Zápas - mládež 08. 09. 2016, Martin Stříbrný

Chemici nadělili Pirátům příděl a z Chomutova vezou cenné vítězství

C h o m u t o v - Mladší dorostenci Litvínova odehráli skvělé utkání na horké půdě v Chomutově. V utkání domácí Piráty jasně přehráli a v derby zvítězili vysoko 7:3! Největší podíl na tom měli Daniel Jouza (3:2) a Jan Myšák (2+2).

3. kolo, 08.09.2016
logo Piráti Chomutov
logo HC VERVA Litvínov
Piráti Chomutov HC VERVA Litvínov
3 7
  • Třetiny

    2:2, 1:2, 0:3

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Dobeš (32. Svoboda) – Petrásek, Vaněk "A", Ferbas, Matějka, Birhanzl, Herles, Krchňák, Kastner, Psar – Králíček, Zahrádka, Harkabus, Šafránek, Mežnar "C", Hofrichter, Prokeš, Benda, Koláček, Gut, Vrhel.

  • Sestava hostů

    Kmínek (9. Prokeš) – Jonák, Kroupa, Baláž, Kitzberger "C", Miškovič, Najman, Žítek – Fišer, Jindra "A", Limanovský, Stehlík, Berka, Jouza "A", Nikl, Beran, Kysela, Šárlinger, Myšák.


Reportáž

Litvínovští zajížděli do Chomutova, kde se v derby střetli s domácími Piráty. Do utkání nevstoupili vůbec dobře, když po devíti vteřinách inkasovali. Eric Mežnar se dostal k odraženému kotouči před Kmínkem a skóroval. V páté minutě hosté vyrovnali. Po zmatcích domácí obrany se ke kotouči dostala dvojice Myšák – Jouza a druhý jmenovaný se prosadil. O minutu později se hosté prosadili podruhé, a to když v přesilové hře rozvlnil síť opět Daniel Jouza.

V polovině první třetiny se k odraženému kotouči před Kmínkem dostal Jan Šafránek a hostující gólman už mířil na střídačku. Na další branku si diváci museli počkat až do poloviny druhé třetiny. V té Berka uvolnil Lukáše Stehlíka, který klidnou střelou do prázdné brány poslal svůj tým dopět do vedení. Ve dvaatřicáté minutě zasadili Litvínovští domácím další úder, když se prosadil na brankovišti Jan Myšák.

V šestatřicáté minutě se ale domácí vrátili opět do hry. Michael Hofrichter převzal přihrávku od Krchňáka a krásnou rychlou střelou překonal Prokeše. Dvanáct minutě před koncem zápasu si ale hosté vzali dvoubrankové vedení zpět. Jan Myšák stál na konci povedené akce svého týmu a s chladnou hlavou poslal kotouč do sítě.

Místo mohutného závěru domácích ale přišli dvě slepené branky Litvínova a bylo rozhodnuto. Sedm minut před koncem vypadl Svobodovi kotouč z výstroje, našel si ho Daniel Jouza a bylo to o tři branky. O minutu později vstřelili poslední branku zápasu Marek Berka, a to když krásnou střelou vymetl pavučinky Svobodovy brány.

Fanshop