Zápas - mládež 13. 11. 2016, Martin Stříbrný

Chemici zneškodnili Rytíře a berou tři důležité body

L i t v í n o v - Litvínovští junioři zvládli domácí utkání s kladenskými Rytíři, když zvítězili i přes nervózní závěr 6:4 a připsali si tři důležité body do tabulky!

18., 12.11.2016
logo HC VERVA Litvínov
logo Rytíři Kladno
HC VERVA Litvínov Rytíři Kladno
6 4
  • Třetiny

    3:1, 3:1, 0:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Chour (Havlík Š.) – Březák ''C'', Dvořák, Franc ''A'', Macháč, Havlík – Kučera, Havelka, Horák, Drašar, Fencl, Jícha, Bečvář, Brzek, Bárdoš, Chmelař ''A'', Schmidmayer, Vébr.

  • Sestava hostů

    Stahl (Svoboda) – Havelka ''A'', Cibák, Chládek, Šíma, Zelingr, Malý – Piovarči, Patyk ''C'', Bláha, Okegawa, Borkovec, Schildhabel ''A'', Janeček, Řepka, Keszi, Kučera, Kalaj, Čermák.


Reportáž

Do první třetiny utkání mezi domácím Litvínovem a kladenskými Rytíři vstoupili lépe Chemici, kteří se dostali do rychlého vedení. Horák uvolnil Ondřeje Dvořáka, který z dobré pozice krásně vymetl růžek Stahlovy branky a poslal svůj tým do vedení. Ve třinácté minutě šli litvínovští už do dvoubrankového vedení. Po chybě hostů se Litvínov dostal do útočného pásma, v něm se ujal kotouče Tomáš Fencl a svižnou střelou mezi betony podruhé v utkání překonal Stahla. Kladenští na sebe nenechali ale hodit deku a přichystali rychlou odpověď. V šestnácté minutě se Křešimír Schildhabel dostal až před Choura, kterého z bezprostřední blízkosti se štěstím propálil a snížil. Jenže i domácí věděli, jak na branku Rytířů odpovědět. O dvě minuty později našel Dvořák Jana Bečváře, který pohotovou střelou na delší tyč rozvlnil síť!

Do druhé třetiny utkání si Litvínov z té první přenesl přesilovou hru, kterou dokázal bleskově využít. Po osmašedesáti vteřinách hry napřáhl na modré čáře zkušený Jakub Březák, který s pomocí tyče překonal bezmocného Stahla, a bylo to už o tři branky! Ve dvaatřicáté minutě už se schylovalo k debaklu, když šli domácí už to čtyřbrankového vedení. David Drašar z ostrého úhlu překvapil Stahla svou svižnou střelou, kterou nedokázal hostující brankář zneškodnit. Jenže kladenští si přichystali rychlou odpověď. Vincent Keszi hned po buly vypálil přímo do růžku brány, a na jeho ránu neměl Chour nárok. Závěr třetiny ale vyšel zase lépe domácím Chemikům. V osmatřicáté minutě nahodil kotouč na bránu Drašar, jehož střelu šikovně tečoval v předbrankovém prostoru Josef Jícha a bylo to 6:2!

Domácí měli utkání pod kontrolou a šli si pro tři body, jenže během jediné minuty bylo zaděláno na drama. V čase 46:07 se hosté usadili v útočném pásmu a zamkli v něm domácí. V této příležitosti si našel dobrou střeleckou pozici Petr Patyk a svižnou ranou mezi betony Choura snížil na rozdíl tří branek. O dvaadvacet vteřin později už to bylo pouze o dvě a drama bylo na světě. Křešimír Schildhabel využil chybné rozehrávky domácí obrany a v samostatném úniku nedal šanci Chourovi zasáhnout. V závěru utkání se Kladno tlačilo za vyrovnáním, zkoušelo i hru bez brankáře, jenže ani v té už se na dostřel jediné branky nedostalo, a tak se domácí mohli po závěrečné siréně radovat ze tří cenných bodů.