Zápas - mládež 28. 09. 2016, Martin Stříbrný

Mladší dorostenci po divoké přestřelce zvítězili nad Ústím

L i t v í n o v - Mladší dorostenci Litvínova odehráli divoké utkání proti sousednímu Ústím nad Labem. V utkání sice svého soupeře přestříleli, v končeném součtu nakonec ale zvítězili pouze 7:5! V utkání se opět nejvíce zadařilo Janu Myšákovi, který zaznamenal čtyři kanadské body! m

7. kolo, 28.09.2016
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Slovan Ústečtí Lvi
HC VERVA Litvínov HC Slovan Ústečtí Lvi
7 5
  • Třetiny

    2:2, 2:1, 3:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Prokeš (Kmínek) – Jonák, Baláž, Kitzberger ''C'', Háva, Najman, Miškovič, Žítek – Fišer,Jindra ''A'', Limanovský, Stehlík, Berka, Jouza ''A'', Beran, Kysela, Šarlinger, Myšák.

  • Sestava hostů

    Kmoch (Volke) – Polata, Tůma, Šešina, Sitár, Kříž, Magasanik, Kolbaba – Bláha, Čermák ''A'', Costa, Gašpar, Šindelář ''A'', Čermák J., Janoušek, Tůma ''C'', Dohnal


Reportáž

Utkání mezi sousedními městy Litvínovem a Ústím začalo zostra, když během prvních šesti minut viděli diváci hned tři branky! Po dvou minutách hry se do překvapivého vedení dostali hostující hráči, a to když Jáchym Gašpar střelou z mezikruží zaskočil Prokeše a Ústí nad Labem šlo do rychlého vedení.

To si ovšem udrželo pouze šestačtyřicet vteřin. Přesně ve třetí minutě se prosadil nejlepší střelec domácích Jan Myšák, když střelou z levého kruhu propálil Kmocha. V čase 5:57 se opět ale radovali hostující hráči. Jáchym Čermák si našel odražený kotouč po Šešinově střele a dorazil ho do poloprázdné brány. Hosté si své vedení udrželi až do čtrnácté minuty, ve které Litvínovští vyrovnali. David Jindra střelou z bezprostřední blízkosti načapal Kmocha a bylo vyrovnáno.

Druhá třetina měla úplně odlišný průběh, než ta první. V šestadvacáté minutě se opět prosadil agilní Jan Myšák, když střelou z mezikruží nalezl místo mezi betony Kmocha a poslal svůj tým poprvé v utkání do vedení. O dvě minuty ty bylo už o dvě branky, když Jan Myšák parádním zakončením z pravého kruhu zkompletoval hattrick. Hosté se dočkali snížení přesně v polovině utkání. Australský legionář v dresu Ústí nad Labem Kale Costa vyslal na Prokeše krásně umístěnou střelu, která se ujala, a bylo to pouze o jednu branku.

Domácí o svém celkovém vítězství rozhodli v první polovině třetí třetiny. Po třiasedmdesáti vteřinách hry pláchl hostující obraně Marek Berka a krásným blafákem poslal kotouč za záda Volkeho. V šestačtyřicáté minutě to vstřelil vítěznou branku svého týmu Prokop Limanovský, když dorážel střelu do prázdné brány. Sedmou branku se domácím podařilo vsítit v polovině třetí třetiny. Daniel Jouza otestoval postřeh Volkeho svižnou střelou z mezikruží, hostující brankář nedokázal zasáhnout, a bylo to o čtyři branky!

V závěru utkání se hostům ještě podařilo trochu zdramatizovat průběh utkání. Čtyři minuty před koncem vyslal Tůma do brejku Davida Gašpara , který zachoval klidnou hlavu a zakončil přesně. Na rozdíl pouhých dvou branek snížil minutu před závěrečnou sirénou Jan Bláha, jenže na víc už se Ústečtí nezmohli, a tak se domácí hráči Litvínova mohli radovat z vítězství 7:5 a zisku tří bodů!

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec (HC Litvínov):Jsme rádi, že jsme zvítězili, ale vstoupili jsme do utkání tak, že jsme si mysleli, že se Ústí porazí samo. Díky zlepšené druhé a třetí třetině jsme naštěstí zvítězili, ale nebyl to od nás ideální výkon. Výkon na Kobře a dnes byl pro nás jako den a noc.

Fanshop