Zápasy 09. 08. 2016, Redakce

Brankáře Znojma překonal jen Gerhát

Neproměněné trestné střílení, tyčky a jediný vstřelený gól zabránili hráčům Vervy dosáhnout lepšího výsledku ve třetím přípravném utkání. Orli vyhráli každou třetinu o branku a celkově 4:1.

přát., 09.08.2016, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo Orli Znojmo
HC VERVA Litvínov Orli Znojmo
1 4
  • Třetiny

    0:1, 1:2, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Pinc - Kubát, Gula - Pavelka, Sklenička - K. Černý, Pavlík - Nejezchleb, Hübl, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, Hořava - Šimeček, Gerhát, Trávníček "C" - Jurčík, Válek, J. Doležal. Připraven Janus. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr

  • Sestava hostů

    Schwarz (50. Nechvátal) – Šulák, Lakos, Řezníček, McMonagle, Lattner, Biro – Kadeřávek, Bartoš, Hughesman, Csamangó, Györi, Vodný, Číp, Wronka, Bruijsten, Beron, Šeda, Novák. Trenéři Režnar, Žurek, Vybíral


Reportáž

Verva zahájila v brance s Markem Pincem a poprvé s Viktorem Hüblem v centru první formace. Pro lehčí zranění chyběl Frolo a pro nemoc Petrásek a Černý.

První zaměstnal brankáře Schwarze Hořava ve 2. minutě, hosté odpověděli v sedmé šancí Nováka, který z mezikruží netrefil branku. Minutu na to nedovoleně bránil Lakos Šimečka, Vervě se ale přesilovka nevydařila. Gerhát hledal před brankou volného Trávníčka, Nejezchleb se tlačil do zakončení, ale udeřilo na druhé straně. Zblízka překonal Pince Číp.

Litvínovská první formace se dostávala víc a víc do hry, Hübl vyforčekoval puk, vyměnil si ho s Lukešem a zpoza branky našel v šanci Nejezchleba, puk se však mezi tři tyče nevešel. Střelec byl chvíli na to vyloučen za podražení. Část oslabení černožlutých se přelila do druhé třetiny.

V ní se diváci dočkali více branek, pohříchu znovu více do sítě domácích. Druhé vyloučení Nejezchleba mohl využít – Jurčík! Před odkrytou klecí ale nestihl puk zpracovat. Druhou přesilovku v zápase (Lattner) sehráli černí lépe, ale žádná střela se neujala.

Hosté neuspěli z přečíslení dva na jednoho, ale pak Pince prostřelil Šulák. Po střele Skleničky snížil Gerhát, ale minutu na to už hosté po druhé brance Čípa ze snadné dorážky znovu vedli o dva góly.

Změnit to mohl Hübl ve 38. minutě, byl v sólu faulován Řezníčkem, ale z nařízeného trestného střílení na Schwarze nevyzrál. Tlak Vervy pokračoval, hosté na něj dokonce reagovali oddechovým časem 20 vteřin před koncem.

Snaha domácích po zdramatizování zápasu vyvrcholila ve 48. minutě, kdy Válek nastřelil tyč. Jinak byl jejich tlak značný, ale jalový. Posledních deset minut si zachytal i Orel Nechvátal a dvacet vteřin před koncem pečetil výsledek - opět z poměrně snadné dorážky - jeho spoluhráč, Holanďan Bruijsten.