Zápas - mládež 03. 09. 2016, Martin Stříbrný

Litvínovští ve vyrovnaném utkání těsně podlehli Indiánům

L i t v í n o v - Litvínovští starší dorostenci odehráli dobré utkání na domácím ledě proti Plzni. V utkání byli soupeři vyrovnaným soupeřem, jenže jejich vlastní nedisciplinovanost je připravila o body. O branky domácích se postarali Přemysl Svoboda a Tomáš Arnold.

2., 03.09.2016
logo HC VERVA Litvínov
logo HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov HC ŠKODA PLZEŇ
2 3
  • Třetiny

    0:1, 1:1, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Kožnar (Pejsar) – Žižka, Havlík, Bártek, Myšák, Černohorský, Hipius, Cikánek, Jurka – Bartoš, Vopat, Arnold, Dufek, Kordule, Pech, Ineman, Svoboda, Pavlíček.

  • Sestava hostů

    Kolář (Červenka) – Houdek, Kaňák, Štěpánek, Staněk, Lokajíček, Čada, Šilhán – Reitspies, Kolda, Krýner, Matiášek, Hajžman, Roubal, Šiška, Červenka M., Hajšman, Eret, Hasman, Váňa, Kovařík.


Reportáž

V první třetině utkání se hrál pohledný hokej. Větší šance na hokejkách měli domácí. Hned tu první v šesté minutě Dufek, jenže Kolář se vyznamenal. V patnácté minutě Přemysl Svoboda, který se dostal do samostatného úniku, jenže i napodruhé zasáhl hostující gólman bravurně. Půl minuty před koncem třetiny přišel pro domácí trest. Petr Eret si našel odražený kotouč na vrcholku kruhu a tvrdou střelou pod břevno překonal Kožnara – 0:1.

Ve druhé třetině se domácí přeci jen už dočkali. V polovině utkání se před Koláře natlačil Přemysl Svoboda a i s trochou štěstí dotlačil kotouč za brankovou čáru – 1:1. Závěr třetiny ale vyšel opět lépe hostům. Petr Eret se prosadil podruhé v utkání, když přesnou střelou nad Kožnarův beton rozvlnil síť – 1:2.

Stejně dobře, jako hosté třetinu skončili, tak ji i začali. Po pěti minutách hry ve třetí třetině překvapil rychlou střelou po ledě Kožnara Vojtěch Kovařík a hosté šli do trháku – 1:3. Osm minut před koncem utkání vykřesali domácí jiskřičku naděje. Tomáš Arnold po dobré práci Bartoše procpal kotouč do brány a bylo sníženo – 2:3. I přes dobrý finiš Litvínova skóre zůstalo nezměněno, a tak se Indiáni mohli radovat ze zisku tří bodů.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Utkání rozhodla naše nedisciplinovanost a nedůraz před oběma brankami. První gól jsme dostali po dvou našich faulech v útočném pásmu, kdy jsme zbytečně šli do tří. U dalšího gólu jsme si nepohlídali založení útoku Plzně a propadli jsme. V závěru jsme se snažili vyrovnat, ale opět jsme faulovali a šli do oslabení. Nemůžu klukům vytknout bojovnost, ale dnešní utkání rozhodla naše nedisciplinovanost.