Zápasy 01. 09. 2016, Redakce

Piráti vrátili porážku, trefil se jen Reichel

Do dvoubrankového náskoku se během zápasu dostali Piráti. Reichel jej o polovinu snížil, ale vyrovnat se týmu už nepodařilo. Naopak, domácí utkání rozhodli třetím gólem.

přát., 01.09.2016, SD Aréna, Chomutov
logo Piráti Chomutov
logo HC VERVA Litvínov
Piráti Chomutov HC VERVA Litvínov
3 1
  • Třetiny

    1:0, 1:1, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Laco – Kudělka, Rutta, Dlapa, Flemming, Havel, Valach, Mrázek, Chalupa – Vondrka, Huml, Račuk – Tomica, Růžička ml., Skokan – Sklenář, Kämpf, Koblasa – Poletín, Šťovíček, Hlava. Připraven Strmeň. Trenéři Růžička st., Martínek, Šťastný

  • Sestava hostů

    J. Hübl (31. Halász) - Kubát, Sørvik - Sklenička, Pavlík - Pavelka, Gula - Kokeš, K. Černý - J. Černý, V. Hübl, Gerhát - Hořava, R. Hanzl, M. Hanzl - Martynek, Reichel, Trávníček - Jurčík, Válek, J. Doležal. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr


Reportáž

Dobojováno! Zápasová příprava je skončena, teď je před Vervou další zápas až 9. září a v něm už půjde o extraligové body.

Generálkové derby přilákalo do hlediště přes tři a půl tisíce diváků, mělo tak velmi pěknou kulisu. Verva poslala do hry brankáře Hübla, který je spolu s Halászem v Litvínově na zkoušku do 30. září. Po zranění ještě nenastoupil Lukeš a Nejezchleb, dlouhodobě nejsou k dispozici nemocný brankář Petrásek a zraněný obránce Frolo.

Domácí začali aktivněji a v 8. minutě musel Jaroslav Hübl vychytat Koblasu. Minutu na to zahrozil jeho bratranec Viktor, ale skóre se měnilo až v souvislosti s první přesilovkou. Ven musel Trávníček a v okamžiku, kdy se vrátil na led, skóroval Sklenář, 1:0.

Havel a Hlava krátce na to odešli na trestnou lavici, dlouhou dvojnásobnou výhodu ale zakrátko hostům zhatilo Sørvikovo vyloučení. Verva výhodu nevyužila. Po jejím skončení Hübl zneškodnil Račukovu šanci. V 19. minutě se ještě provinil Sklenička.

Po změně stran zapsali rozhodčí další faul Sørvikovi a přesilovku Piráti využili, trefil se Valach, 2:0. Vyloučení Válka a minutu na to Valacha zčásti vyklidilo led, ale změnu stavu hostům nepřineslo. Hübl v polovině zápasu přepustil své místo Halászovi.

Pavlík a ani po něm ve větší šanci Martynek ještě nepříznivý stav nesnížili. Povedlo se to Reichelovi půlminuty před koncem třetiny. Dvakrát fauloval Růžička, druhou výhodu hrála Verva dobře a v jejím závěru se jí mladým forvardem podařilo skórovat. Reichel se tak rázem stal nejlepším střelcem týmu v přípravě, ač do zápasů naskočil později.

Ve třetím dějství začali lépe černožlutí, pak zase převzali otěže hry domácí. Ani v přečíslení se neprosadili, po faulu Dlapy ve 47. minutě se naopak museli bránit.

Plány HCVL na vyrovnání musely být odloženy v polovině třetiny, kdy inkasoval čtyři minuty za dva menší tresty Trávníček. Navíc ani ne po minutě přesilovky upravil na 3:1 Koblasa.

Halász pomohl při akci Račuka. Sedm minut před koncem byli ve shodném čase vyloučeni Martynek a Dlapa, ani tentokrát hra čtyři na čtyři branku nepřinesla. Ve zbylém čase už si Piráti výsledek pohlídali.

(Na snímku z prvního derby této sezóny obránce Daniel Sørvik)

Fanshop