Zápasy 16. 08. 2016, Redakce

Slavia úspěšnější v nájezdech

Až pět minut před koncem vstřelil Litvínov po 105 minutách půstu gól a vynutil si tím samostatné nájezdy. V nich uspěl dvakrát, ale přesto je prohrál. Z vítězství se tak radovala Slavia.

přát., 16.08.2016, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Slavia Praha
HC VERVA Litvínov HC Slavia Praha
1 2sn
  • Třetiny

    0:1, 0:0, 1:0 - 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Janus - Kubát, Sørvik - Sklenička, Pavlík - Pavelka, Gula - K. Černý - J. Černý, Hübl, Lukeš - Nejezchleb, R. Hanzl, Hořava - Martynek, Gerhát, Trávníček - Jurčík, Válek, J. Doležal - Šimeček. Připraven Pinc. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr

  • Sestava hostů

    Hylák – Drtina, Knot, Štebih, Andrlík, Hraško, Růžička, Pohl – Chlouba, Kverka, Mikulík, Rys, Tuominen, Markovič, Jankovský, Šafránek, Kadlec, Ondráček, Jiránek, Heldák. Připraven Frodl. Trenéři Razým a Srdínko


Reportáž

Verva nastoupila téměř v plné sestavě, až na zraněného Frola a Reichela (po operaci). V brance Jaroslav Janus a v sestavě všichni novici, obránce Sørvik a útočníci Černý a Nejezchleb. Také Slavia představila na ledě řadu nových tváří a přijel ji povzbudit i hlouček fanoušků.

Pátý přípravný duel začali černožlutí lépe, měli v první části více ze hry a dařila se jim docela i kombinace, ale opět selhávali v koncovce. Neprosadil se Hořava zpoza obránce, pak Doležal, kterého pěkně našel Válek, ani Martynek po neméně povedené přihrávce Válkově.

Jak má vypadat koncovka ukázali hosté. Kadlec z přečíslení dva na jednoho ještě na Januse nevyzrál, pak ale dostal nabito Pohl a utěšenou bombou skóroval. Litvínovský gólman ještě ve 20. minutě odolal proti Šafránkovi.

Druhá část nabídla hlavně vyloučení. Litvínov nevyužil tři přesilovky, hosté dvě, respektivě jednu, protože Válkův trest ze závěru třetiny se skoro celý přelil do závěrečného dějství. Ve 29. minutě jel na Januse sám zapomenutý Rys, gólman mu však blafák vystihl.

Třetí třetina přinesla domácí šance v oslabení, ve 41. minutě Martynkovu a v 50. Hüblovu. První centr Severočechů netrefil z úhlu prázdnou branku. Neujaly se ani další Pavlíkovy rány od modré, až pět minut před koncem Gerhátovu střelu dorazil o tyč pohotově kapitán Trávníček, konečně 1:1. Diváci tak v Litvínově podruhé viděli samostatné nájezdy.

I tentokrát se v nich Vervě dařilo, jenže soupeři ještě víc. Trefili se první Válek i třetí Hanzl, ten svým ukázkovým bekhendovým blafákem. Jen střelu v pořadí druhého Černého Hylák kryl. Pražané osvědčili také velký um a šikovnost. Šafránek i Chlouba Januse překonali, neuspěl jen Mikulík. Takže se prodlužovalo. Ve čtvrté sérii nedal Lukeš a rozuzlení přinesl Kverka.

Rulíkovi svěřenci soupeře z první ligy výrazně přestříleli (40:22), s produktivitou ale byli na štíru a to je připravilo o lepší výsledek. Jistý byl znovu Janus v brance.

Fanshop