Zápas - mládež 02. 12. 2016, Adam Joska, Ondřej Vlk

JUN: Litvínov porazil Pardubice! Havlík udržel čisté konto

L i t v í n o v - Chemici uspěli ve 23. kole nad Pardubicemi. Vyrované utkání rozhodl už ve druhé třetině Bečvář. Do prázdné branky pečetil Jícha a Litvínovští si tak připisují cenné tři body.

22., 02.12.2016
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Dynamo Pardubice
HC VERVA Litvínov HC Dynamo Pardubice
2 0
  • Třetiny

    0:0, 1:0, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Š. Havlík (Kožnar) – Březák, Dvořák, Franc, D. Havlík, Macháč – Bárdoš, Bečvář, Chmelař, Drašar, Dufek, Fencl, Horák, Jícha, Kučera, Pecka, Schmidmayer, Vébr.

  • Sestava hostů

    Klouček (Kulich) – Faltys, Klinecký, Mert, Rudy, Šklíba, Trejbal – Blümel, Bureš, Dušek, Martinec, Petrus, Rohlík, Roubal, Štefka, Voženílek, Zídek.


Reportáž

Aktivněji vstoupili do utkání hokejisté Vervy, po minutě a půl měli první přesilovku zápasu, tu však nedokázali využít. Dynamo postupem času začalo být také aktivnější směrem do útoku, do slibné šance se dostal Martinec, z předbrankového prostoru se však neprosadil. Oba celky dobře bránily a nepouštěly svého soupeře do vážnějších šancí.

Velkou šanci na otevření skóre měl přesně v polovině zápasu Schmidmayer, který se řítil do útoku sám podél levého mantinelu. Mířil mezi betony gólmana Kloučka, ten je ale včas sklapl k sobě a nedovolil skórovat. Po dvou vyloučeních Litvínova, který obě ustál bez újmy, se provinil také hostující hráč, což Verva rychle potrestala. Ve 38. minutě po vyhraném vhazování se domácí usadili v pásmu, Fencl našel svou přihrávkou přes brankou Jana Bečváře, který i přestože skončil na ledě dokázal dopravit kotouč za brankovou čáru – 1:0.

V poslední minutě druhé periody v přesilové hře mohly Pardubice vyrovnat. Domácí sice vyhráli buly, jenže neměli puk pod kontrolou, dostal se k němu Martinec, který ho chtěl poslat mezi betony brankáře Havlíka, ten ale gólu zamezil. Na začátku třetí dvacetiminutovky mělo Dynamo dokonce přesilovku pět na tři, ale ani tu nedokázalo využít. Východočeši se stále snažili o vyrovnáni, nedařilo se jim však najít recept na gólmana Litvínova. Dvě minuty před koncem odvolali hosté Kloučka z ledu a zkusili to v šesti hráčích v poli. Jenže vyrovnat se jim nepodařilo a patnáct vteřin před koncem utvrdil vítězství Litvínova trefou do prádzné branky Josef Jícha – 2:0.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jindřich Kotrla (HC Litvínov): Za tři body jsme rádi, ale výkon moc dobrý nebyl. Měli jsme špatný pohyb, neplnili jsme to, co jsme si řekli. Výborně nám zachytal gólman a proměnili jsme jednu přesilovku, díky tomu jsme vyhráli.

logo HC Dynamo Pardubice

HC Dynamo Pardubice

Trenér Pardubic: První třetinu jsme se rozkoukávali, ale pak jsme se Litvínovu vyrovnali. Měli jsme nějaké šance, ale neproměnili jsme je. Zápas měl celkem kvalitní tempo. Rozhodly přesilovky, které špatně sehráváme. Litvínov v ní dal gól a zaslouženě vyhrál.

Fanshop