Zápas - mládež 07. 10. 2016, Martin Stříbrný

Chemici v kovbojské přestřelce na domácím ledě přetlačili Letce

L i t v í n o v - Divoké utkání odehráli Litvínovští starší dorostenci na domácím ledě. V utkání s Letňany padlo dohromady jedenáct branek, rovnou sedm ale do klece hostí, a tak se Litvínovští mohli radovat z vítězství 7:4 a zisku tří důležitých bodů.

11. kolo, 07.10.2016
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Letci Letňany
HC VERVA Litvínov HC Letci Letňany
7 4
  • Třetiny

    1:1, 5:1, 1:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Pejsar (Kožnar) – Žižka, Havlík, Bártek, Myšák (C), Černohorský, Jurka – Bartoš, Nídl, Vopat, Arnold, Dufek, Kordule, Pech, Ineman, Svoboda, Berka.

  • Sestava hostů

    Pařík (28. Hamalčík) – Klikorka, Gebell, Antoš, Schönbauer, Lytvynov – Nárovec, Pinkas, Nedorost, Fabiánek (C), Bílek, Danov, Larsen, Rousek, Novák, Jelínek


Reportáž

V první třetině utkání mezi Litvínovem a Letňany padlo po jedné brance na každé straně. Skvělý vstup do utkání zaznamenali hostující Letci, kteří šli do vedení ve druhé minutě, když využili přesilovou hru! Karel Klikorka nahodil kotouč od modré na bránu, a ten prošel nikým netknutý až za záda Pejsara. Vyrovnání se domácí dočkali až v patnácté minutě. Filip Ineman si dvakrát rychle vyměnil kotouč se Svobodou a přesnou střelou srovnal stav utkání.

Tragickou druhou třetinu nezačali hosté vůbec špatně, když šli opět po minutě a půl hry do vedení. Peter Larsen se dostal nikým nehlídaný až před Pejsara a přesným zakončením do poloprázdné brány rozvlnil síť. Poté už se radovali pouze domácí. V pětadvacáté minutě vyrovnal chladným zakončením v předbrankovém prostoru Marek Berka. V polovině utkání se Litvínovští dostali poprvé do vedení. Lehké nahození Michala Jurky od modré prošlo k překvapení všech až za záda gólmana.

Zbytek třetiny rozhodl o vítězství Litvínova v celém utkání. Ve čtyřiatřicáté minutě našel Havlík v útočném pásmu Přemysla Svobodu, který samostatný únik vyřešil nádherným blafákem a poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. O dvě minuty později se po přihrávce Myšáka uvolnil Ondřej Dufek a přesnou trefou z kruhů zasadil Letňanům další ránu. Pětiminutovku hrůzy zakončil svým druhým gólem v utkání Přemysl Svoboda, a to když překonal ležícího Hamalčíka.

Ve třetí třetině se utkání už pouze dohrávalo, i tak ale byly k vidění tři branky! Ta první v osmačtyřicáté minutě utkání. Tomáš Fabiánek si počkal až Pejsar roztáhne betony, a poté mu tam šoupl kotouč. Deset minut před sirénou ukončil naděje hostů Marek Havlík, který od modré propálil vše, co mu stálo v cestě. Poslední branku vstřelil tři minuty před koncem hostující Martin Gabell, a to když z levého kruhu krásně poslal kotouč do šibenice Pejsarovy brány!

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Bylo to naše páté utkání v osmi dnech a na naší hře to bylo bohužel vidět. Místo toho, abychom hráli jednoduše, krátké střídání, tak jsme je přetahovali. Zápas jsme si v závěru zbytečně zkomplikovali, ale jsme rádi za tři body.

logo HC Letci Letňany

HC Letci Letňany

Trenér HC Letňany: Nehodnotí se mi to příliš lehce. Vstup do utkání jsme měli v pořádku, dostali jsme se do vedení. Do druhé třetiny vstoupíme opět dobře, dáme gól, a pak už to jde dolu. Soupeř proměnil vše, co mohl. Neproměňujeme naše šance, naopak před naší brankou máme chaos a necháváme soupeře střílet branky.

Fanshop