiny jsme se zlepšili, ale byli jsme dost bezradní v koncovce. Nesmí se nám to stávat, hráče jsme na to upozorňovali. Musíme ale na dnešek rychle zapomenout a soustředit se hned na další zápas."

Fanshop