Zápas - mládež 22. 10. 2016, Martin Stříbrný

Junioři neudrželi nadějné vedení, a nakonec podlehli Plzni 3:5

P l z e ň - Litvínovští junioři odehráli náročné utkání na ledě Plzně. S domácími Indiány drželi po první třetině nadějné vedení 3:1, to nakonec ale bohužel neudrželi a prohráli smolně 3:5. Hned dvě branky Chemiků v utkání s Indiány vstřelil David Drašar.

16., 22.10.2016
logo HC ŠKODA PLZEŇ
logo HC VERVA Litvínov
HC ŠKODA PLZEŇ HC VERVA Litvínov
5 3
  • Třetiny

    1:3, 3:0, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Krasanovský (od 21. Zeman) – Kačena, Váchal, Novák, Krystl (C), Pokorný, Čada – Kantner, Stráský (A), Hanzlík, T. Kučera, Vavřička, Pour, Chalupa, Kokoška, Roubal, Rubner.

  • Sestava hostů

    Š. Havlík (od 30. Chour) – Macháč, Franc (A), D. Havlík, Březák (C), Brejžek, Dvořák – M. Kučera, Schmidmayer, Drašar, Bečvář, Bárdoš, Fencl, Pecka, Chmelař (A), Jícha.


Reportáž

První třetina utkání mezi Litvínovem a Plzní nabídla plno krásných okamžiků a hned čtyři branky! Z prvního gólu utkání se radovali hostující Litvínovští, a to když se ve dvanácté minutě z dorážky prosadil Jan Chmelař. V patnácté minutě už to bylo 2:0 pro Litvínov! David Drašar vystihl špatnou rozehrávku domácích a parádní střelou švihem překonal bezmocného Krasanovského. V šestnácté minutě už to bylo pouze o jednu branku. Střelu Marka Rubnera vyrazil Havlík přímo na hůl Štěpána Hanzlíka, kterému nedělalo problém rozvlnit síť! Ještě v první třetině ale stihli Litvínovští odskočit do překvapivého dvougólového vedení. Ihned po přejetí modré čáry tvrdě vypálil David Drašar, na jehož ránu nedokázal domácí brankář Krasanovský zareagovat a bylo to opět o dvě branky.

Skvělá hra Litvínova se ve druhé třetině úplně rozpadla a Indiáni otočili vývoj utkání. Po osmaosmdesáti vteřinách hry se z protiútoku dva na jednoho po přihrávce Kantnera prosadil pěknou střelou švihem z mezikruží Jakub Pour a bylo sníženo. O minutu později už bylo dokonce vyrovnáno! Vavřička obral litvínovského obránce o puk, předložil ho pro Matěje Chalupu, kterému nedělalo problém propálit z dobré pozice Havlíka. V polovině utkání dokonali Plzeňští fantastický obrat a rázem byli na koni oni. Volného kotouče se ujal Jakub Vavřička, který parádní ranou o tyč poslal svůj tým poprvé v utkání do těsného vedení! V sedmatřicáté minutě utkání mohlo být vyrovnáno, jenže Jan Bečvář trefil pouze břevno Zemanovy brány, a tak se šlo do kabin za jednobrankového vedení pro domácí Plzeň.

Do třetí třetiny vstupovali Litvínovští s jasným cílem – udělat něco s nepříznivým výsledkem. Obrovskou šanci na to měli v devětačtyřicáté minutě. Josef Jícha z dobré pozice vypálil na Zemanovu bránu, ten ovšem efektivním zákrokem lapačkou šanci zlikvidoval a vysloužil si potlesk publika. Jak se později ukázalo, zákrok to byl klíčový, jelikož o minutu později se Plzeňští prosadili a definitivně tak rozhodli dnešní utkání. Místo před bránou Choura si našel Štěpán Hanzlík, který hostujícího gólmana parádně vymíchal a bekhendovým blafákem poslal svůj tým do důležitého dvoubrankového vedení! Na snížení, natož vyrovnání, hostům už síly nezbyly, a tak se Plzeňští mohou radovat ze zisku tří důležitých bodů za vítězství 5:3!