Zápas - mládež 11. 11. 2016, Martin Stříbrný

Litvínov sice Piráty přestřílel, ti ovšem měli více zásahů do černého

L i t v í n o v - Litvínovští starší dorostenci odehráli derby s chomutovskými Piráty na domácím ledě. V utkání nebyli horším týmem, svého soupeře dokonce přestříleli, bohužel ale na skvělého brankáře Pirátů vyzráli pouze jednou, a nakonec prohráli 1:3.

21. kolo, 11.11.2016
logo HC VERVA Litvínov
logo Piráti Chomutov
HC VERVA Litvínov Piráti Chomutov
1 3
  • Třetiny

    0:1, 0:1, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Pejsar – Žižka, Havlík, Bártek, Myšák, Černohorský, Hipius, Cikánek – Bartoš, Vopat, Arnold, Dufek, Kordule, Pech, Ineman, Svoboda, Pavlíček, Berka.

  • Sestava hostů

    Běhula – Štochl, Seemann, Jungvirt, Procházka, Kleiner, Studený, Jarý, Viktorin – Veselý, Černý, Bajer, Hradecký, Jaroš, Navrátil, Brandner, Ouřada.


Reportáž

První třetina derby mezi Litvínovem a chomutovskými Piráty nabídla otevřený hokej. První šanci na otevření skóre měli domácí v přesilové hře, jenže ji nedokázali využít, a tak se vedení ujali Piráti! V jedenácté minutě nejdříve Pejsar skvěle vychytal Ouřadu, jenže vyraženého kotouče se ujal Černý, natáhl na sebe tři protihráče a následně uvolnil Josefa Bajera. Ten zachoval chladnou hlavu a z těsné blízkosti poslal kotouč za záda dezorientovaného brankáře domácích – 0:1. V sedmnácté minutě se opět kotouče ujal agilní Ouřada, který dokázal nepříjemně vypálit i přes bránícího Havlíka a Pejsar měl co dělat, aby vyrazil kotouč těsně vedle levé tyče své brány. V osmnácté minutě měli obrovskou šanci na vyrovnání domácí, a to když Žižka vyslal do brejku Ondřeje Dufka, který ovšem v samostatném nájezdu ani nadvakrát nedokázal procpat kotouč za brankovou čáru, a tak se šlo do kabin za těsného vedení Chomutova.

Netrvalo dlouho a Piráti šli do dvoubrankového vedení. V přesilové hře našel Ouřada Víta Seemanna, který se nad ničím nerozmýšlel, tvrdě vypálil a jeho rána zapadla přesně za záda bezmocného Pejsara – 0:2. O minutu později mohli jít Piráti do tříbrankového trháku, ovšem Pejsar podržel svůj tým nad vodou skvělým zákrokem betonem. V pětatřicáté minutě měli velkou šanci na snížení domácí hokejisté. Cikánek krásnou střelou protáhl Běhulu, který vyrazil kotouč na čepel Vopata. Ten měl ideální střeleckou pozici, jenže ani on nevyzrál na bezchybného brankáře Chomutova. V závěru třetiny měli litvínovští ještě k mání dvojnásobnou přesilovku, jenže ani tu nezužitkovali, a tak i po této třetině šli do kabin šťastnější hosté.

Ve třetí třetině domácí usilovali mohutně o snížení, kterého se nakonec dočkali. Ve dvaapadesáté minutě našel Kordule Lukáše Vopata, který z mezikruží krásně vymetl pavučinky Běhulovy brány a bylo sníženo – 1:2! O dvě minuty později mohli domácí dokonce vyrovnat, ovšem Pech našel z dobré pozice pouze lapačku Běhuly. V samotném závěru utkání poslali rozhodčí Chomutov do čtyř a Litvínov měl jedinečnou šanci vyrovnat stav utkání. To se mu ovšem nepovedlo, ba co víc, ještě jednou inkasoval. Seemann nešel přes půl hřiště rozjetého Jakuba Navrátila, který v samostatném nájezdu vymáchal Pejsara a střelou do horní části brány rozhodl celé utkání ve prospěch svého týmu – 1:3.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Pod dojmem vydařených utkání s Kladnem a hlavně se Spartou jsme nastoupili do utkání jako profesoři. První třetina od nás byla bez nějaké větší snahy a bruslení, víceméně jsme začali trochu hrát až ve třetí třetině. Bohužel když neproměníte tři samostatné nájezdy, a pak si soupeře necháte odskočit na rozdíl dvou branek, navíc v naší vlastní přesilovce, tak to se těžko vyhraje.

logo Piráti Chomutov

Piráti Chomutov

Trenér Piráti Chomutov: Bylo to velmi bojovné utkání, i když jsme se přijeli v trošku pozměněné sestavě. Litvínov hodně překvapil, vše tlačil na bránu a hrál docela dobře. Domácí nevyužili spoustu šancí, co měli, a my si tak odvážíme tři body.

Fanshop