Zápasy 18. 08. 2016, Redakce

Derby bohaté na góly! Chomutov jich dostal sedm

V šestém přípravném zápase sezóny mohli fanoušci Vervy oslavit první výhru svého týmu v normální hrací době. Viděli jedenáct branek! Verva přestřílela Piráty 7:4.

přát., 18.08.2016, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo Piráti Chomutov
HC VERVA Litvínov Piráti Chomutov
7 4
  • Třetiny

    2:1, 2:1, 3:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Janus - Kubát, Sørvik - Sklenička, Pavlík - Pavelka, Gula - K. Černý - Šimeček, Hübl, Lukeš - Hořava, R. Hanzl, Nejezchleb - Martynek, J. Černý, Trávníček - Jurčík, M. Hanzl, Válek - Gerhát. Připraven Spěšný. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr

  • Sestava hostů

    Strmeň – Skinner, Rutta, Kudělka, Dlapa, Flemming, Černý, Havel – Poletín, Huml, Račuk - Tomica, Růžička, Skokan – Sklenář, Kämpf, Vondrka – Koblasa, Kaše, Hlava. Připraven Král. Trenéři Růžička, Martínek, Šťastný


Reportáž

Před slušně zaplněným hledištěm, v němž nechyběli ani příznivci hostí, se hrálo plynule, ale v úvodu bez větších šancí.

První zahrozili hosté, Račuk hledal neúspěšně Hlavu a Hořava v poslední chvíli zabránil v šanci Vondrkovi. Odpověď Vervy přichystali Martynek s Trávníčkem, který minul odkrytou klec. Kubát vysunul Hübla, který si perfektně kotouč zpracoval, prošel soupeřovou obranou a nastřelil tyč!

Góly přišly ve druhé polovině třetiny. Nejezchlebův zdvojený trest za dva menší prohřešky při jednom střídání potrestal zblízka Huml, 0:1. Vyhození puku Flemingem mohl pak využít Nejezchleb, ale vyznamenal se Král.

V 16. minutě viděli diváci první šarvátku, obešla se ale bez trestů. Obrat černých na konci třetiny: nejprve zavěsil Jakub Černý a poté stejný hráč přihrál Trávníčkovi, který od postranního mantinelu překvapil přesnou ranou k tyči Krále, 2:1. Klasický „šatnář“, čas 19:43,4…

Po gólu do šatny hned gól ze šatny! František Lukeš byl u branky důrazný a Královi vypadl puk z betonů za čáru, 3:1. I třetí menší trest Vervy měl na svědomí Nejezchleb (22.), Janus následnému tlaku Pirátů odolal.

Za to při trestu Hlavy jeho vyhození zachytil Kämpf a Poletín snížil, 3:2. Střelec se vzápětí provinil, ale domácí se dočkali až při rovnovážném stavu hráčů na ledě. Zafungovala spolupráce staršího z bratrů Hanzlů a Nejezchleba, 4:2.

Třetí třetina byla brankově nejbohatší, hra se otevřela a bavila diváky. Válek po vybídce Jurčíkově a 8 (!) vteřin po něm Hübl zvýšili na 6:2.

Pak se dvakrát dostali ke slovu Piráti, brzy snížil Kämpf a v závěru ještě Tomica, 6:4. Chomutovští dostali chuť na další kořist. Trenéři HCVL si vzali oddechový čas a hned po něm dal pečeť výsledku i výhře 70 vteřin před koncem Pavelka.

Černožlutí si spravili střeleckou chuť, potěšili své fandy a po zásluze zvítězili. Řada hráčů zaznamenala své první góly a body v sezóně.

Fanshop