Zápasy 06. 08. 2016, Redakce

Se Záhřebem nedohráno! Zápas ukončen po rvačce

Nečekaný konec mělo druhé přípravné utkání Vervy. V čase 52:02 bylo vyrovnané utkání za stavu 0:1 po větší rvačce předčasně ukončeno

přát., 06.08.2016, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo Medveščak Zagreb
HC VERVA Litvínov Medveščak Zagreb
0 1
  • Třetiny

    0:0, 0:0, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Janus - I. skupina: Kubát, K. Černý - Sørvik, Pavlík - Pavelka, Sklenička - Šesták - Nejezchleb, Šimeček, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, Hořava - Stříbrný, Gerhát, Trávníček "C" - Jurčík, T. Doležal, J. Doležal.

    II. skupina: Kubát, Frolo - Kokeš, Pavlík - Pavelka, Gula - Šesták - Nejezchleb, M. Hanzl, Lukeš "A" - Stříbrný, R. Hanzl, J. Černý - Hořava, Havlíček, Trávníček - Šimeček, Válek, Havelka. Připraven Pinc. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr

  • Sestava hostů

    Taylor - Sauvé, Genoway, Parlett, Mahbod, Zanoski, Giroux - Smejkal, Glumac, Brulé, Hedberg, Larkin, Krejčík, Bezina, Smith, Morrisonn, Mertl, McMillan, Katic, Paré, Arkalov. Připraven Hovinen. Trenéři Gwyer, Beston, Cameron


Reportáž

Trenéři Vervy postavili do branky Jaroslava Januse a ve dvou sestavách skoro všechny hráče, celkem se jich na ledě objevilo osmadvacet. V polovině utkání se část hráčů prostřídala. Návštěva přišla ještě větší, než poprvé.

Litvínov nezačal špatně a po prvním závaru před Janusem odpověděl dvěma střelami Doležala. Janus si vynutil potlesk zákrokem proti střele Smejkala v 6. minutě. V 8. minutě fauloval Giroux, Verva přesilovku nevyužila, ale i dál se prezentovala aktivním výkonem.

Ve 12. minutě Chorvat Bezina atakoval ostřeji po odpískání Sorvika, ten si nenechal nic líbit a oba šli ven na čtyři minuty. Rušná 18. minuta: Hedberg se protlačil s pukem z úhlu před Januse do brankoviště a málem z toho byl gól. Pak fauloval Morrisonn a chvíli na to na střídačce nedržel pusu Katič a dostal „panenku“. I tentokrát se hosté ubránili.

V první třetině chybělo černožlutým před brankou trochu štěstí, nebo víc důrazu či přesnosti. Ani ve druhé branka nepadla, i když Hořavova šance ve 38. minutě byla největší HCVL v zápase! Taylor jeho střelu vyrazil.

Stejného hráče Vervy hledal hned na začátku třetiny Sorvik v přečíslení, neúspěšně. Pak začaly na obou stranách přibývat tresty. Pro Hedberga a zároveň Hořavu skončil dokonce zápas v závěru třetiny předčasně. A neměli být sami... Janus zlikvidoval možnost Brulého. V polovině zápasu se obměnila sestava domácích. Najde se v ní střelec?

Nenašel, Černého dorážku ve 42. minutě Taylor zlikvidoval. Trefili se hosté, v oslabení dorazil Morrisonnovu střelu Katič, 0:1. Pak se znovu roztrhnul pytel s tresty. Ve 46. minutě si to rozdali Nejezchleb a McMillan, domácí hráč protivníkovi stáhnul dres.

Litvínov mohl srovnat při přesilovce pět na tři. Měla trvat 103 vteřin, ale po pěti vteřinách byl vyloučen Trávníček. Nájezd McMillana v 52. minutě vychytal Janus a to bylo poslední hokejové, co diváci viděli.

Zákrok na Kubáta vyprovokoval hromadnou rvačku, po níž byl zápas - dodejme, že rozumně - na žádost litvínovských trenérů rozhodčími ukončen. Do bitky se zapojili prakticky všichni hráči, kteří byli v tu chvíli na ledě. Moc nechybělo, aby tak učinili i brankáři.

Černožlutí znovu neodehráli špatnou partii. Opět se dařilo gólmanovi, tentokrát Janusovi. Chyběla lepší koncovka.

Fanshop