Zápasy 03. 03. 2017, Redakce, foto: hcpce.cz

Verva vyrovnala 0,4 vteřiny před koncem, ale prohrála v prodloužení

Porážka v prodloužení na ledě Pardubic připravila Litvínov o čtvrtou příčku tabulky. O semifinále bude bojovat se čtvrtým Hradcem, který vyhrál 3:1 v Chomutově. Šestá Kometa bude hrát se Spartou.

52. kolo, 03.03.2017, Tipsport arena, Pardubice
logo HC Dynamo Pardubice
logo HC VERVA Litvínov
HC Dynamo Pardubice HC VERVA Litvínov
4p 3
  • Třetiny

    2:0, 1:1, 0:2 - 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    J. Hübl – Trončinský, Chaloupka, Schaus, Ovčačík, Nedbal, Ščotka – P. Sýkora, Špirko, Beran – J. Sýkora, Tomášek, Hubáček – Bárta, Nahodil, Starý – M. Kaut, T. Kaut, Poulíček. Připraveni Mar. Růžička, Havlík, Zajíc. Trenéři Holaň, Marek, Janecký

  • Sestava hostů

    Petrásek – Pavlík, Gula – Frolo, Sørvik – Kubát, Sklenička – Kokeš – Martynek, V. Hübl, Lukeš – Jurčík, M. Hanzl, Černý – Hořava, Gerhát, Trávníček – Válek, Reichel, J. Doležal. Připraven Pinc. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr


Reportáž

V Pardubicích naskočila Verva ve stejné sestavě jako v úterý, jen náhradníka brankáři Petráskovi dělal Pinc. Dynamo postavilo do branky litvínovského odchovance J. Hübla a do obrany bývalého beka Vervy Chaloupku.

Lepší začátek si přát nemohlo – přežilo dvě obrovské šance soupeře, a samo naopak z první vážné situace udeřilo. Vlastně z druhé, v té první ve výhodě při signalizovaném vyloučení trefil Beran tyč, ale vzápětí Trončinský našel křižně volného ´snajpra´ Sýkoru a nevylučovalo se, protože Sýkora se v koncovce nemýlil.

Domácí gól patřičně povzbudil, a když puk z Frolovy hole skončil v hledišti, mohl v přesilovce zvýšit Nahodil i další jeho spoluhráči. Pak přišel trest autora branky a přinesl několik šancí Vervě, ale nic se neujalo. Následně dostal kolmici mezi obránce na útočnou modrou J. Sýkora a zakončil také úspěšně, 2:0.

V 15. minutě překombinovala druhá formace jinak pěknou akci, místo další přihrávky měla zdá se koncovka přijít už od M. Hanzla. V 18. minutě fauloval Lukeše Schaus, ve 20. k němu přisedl Tomášek a když už se první vyloučený vrátil do hry, Černý skóroval – bohužel po vypršení času první třetiny.

Druhá část začala gólovkou Martynka, kterému na volej nabili V. Hübl s Lukešem. J. Hübl osvědčil rychlou lapačku. Na druhé straně natáhl Trončinský, domácí se dostali do chvilkového tlaku, ale pak přišla převaha soupeře, která vyústila v gól.

Kubátovo nahození prošlo až do sítě, 2:1. Vzápětí podrazil známější Sýkora Trávníčka, ale vyrovnat se hostům v přesilovce nepovedlo. Pak ovšem ujel J. Sýkora, sólo šanci mu ale zneškodnil Petrásek. Hübl sám před bratrancem! Neprostřelil jej. Při Martynkově vyloučení málem týž hráč znovu ujel, pak Litvínov ještě jednou v oslabení zaútočil, ale z protiútoku prostřelil Petráska Tomášek, 3:1...

Zápas neuvěřitelně vyvrcholil v závěru. Jurčíkova i Hořavova šance ještě zůstaly nevyužity, ale pak se Jurčík uvolnil a podstřelil gólmana, 3:2. Zbývalo dvanáct minut.

Petrásek vychytal Hubáčka, pak Frolo bránil atakovaného Hanzla a musel ven. V 54. minutě další velká šance Hořavy, pak ale na opačné straně J. Sýkora a znovu skvělý Petrásek!

V poslední minutě Verva zatlačila Dynamo. Lukeš neuspěl po nabití od M. Hanzla. 16 vteřin před koncem fauloval P. Sýkora. Porada u střídačky, power play pokračuje a tlak také.

Už se zdá, že je rozhodnuto. Černý ale ještě z rohu nahazuje puk před branku a k odraženému kotouči se v brankovišti dostane Trávníček. V čase 59:59,6 jej posílá do sítě! 3:3!

V prodloužení šlo o gól, který by Vervu udržel na 4. místě, ale vstřelili jej - po předchozí šanci Černého - domácí. Štěstí se tedy napodruhé odvrátilo, ale to důležité teprve přijde...

U všech gólů Vervy byl Martin Hanzl (0+3). Na konci trochu zklamání, ale tenhle zápas o sezóně nerozhodoval. Začínáme tedy v Hradci 13. března, doma budeme hrát 17. a 18. 3.!

Ohlasy

logo HC Dynamo Pardubice

HC Dynamo Pardubice

Otakar Janecký: "Osvědčil se nám tah s nasazením Jaroslava Hübla. Chytil na začátku dvě šance, kdy jsme zaspali, to nám hodně pomohlo i psychicky. Celý zápas jsme odehráli tak, jako už dlouho ne. Musím kluky pochválit, protože hráli výborně. Jen mně ve druhé a ve třetí třetině chvílemi přišlo, že hrajeme v Litvínově... Ale konec byl pro nás šťastný, takže jsme rádi za ty dva body."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Nezačali jsme úplně špatně, měli dva samostatné nájezdy, ale bohužel jsme je neproměnili a pak inkasovali, což ovlivnilo celou třetinu. Celkově náš výkon nebyl optimální, ale ve třetí třetině jsme se dokázali vrátit do zápasu. V poslední chvíli jsme vyrovnali a byli pořád ve hře o čtvrté místo. V prodloužení jsme měli situaci, kdy jsme mohli rozhodnout, ale nerozhodli a z protiútoku inkasovali. Venku jsme předvedli i lepší výkony, dnešní zápas jsme nezvládli."

Fanshop