Zápas - mládež 16. 12. 2016, Eliška Mrázková

Litvínovští junioři porazili ve velmi vyrovnaném zápase Třinec a berou 3 body

L i t v í n o v - Litvínovští junioři dnes odehráli velmi vyrovnaný zápas s Třincem, ale podařilo se jim zvítězit 4:3 a odnáší si tak zasloužené 3 body, díky kterým se posunuli už na šestou příčku! Lví podíl na vítězství měl útočník Litvínova Zdeněk Vébr, který se v utkání dvakrát gólově prosadil.

26, 16.12.2016, ZS Ivana Hlinky Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Oceláři Třinec
HC VERVA Litvínov HC Oceláři Třinec
4 3
  • Třetiny

    1:2, 1:1, 2:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Havlík (Kovařík) – Urbánek, Macháč, Franc ''A'', Havlík, Březák ''C'', Brzek, Brejžek, Dvořák – Kučera, Schmidmayer, Bečvář, Vébr, Bárdoš, Fencl, Pecka, Chmelař ''A'', Horák, Jícha

  • Sestava hostů

    Loubal (Ovčaři) – Hrachovský, Janiczek, Bartko, Redzienciak, Haman ''C'', Imrich – Kaukič, Cihlář, Mach, Flok, Hrehorčák, Przybyla, Kvasnica, Irgl, Hladoník ''A'', Lacka ''A'', Kalus


Reportáž

Do dnešního utkání vstoupili aktivněji hosté, kteří se i hned po buly zmocnili kotouče a začali ohrožovat litvínovskou bránu. Poté přišel zvrat a ve 3. minutě Zdeněk Vébr poslal svou střelu mezi Loubalovy betony a poslal tak Litvínov do vedení. Postupem času začal být aktivnější Třinec a v 9. minutě se povedlo Danu Przybylovi pláchnout domácí obraně a poslat kotouč nad ležícího Havlíka. Pět minut před koncem ještě Jan Bartek překonal Havlíka svou střelou nad jeho rameno. Do kabin se tak šlo za stavu 1:2.

v 6.minutě druhé třetiny Lukáš Kaukič rozhodil svou střelou Havlíka, kterému se nepodařilo udržet kotouč ve své lapačce a Třinec se tak dostal do dvoubrankového vedení. V polovině zápasu využil Litvínov své přesilové hry, když Tomáš Fencl prostřelil Loubala a snížil tak třinecký náskok. Zajímavější byl však konec třetiny. Na ledě se porvali obě střídačky a na trestnou lavici usedlo celkem 6 hráčů.

Ve třetí třetině se podařilo Janu Bečvářovi v oslabení vstřelit gól a srovnal tak skóre. I hned po gólu dostal trest za vysokou hůl Przybyla a Litvínov si tak zahrál přesilovou hru. Vzápětí se nepodařilo Loubalovi zablokovat rychlou střelu Zdeňka Vébra a domácí se tak dostali do vedení. Ke konci zápasu měl ještě šanci na gól Bartek, který se objevil sám před Havlíkem, ale jeho střela nakonec skončila v ochranné síti. Až do konce se snažili hosté srovnat skóre, jenže to se jim nepodařilo a Litvínov si tak odnesl zasloužené 3 body.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jindřich Kotrla (HC Litvínov): Moc dobrý zápas to nebyl. Můžeme být rádi za to, že jsme vyhráli. Hodně nás nakopla ta šarvátka v půlce zápasu, malinko nás to probralo, ale nebyl to od nás dobrý výkon. Dnes velmi dobře zachytal gólman a zaplaťpánbůh za výhru.

logo HC Oceláři Třinec

HC Oceláři Třinec

Trenér Třince: Těžko se mi to hodnotí, protože jsme vedli 3:1 a prohráli jsme 4:3. Myslím si, že na tom měl svou vinu rozhodčí, který první třetinu nesmyslně pustil, pak se to servalo a od té doby už pískal každý zákrok, takže kluci v podstatě nevěděli co mají hrát, jak se mají k soupeřům chovat. Dneska jsme si to prohráli v přesilovkách, protože jsme dostali gól ve vlastní přesilovce a ani jednu jsme nevyužili. Litvínov dokázal zužitkovat dvě přesilové dvě hry a zaslouženě vyhrál.

Fanshop