Zápasy 27. 08. 2016, Redakce

S čistým štítem do finále! O 1. místo s Berlínem (Ne,17:30)

S přehledem Verva dokráčela do finále turnaje v Drážďanech. Proti Weisswasseru ze soutěže DEL 2 ji v sobotním odpoledním utkání nastartovaly dvě branky Kristiana Reichela, další přidali Hořava a Jurčík. Brankář Janus neinkasoval ani jednou.

Turnaj, 27.08.2016, Drážďany
logo Weisswasser - Lausitzer Füchse
logo HC VERVA Litvínov
Weisswasser - Lausitzer Füchse HC VERVA Litvínov
0 4
  • Třetiny

    0:1, 0:1, 0:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Franzreb - Geisler, Adam, Mücke, Hoffmann, Ostwald, Parkkonen, Bohac - Heyer, Pelka, Jahnke, Schmidt, Hayes, Lüsch, Kubail, Götz, Swinnen, Warttig. Připraven Kessler. Trenér Järvenpää

  • Sestava hostů

    Janus - Kubát, Gula - Sklenička, Pavlík - Zeleňák, Sørvik - Kokeš, K. Černý - Stříbrný, Hübl, T. Doležal - Hořava, R. Hanzl, M. Hanzl - Martynek, Reichel, Trávníček - Jurčík, Válek, J. Doležal. Připraven Halász. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr


Reportáž

Trenéři HCVL postavili do branky Jaroslava Januse. Už po 82 vteřinách hry prošel po levé straně kapitán Michal Trávníček a vedlo to k otevření skóre zápasu i celého turnaje, protože jeho přihrávku před branku zužitkoval Kristián Reichel.

Litvínov díky koncovce mladého útočníka vyhrál první třetinu 1:0. I proto, že nevyužil ve 4. a v 11. minutě své dvě přesilovky a Stříbrný neproměnil trestné střílení, nařízené za faul na sebe při průniku. Soupeř naopak neuspěl v rozmezí tohoto času při početních výhodách, které mu nabídly tresty R. Hanzla, K. Černého a Skleničky.

Po změně stran při přesilovce brankář Hübl rychle rozehrál soupeřem vyhozený kotouč, Pavlík jej prodloužil Trávníčkovi a do jeho přihrávky vložil ideálně hůl Reichel. Puk zamířil pod horní tyčku a to znamenalo zvýšení náskoku Vervy na 2:0.

Jinak se v této části hry museli ale Severočeši i dost bránit, ven postupně šli Zeleňák, Kokeš, Martynek... Pro Kokeše dokonce zápas předčasně skončil. Puk zastavený před Hüblovou svatyní nedokázal protihráč zpracovat, rozjetý Kokeš do něj ostře vrazil a sudí kvalifikoval jeho zákrok jako příliš nebezpečný. Defenzíva na čele s Janusem pokaždé obstála.

Brankář Janus udržel čisté konto v tomto i v závěrečném dějství. V jeho úvodu přidal třetí branku hostů Hořava po asistenci od bočního mantinelu od Skleničky. Deset minut před koncem pečetil vítězství žlutočerných barev po rychlém útoku Jurčík. Na čtvrté překonání brankáře Franzreba mu přihrávali Tomáš Doležal a Válek, střela byla tečovaná padajícím obráncem.

Pro nemoc absentuje brankář Petrásek a kvůli zranění nenastoupili obránce Frolo a útočníci Lukeš a Nejezchleb.

HCVL v černém udržel proti žlutému Weisswasseru v letošní přípravě poprvé čisté konto. Zítra, tedy v neděli, nastoupí v Drážďanech od 17:30 ve finále turnaje. Proti domácím nebo Eisbärenu?

Soupeře určilo druhé večerní semifinále. Po nerozhodné první třetině (1:1) berlínský celek ve druhé části srazil Drážďany čtyřmi góly (4:0) a po přestřelce v závěru (4:2) nakonec před 1492 diváky vyhrál 9:3.

FINÁLOVÝ SOUPEŘ - Eisbären Berlín - a Litvínov

S „Ledními medvědy“ Litvínov dosud změřil síly čtyřikrát a vyhrál jen jednou. S týmem pod jeho současným názvem se poprvé utkal 27. února 1994. Mužstvu, které vedl trenér Jaroslav Walter, tehdy podlehl 2:6.

Už v srpnu téhož roku se odehrály odvety, 15. 8. v rámci turnaje O pohár ředitele Chemopetrolu zvítězili žlutočerní 6:5, zatímco v Berlíně za 16 dní podlehli 3:5.

Zatím poslední duel se odehrál v Luganu v roce 2005. V rámci tamního turnaje Litvínov Berlínu podlehl 1:4.

V přípravě na sezónu 2016/17 EB porazil švédskou Luleu 2:1 a prohrál s finskou Lappeenrantou 2:4.

"Medvědi" jsou o sedminásobným mistrem Německa.

Fanshop