Zápas - mládež 19. 12. 2016, Martin Stříbrný

Skvělý junioři! Chemici podruhé během čtyř dnů zdolali Třinec a jsou čtvrtí

T ř i n e c - Podruhé během čtyř dnů se litvínovští junioři utkali s lídrem tabulky juniorů Třincem. I dnes na ledě Ocelářů ale dokázali favorita parádně zaskočit a po skvělém výkonu vybojovat další tři body, které je katapultovali už na čtvrté místo tabulky!

28. kolo, 19.12.2016, MINI WERK ARENA
logo HC Oceláři Třinec
logo HC VERVA Litvínov
HC Oceláři Třinec HC VERVA Litvínov
2 4
  • Třetiny

    0:1, 1:2, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Loubal - Hrachovský, Janiczek, Bartko, G. Radzienciak, Adámek, Haman, Imrich - Kaukič, Cihlář, Mach, Flok, Hrehorčák, Przybyla, Kvasnica, Irgl, Hladonik, Lacka, Kalus

  • Sestava hostů

    Š. Havlík - Urbánek, Macháč, Franc, D. Havlík, Březák, Brzek, Brejžek, Myšák, Dvořák - Kučera, Schmidmayer, Bečvář, Vébr, Bárdoš, Fencl, Pecka, Horák, Jícha


Reportáž

Třinečtí mladíci vstoupili do utkání aktivně a velmi brzy si vybojovali přesilovou hru. Tu se jim podařilo rychle využít, bohužel pro ně ale litvínovská branka vypadla z předepsaného postavení dříve, než do sítě prošel kotouč, a gól tak nemohl být uznán.

V další dobré šanci byl o chvíli později Cihlář, který ale tečoval střelu Radzienciaka mimo tři tyče. V šesté minutě zahrozil poprvé také Litvínov, s ranou Fencla z mezikruží si ovšem Loubal bez obtíží poradil.

Následně už se skóre na světelné tabuli měnilo. Při hře čtyři na čtyři zamkli litvínovští hráči Třinec v útočném pásmu a po střele Jana Bárdoše mohl Loubal lovit kotouč ze své sítě.

Krátce po příchodu ze šaten mohl náskok Litvínova zvýšit autor prvního gólu. Bárdoš se ve vlastním oslabení dostal do brejku, z něj ale třineckou klec přestřelil. O chvíli později už bylo i zásluhou gólmana Havlíka srovnáno.

Ondřej Hrachovský střílel od mantinelu a tuto ránu si brankář Litvínova sám srazil za svá záda. Vzápětí šli ale hosté znovu do vedení poté, co v přesilové hře nasměroval kotouč do sítě Martin Franc. Kapitán Haman se rychle snažil o vyrovnání, z prostoru mezi kruhy ale trefil pouze střed branky.

Jen chvíli před koncem prostřední části už Litvínov vedl o dva góly, to když se po přihrávce Jíchy opět trefil Jan Bečvář a stanovil tak skóre po čtyřiceti minutách hry.

Do poslední třetiny vstoupili Oceláři v oslabení, ani to jim ale nezabránilo ve snížení. Jakub Lacka se u mantinelu protlačil přes bránícího hráče Litvínova a před brankou nedal Havlíkovi žádnou šanci zasáhnout.

Vzápětí mohlo být hned dvakrát srovnáno. Hrehorčák ale puk po přihrávce Hladonika před odkrytou částí klece nezasáhl a radovat se nemohl ani Hladonik, který si neporadil s brejkem.

Následně Oceláři dostali k dispozici dvě početní výhody, ty ale dnes nebyly silnou stránkou domácího týmu a když pak v čase 58:54 zavezl puk do prázdné klece Jan Bečvář, bylo o vítězi jasno.

Fanshop