Zápas - mládež 05. 01. 2017, Martin Stříbrný, Sabina Šťástková

JUN: Další skvělá výhra! Boleslav padla a Chemici se drží stále nahoře

L i t v í n o v - Další skvělé utkání odehráli svěřenci Roberta Reichla a Jindřicha Kotrly. Litvínovští junioři dokázali na domácím ledě přetlačit Mladou Boleslav a po zisku dalších tří bodů si upevnili pozici zaručující play-off! Skvělé utkání odehrál Josef Jícha, který v zápase zaznamenal tři kanadské body.

30. kolo, 05.01.2017
logo HC VERVA Litvínov
logo BK Mladá Boleslav
HC VERVA Litvínov BK Mladá Boleslav
5 2
  • Třetiny

    2:0, 2:1, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Š. Havlík (Kožnar) – Urbánek, Macháč, Franc, Havlík D., Březák (C), Brzek, Brejžek, Dvořák – Kučera, Schmidmayer, Vébr, Bárdoš, Fencl, Pecka, Horák, Jícha

  • Sestava hostů

    Krofta (Groh) – Linhart, Mašek (C), Uřidil, Chujac, Horský, Marček – Prokop, Musliu, Kuncek, Peterka, Straka, Dančišin, Krejčík, Flynn, Outrata, Veselý, Planý, Bednařík


Reportáž

Hned začátek zápasu nám naznačil, že se dnes bude jednat o rychlý hokej. Hra se přelévala ze strany na stranu, avšak ani jeden z týmů si nedokázal vytvořit vážnější šance, které by mohly zavánět brankou. To se ale změnilo v půli třetiny – tedy v desáté minutě, kdy si domácí dokázali vypracovat prostor před brankou Krofty, čehož ihned využili. Pěkná souhra Jíchy s Vébrem, přičemž první jmenovaný našel v dobré pozici svého spoluhráče Zdeňka Vébra, který touto šancí nepohrdl a neomylně trefil volný prostor v brance, znamenala vedení domácích 1:0. Krátce na to měla k dispozici Boleslav přesilovou hru a mohla srovnat s Chemiky krok. To se ovšem nepovedlo, navíc vzápětí přišla druhá velká rána pro Bruslaře. Domácí hráči vybojovali kotouč a dobře se zorientovali v pásmu. Opět to byl Josef Jícha, který na sebe stáhnul pozornost nejen hostujících hráčů, ale i hostujícího strážce svatyně. Práci Jíchy zužitkoval Jan Bárdoš, jenž překonal již ležícího Kroftu v mladoboleslavské kleci. Hned dvakrát v krátkém sledu za sebou se pořádně otřásla litvínovská branka, jelikož Bruslaři nastřelili hned dvě tyčky, při Šimonu Havlíkovi stáli opravdu všichni svatí. S koncem třetiny měla Boleslav ještě další přesilovou hra, jenže výsledek byl stejný jako v prvním případě – opět nezdar. Do šatny tak Bruslaři odcházeli s dvoubrankovým mankem.

V úvodu druhé třetiny Litvínov pokračoval v nastoleném tempu a šel si za vítězstvím. Ve dvaadvacáté minutě hostující obrana usnula na vavřínech, čehož si domácí hráči hned povšimli. Kučera skvěle za obranou našel schovaného Tomáše Fencla, který zkoušel překonat hostujícího gólmana nadvakrát, při čemž jeho druhý pokus byl úspěšný a puk zaplul za záda bezmocného Krofty. Třetí gól byla pro Boleslav opravdu studené sprcha, což potvrdil také následný oddechový čas a výměna brankáře, místo Krofty nastoupil Dominik Groh. Po další nedisciplinovanosti domácích hráčů měli Bruslaři k dispozici v pořadí již třetí přesilovou hru, kterou ale proměnit nedokázali. Ba naopak, krátce po skončení přesilové hry přišel další šrám do sebevědomí boleslavských hráčů. Hostující Uřidil chtěl vypálit od modré branky, jenže střela mu nesedla a o kotouč přišel. Puk se dostal na čepel Martina Kučery, který ihned spolu s Jíchou upaloval do brejku. Kučera vyčkal na správný moment a pak poslal kotouč Josefu Jíchovi, který svým beckhendovým blafákem rozvlnil síť za zády hostujícího gólmana. V dalším průběhu třetiny měly oba týmy hned několik přesilových her, avšak využita byla až ta poslední – boleslavská. Hostující kapitán Jan Mašek se několik kroků před modrou čárou napřáhl a propálil vše, co mu stálo v cestě včetně Šimona Havlíka, který měl zakrytý výhled.

Hned zkraje třetí třetiny Boleslav přeměnila tříbrankové manko už jen na rozdíl dvou gólů. Domácí obrana si špatně pohlídala hostující hráče, Outrata nahrál na střed třetiny Matěji Krejčíkovi, jenž svou nepříliš razantní střelou našel mezírku ve výstroji Šimona Havlíka. Po druhém gólu Bruslařů se zdálo, že je zaděláno na pořádné drama. To se ale nekonalo. Boleslav se sice snažila dotahovat ze všech sil, jenže domácí obrana byla důsledná. Chemici sice nabídli hostům v posledních pěti minutách dvě přesilové hry, ale obě dokázali v poklidu ubránit. Hosté to sice ještě zkoušeli v šesti mužích v poli, ovšem marně. Gólem do prázdné branky výhru svého týmu pečetil Jan Bárdoš. Dvacetšest vteřin před koncem měli Litvínoští ještě k dispozici trestné střílení, kterým mohli své vedení ještě umocit. Exekutor nájezdu Josef Jích ale nedokázal najít prostor mezi výstrojí Groha. Zbytek zápasu už se odehrál v poklidu. Litvínov si výhrou v poměru 5:2 připsal další tři cenné body do tabulky.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jindřich Kotrla (HC Litvínov) První třetinu jsme odehráli tak, jak jsme potřebovali. Dostali jsme se do vedení a nepouštěli Boleslav to hry. Ve druhé třetině už to bylo horší, protože jsme se nechali zbytečně vylučovat. Třetí třetinu už jsme takticky dohráli, až na další zbytečná oslabení. Naštěstí zachytal výborně gólman a plnili jsme, co bylo potřeba.

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Trenér BK Mladá Boleslav: Přijeli jsme sem po dlouhé pauze. Připravovali jsme se svědomitě na toto utkání. Po klucích jsme něco požadovali, ale v prvních dvou třetinách to absolutně neplnili a po zásluze jsme byli potrestáni. Chuť do hry přišla až ve třetí třetině, kdy už bylo pozdě.