Zápas - mládež 11. 09. 2016, Martin Stříbrný

Litvínovští třikrát vedli, nakonec nezískali ani bod

L i t v í n o v - Smolné utkání odehráli Litvínovští mladší dorostenci doma proti Letňanům. V utkání nebyli horším týmem, dokonce třikrát vedli. Pražané ale vždy vyrovnali, a nakonec gólem v šedesáté minutě utkání rozhodli utkání ve svůj prospěch.

4. kolo, 11.09.2016, ZS Ivana Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Letci Letňany
HC VERVA Litvínov HC Letci Letňany
3 4
  • Třetiny

    2:1, 0:1, 1:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Prokeš (Kmínek) – Jonák, Kroupa, Baláž, Kitzberger, Miškovič, Najman, Žítek – Fišer, Bartoš, Jindra, Limanovský, Stehlík, Berka, Jouza, Nikl, Beran, Kysela, Šarlinger, Myšák.

  • Sestava hostů

    Zoluděv (Zeithaml) – Klikorka, Krutil, Klatt, Riley, Zoudek, Kloutvor, Fleischman, Benda – Rudolf, Adamec, Tzovairis, Hlaváč, Pětník, Bespalchenko, Vlček, Vrba, Pinkas


Reportáž

V první třetině se hrál atraktivní hokej, ze kterého vzešly hned tři branky! O tu první se postarali v šesté minutě utkání domácí. Lukáš Stehlík zavezl kotouč do útočné třetiny, v ní našel dobře postaveného Marka Berku, který slušnou střelou mezi betony gólmana poprvé v utkání rozvlnil síť – 1:0. O dvě minuty později mohlo být vyrovnáno. Hostům se naskytla příležitost v podobě přesilové hry. Tu sehráli velmi dobře, ovšem Prokeš spolu se svou obranou skvěle odolali.

V desáté minutě už ale nakonec bylo vyrovnáno. Na konci pohledné akce Letňan stál Tadeáš Pinkas, který z levého kruhu trefil parádně prostor nad Prokešovým ramenem, a bylo vyrovnáno – 1:1. Remízový stav ovšem příliš dlouho nevydržel, jelikož už o tři minuty později zvedali ruce nad hlavu opět domácí. Daniel Jouza poslal lehce kotouč na hostující bránu, trajektorii puku lehce změnil jeden z hostujících bránících hráčů a Zoluděv už zasáhnout neodkázal – 2:1.

Ve druhé třetině se mnoha branek domácí fanoušci nedočkali. V šestadvacáté minutě se navíc podařilo hostům podruhé v utkání vyrovnat. Daniel Vlček se po ťukecu svých spoluhráčů dostal až před Prokeše, který byl na jeho střelu krátký – 2:2. V závěru třetiny hosté zatlačili a snažili se o vedoucí branku. Pět minut před sirénou měl obrovskou šanci Klikorka, jenže v samostatném nájezdu selhal. V osmatřicáté minutě měli hosté další šanci, jenže jejich další pokus zastavila tyč!

Ve třetí třetině domácí zkonsolidovali všechny síly a v osmačtyřicáté minutě šli do vedení! Jindra spolu s Janem Myšákem vyřešili únik dva na jednoho skvěle, když druhý jmenovaný zakončoval do poloodkryté brány – 3:2. Šest minut před koncem mohli domácí rozhodnout ve vlastní přesilovce, když na trestnou zamířil Fleischman. Branku nevsítili, ba co víc, sami inkasovali. Karel Klikorka se chopil kotouče ve středním pásmu, obehrál obránce domácích a v samostatném úniku pozemní střelou potřetí v utkání srovnal stav utkání – 3:3!

Závěr utkání domácímu Litvínovu vůbec nevyšel. Dvě minuty před koncem základní hrací doby ještě tlak Letňan ustáli, když ležícího Prokeše zachránilo břevno. V čase 59:38 už ale domácí nezachránilo vůbec nic. Nepříliš razantní střela Karla Klikorky z levého kruhu zaskočila domácího gólmana, který kotouč propustil za svá záda, a bylo rozhodnout – 3:4. Litvínovští v utkání sice třikrát vedli, závěr zápasu ale nezvládli, a tak se ze zisku tří bodů radují Pražané.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec (HC Litvínov): Hodnotí se mi to velice těžko, protože ještě v půlce třetí třetiny jsme vedli 3:2. Bohužel jsme tu rozhodující přesilovku odehráli na půl plynu. Toto utkání jsme bohužel oproti tomu poslednímu v Chomutově tak neodbojovali a stálo nás to výsledek.

Fanshop