Zápas - mládež 30. 10. 2016, Martin Stříbrný

Dorostenci nedali Kladnu šanci a berou všechny tři body

L i t v í n o v - Mladší dorostenci Litvínova odehráli dobré utkání na domácím ledě proti PZ Kladnu. V utkání byli aktivnějším týmem, a nakonec zvítězili přesvědčivě 5:2!

14. kolo, 30.10.2016
logo HC VERVA Litvínov
logo PZ Kladno
HC VERVA Litvínov PZ Kladno
5 2
  • Třetiny

    1:0, 1:0, 3:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Zelenka (Kmínek) – Jonák, Baláž, Kitzberger, Háva, Najman, Miškovič, Žítek – Fišer, Jindra ''C'', Limanovský, Stehlík, Jouza ''A'', Nikl, Beran, Kysela, Šarlinger, Myšák.

  • Sestava hostů

    Novotný (Pulec) – Vokurka ''A'', Kulich, Volráb ''C'', Erben – Hrubý, Hašek, Ploch, Darsa, Routa ''A'', Brabec, Turek, Pejchal, Vokurka Jiří, Černý, Čermák.


Reportáž

Do první třetiny utkání Litvínova s Kladnem vstoupili aktivněji domácí. V deváté minutě se jim naskytla příležitost v podobě přesilové hry, kterou dokázali bleskurychle využít. Jan Myšák uklidil kotouč z pravého kruhu krásně do růžku brány a domácí šli do vedení. Na 2:0 mohl zvyšovat v devatenácté minutě Vojtěch Kysela, když si vypracoval skvělou střeleckou pozici, jenže gólmana Kladna propálit neodkázal, a tak se šlo do kabin za těsného vedení pro Litvínov.

I ve druhé třetině měli územní převahu litvínovští. Nejprve měli ale štěstí ve vlastním oslabení a následně udeřili. V pětadvacáté minutě vyrazil Šarlignerovu střelu Novotný pouze před sebe, kde stál připravený Tomáš Nikl, který pohotově poslal kotouč do prázdné brány. O čtyři minuty později měl další branku na čepeli Jan Myšák, jenže Novotný si s jeho pokusem skvěle poradil.

Po šestnácti vteřinách hry se ujal kotouče na levém kruhu Daniel Jouza, který jedovatou ranou propasíroval kotouč za záda brankáře, a bylo to už o tři branky. Ve čtyřiačtyřicáté minutě poslal Jakub Beran kotouč do horní části brány nad bezmocného Novotného a to už zavánělo debaklem.

Bůra zasadili domácí Kladnu v devětačtyřicáté minutě! Nejproduktivnější hráč Litvínova Jan Myšák našel skulinku mezi betony hostujícího gólmana a bylo to o pět branek. Čestného úspěchu se dočkali také kladenští, a to deset minut před závěrečnou sirénou. David Routa se dokázal uvolnit na brankovišti a i přes velké úsilí domácí obrany došťoural kotouč do brány. Hosté nezůstali pouze u jedné branky a do sirény se ještě naposledy prosadili. Ondřej Volráb krásnou střelou o tyč překonal domácího gólmana. Jeho branka byla poslední, a tak se litvínovští mohou radovat za zisku tří bodů za vítězství 5:2.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec (HC Litvínov): Byl to velmi těžký zápas. Dal by se popsat jako festival neproměněných šancí a zbytečných faulů od nás. Nakonec se štěstí přiklonilo k nám a podařilo se nám zvítězit, což je pro nás strašně důležité. Nebylo to od nás optimální výkon, takže se musíme připravit na další utkání daleko lépe.