Zápas - mládež 23. 02. 2017, Adéla Hrabálková

JUN: Kometa zůstala na obloze, Chemici schytali debakl

B r n o - Litvínovští junioři zamířili k důležitému utkání na led Komety Brno. V utkání bojovali o důležité body v boji o play-off, ovšem utkání jim vůbec nevyšlo a po porážce 1:7 odjížděli z Brna bez bodů. O čestný úspěch se v padesáté minutě utkání postaral Josef Jícha.

41. kolo, 22.02.2017
logo HC Kometa Brno
logo HC VERVA Litvínov
HC Kometa Brno HC VERVA Litvínov
7 1
  • Třetiny

    1:0, 5:0, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Dostál – Trnka, Slabý, Furch, Sedláček, Zábranský, Šnajnar – Novák, Havlát, Dvořák, Hasoň, Gajarský, Škvrně, Čejka, Horký, Mlynář, Kratochvíl, Ferda, Dymáček.

  • Sestava hostů

    Havlík – Urbánek, Machač, Franc, Havlík, Březák, Brzek, Myšák, Dvořák – Kučera, Vébr, Bárdoš, Pecka, Horák, Jícha, Dufek, Havelka.


Reportáž

Zápas začal vyrovnaně, do první větší šance se po přihrávce Horkého dostal v 7. minutě Slabý, který ovšem gólmana Havlíka nepřekonal. Bezbrankový stav mohl v patnácté minutě změnit Vébr, který v přesilové hře brněnského brankáře Dostála nepřekonal. Úvodní branky zápasu si tedy připsali domácí. Na začátku 18. minuty zavezl puk do útočného pásma Furch, jehož střelu sice brankář Havlík ještě vyrazil, brněnský obránce se k puku dostal znovu, nahrál jej před branku Radimu Ferdovi, který se zblízka nemýlil. Do konce třetiny už byla aktivnější Kometa, litvínovští se do žádné větší šance nedostali a do šaten se tak šlo za stavu 1:0.

Ten, kdo očekával vyrovnanou druhou třetinu, se ale pletl. Už po půlminutě Brňané navýšili svůj náskok, když Luboš Horký proměnil svou šanci po přihrávce Havláta. Následně mohli žlutočerní snížit, přesilovou hru ovšem nevyužili. Do jediné vetší šance se dostal Březák, Dostál ale vytěsnil puk mimo brankoviště. Následně byl při samostatném úniku hákován Luboš Horký, který s přehledem proměnil nařízené trestné střílení. Hosté se mohli vrátit do utkání dvěma početními výhodami, Kometu ovšem podržel skvěle chytající Dostál. Ve 35. minutě se po návratu z trestné lavice dostal do úniku jeden na jednoho kapitán domácích Petr Kratochvíl, který střelou ke vzdálenější tyči neomylně překonal Havlíka. O dvě minuty později se hráči Komety mohli radovat znovu, když si s hostujícím gólmanem pohráli Hasoň a Jakub Čejka. O minutu a jedenáct vteřin později kapitán znovu předvedl svůj přehled kapitán Kratochvíl, který přihrávkou přes celé útočné pásmo nabil Romanu Dymáčkovi, jenž poslal puk pod horní tyčku.

Hosté se ve třetí části ještě pokusili vstřelit čestnou branku a to se jim povedlo. V 50. minutě prostřelil střelou z úhlu jinak bezchybného brněnského gólmana Josef Jícha. Třetí část byla na gólové šance chudší, za zmínku stojí přesilovková kombinace, po níž zakončující Havlát rozezvonil tyč. Dvě vteřiny před koncem základní hrací doby ještě na konečných 7:1 upravil Rostislav Šnajnar. Kometa si tak před play-off upevnila svoji pozici, zatímco Litvínov bude o tu svoji ještě muset zabojovat.

Ohlasy

logo HC Kometa Brno

HC Kometa Brno

Pavel Pazourek: Vítězství bylo plně zasloužené, rozhodli jsme o něm ve druhé třetině. V první části hrál soupeř dobře, byl důrazný a bylo poznat, že bojuje o postup do play off. Ve druhé třetině jsme je dokázali přehrát, dali jsme pěkné branky. Všechny čtyři lajny předvedly dobrý hokej.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Robert Reichel: Domácí byli lepší a zaslouženě vyhráli.

Fanshop