Zápas - mládež 21. 10. 2016, Martin Stříbrný

Dorostenci utrpěli debakl na domácím ledě proti Plzni

L i t v í n o v - Osm branek inkasovali Litvínovští starší dorostenci na domácím ledě od Plzně, která se nakonec radovala z vysokého vítězství 8:3.

16. kolo, 21.10.2016
logo HC VERVA Litvínov
logo HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov HC ŠKODA PLZEŇ
3 8
  • Třetiny

    0:4, 2:4, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Pejsar (Kožnar) – Žižka, Havlík ''A'', Kitzberger, Černohorský, Hipius, Cikánek, Jurka – Ineman, Bartoš, Jouza, Vopat ''C'', Dufek, Kordule, Pech, Svoboda, Pavlíček.

  • Sestava hostů

    Červenka (Kolář) – Houdek, Kaňák, Štěpánek, Staněk, Lokajíček, Šilhán – Reitspies, Lang, Mužík, Kolda, Procházka, Matiášek, Hajžman, Roubal ''C'', Červenka M., Hajšman, Eret Hasman, Váňa ''A'', Kovařík ''A''


Reportáž

První třetina pro domácí dopadla tragicky a už po ní bylo jasné, že si z utkání body neodnesou. Indiáni zažili skvělý vstup do utkání, když už po první minutě vedli o dvě branky. Ve čtyřicáté vteřině otevřel brankový účet utkání Josef Roubal, a to když rychlou střelou z pravého kruhu překonal Pejsara. Po devětapadesáti vteřinách hry vypálil přesně mezi betony Pejsara Vojtěch Kovařík a bylo to o dvě branky.

Po třetí v utkání se Plzeň prosadila ve čtrnácté minutě. Petr Eret z pravého kruhu krásnou střelou na rameno Pejsara rozvlnil síť. Třetinu hrůzy ukončil pro domácí v devatenácté minutě Radek Mužík, který po krásné individuální akci zvyšoval už na 4:0!

Ve druhé třetině pokračoval brankový orchestr jenom s tím rozdílem, že na obou stranách. Ve třiadvacáté minutě vsítil bůra Martin Lang, který zužitkoval skvělou přihrávku od Hajšmana zpoza brány. O minutu později vstřelili čestnou branku také domácí, konkrétně Filip Ineman, který pěknou tečí rozvlnil síť za Červenkovými zády. V sedmadvacáté minutě si našel vyraženou střelu v brankovišti domácích Martin Červenka a bylo to opět o pět branek.

Ve třiatřicáté minutě už to byl pořádný debakl pro domácí, když už na 7:1 zvyšoval po přesné střele z mezikruží Vojtěch Kovařík. Do brány Litvínova se po této brance postavil Kožnar, jenže ani on čisté konto dlouho neudržel, přesně dvě minuty. Po nich našel Roubal Petr Ereta, který poslal kotouč přesně za záda přesouvajícího se brankáře Litvínova. Malou radost si udělali také domácí, a to když se mohli radovat v osmatřicáté minutě z branky Romana Cikánka.

Ve třetí třetině se spíše vylučovalo, než radovalo z branek. Po třech neproměněných přesilových hrách Plzně dostali možnost ke skórování také domácí a využili ji. V osmapadesáté minutě se v přesilové hře pět na tři prosadil Petr Pavlíček, který svou brankou uzavřel brankový účet dnešního utkání.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Opět se nám to utkání hrubě nepovedlo. Vstup do utkání jsme měli katastrofální, když jsme po první minutě prohrávali o dvě branky, když jsme je soupeři darovali. V tomhle trendu jsme pokračovali po zbytek zápasu. Z osmi gólů šest darovaných po zbytečných chybách.