Zápas - mládež 04. 02. 2017, Martin Stříbrný, Rytíři Kladno

Junioři nezvládli důležité utkání s Rytíři. Rozhodčí rozdali 159 trestných minut

K l a d n o - Divoké utkání odehráli litvínovští junioři na ledě kladenských Rytířů. Chemici dlouho v důležitém utkání drželi nadějné vedení, nakonec se ale však misky vah naklonily na stranu domácího Kladno. V závěru utkání to na ledě spíše vypadalo jako v ringu, rozhodčí měl plné ruce práce, a nakonec rozdali 159 trestných minut!

38. kolo, 04.02.2017
logo Rytíři Kladno
logo HC VERVA Litvínov
Rytíři Kladno HC VERVA Litvínov
5 4
  • Třetiny

    1:3, 2:0, 2:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Stahl (Svoboda) – Havelka (A), Veber, Kiml, Cibák, Chládek, Ja. Kučera, Malý – Vach, Patyk (C), Bláha, Okegawa, Schildhabel (A), Řepka, Husarik, Keszi, Mi. Kučera, Kalaj, Čermák.

  • Sestava hostů

    Havlík (Kožnar) – Urbánek, Macháč, Franc (A), Havlík, Březák (C), Brejžek, Myšák, Dvořák, Kučera, Schmidmayer, Bárdoš, Fencl, Pecka, Horák, Jícha, Havelka.


Reportáž

Úvod zápasu se našim juniorům příliš nepodařil. V osmé minutě se po asistenci Havlíka dostal na puk Jan Bárdoš, který si sjel mezi kruhy a následnou střelou pod horní tyč otevřel skóre utkání – 0:1. Netrvalo to vůbec dlouho a Litvínovští měli znovu ruce nad hlavou. Po velkém zmatku v kladenském brankovišti se k odraženému kotouči dostal Josef Jícha, ten na nic nečekal a tvrdou střelou trefil zcela odkrytou branku – 0:2. O chvíli později mohli diváci vidět menší potyčku mezi Schildhabelem a Bárdošem, z té nakonec vyšel jako vítěz kladenský borec. Rytíře tato situace nabudila a vzápětí se dočkali snížení. V předbrankovém prostoru se nejlépe zorientoval Jakub Cibák, jehož následný pokus skončil až za brankovou čárou – 1:2. V poslední vteřině první dvacetiminutovky si vzal Litvínov své dvoubrankové vedení zpět, a to poté, co se nemýlil Martin Franc – 1:3.

Do druhé periody vstoupili taktéž aktivněji hosté. Nejprve se litvínovští junioři dostali do přečíslení dva na jednoho, ovšem jejich akci zastavil Stahl. Následně musel kladenský gólman čelit dalšímu úniku, ale i tváří v tvář byl úspěšnější. Ve třicáté druhé minutě si vzali slovo také naši Rytíři, kteří se dostali na dostřel. Po přihrávce od Michala Kučery se napřáhl Petr Patyk, kladenský kapitán umístil svoji tvrdou střelu přesně mezi tři tyče – 2:3. Netrvalo to dlouho a na kladenském stadionu jsme se dočkali vyrovnání. V přesilové hře dostal od Schildhabela parádní přihrávku Štěpán Bláha, ten se s ničím nepáral a bezkonkurenční trefou vyrovnal na – 3:3. Ještě před sirénou mohl hostům vrátit vedení Macháč, ale jeho projektil skončil na tyči.

Poslední část utkání byla velice vypjatá a krom tří branek nám nabídla ještě 120 trestných minut. Ve čtyřicáté páté minutě šli hosté po zakončení Karla Schmidmayera znovu do vedení – 3:4. Následně se na ledě seběhla obrovská potyčka, když jeden z litvínovských hráčů ostře srazil kladenského brankáře. Po udělení několika trestů hra pokračovala ve velkých emocích. V čase 45:55 propukla na domácí střídačce obrovská radost, když se po druhé v zápase trefil přesně Štěpán Bláha a vyrovnal na – 4:4. Uběhlo čtyřicet jedna vteřin a kladenské emoce štěstí vypukly znovu! K odraženému puku se dostal Michal Kučera, ten na nic nečekal a pohotově otočil vývoj zápasu na stranu domácích – 5:4. V závěru ještě sice Litvínov zkoušel hru se šesti hráči v poli, ale na vyrovnání to nestačilo.