Zápas - mládež 15. 01. 2017, Martin Stříbrný, Vojtěch Honzík

MDO: Litvínovští zaskočili Indiány a mohou slavit tři body

P l z e ň - Náročné utkání čekalo mladší dorost Litvínova na ledě plzeňských Indiánů. Během prvních dvou třetin si vytvořili nadějné vedení 3:0, které v závěru srdnatě ubránili a po vítězství 5:4 se mohli radovat z překvapivého vítězství!

Nadstavba, 15.01.2017
logo HC ŠKODA PLZEŇ
logo HC VERVA Litvínov
HC ŠKODA PLZEŇ HC VERVA Litvínov
4 5
  • Třetiny

    0:1, 0:2, 4:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Maličkay (Pilc) – Hamšík, Pánek, Váchal (A), Šiller, Kremláček, Kovářík, Kaiser – Slanina, Přikryl, Vágner, Princl, De Sousa, Kolář (A), Malát, Lang, Kuchárik, Soukup, Mužík (C).

  • Sestava hostů

    Zelenka (Kmínek) – Kroupa, Baláž, Kitzberger, Háva, Najman, Miškovič, Žítek – Fišer, Jindra (C), Limanovský, Stehlík, Beran, Kysela (A), Šarlinger, Myšák, Skuhrovec.


Reportáž

Úvod utkání byl velice vyrovnaný, obě mužstva pozorně strážila svojí obrannou modrou čáru. Jako první se osmělili domácí, když se Soukup efektní zasekávačkou vyhnul na pravém kruhu soupeři, poté ale vypálil těsně mimo. Odpovědět mohl Kysela, který se k touši dostal mezi kruhy, vystřelit z otočky však nestihl. Poté měli hosté štěstí, když Slanina tečoval na tyč pokus Princla z pravé strany. Litvínov pořádně vystrčil drápky vzápětí, když se Myšák dostal za obranu indiánů, po kličce do forhendu ale zakončil pouze do betonu Maličkaye. Západočeši ovšem varování nevzali vážně a při vlastní početní výhodě nechali pláchnout Lukáše Stehlíka, který byl faulován a z nařízeného trestného střílení zakončil přesně mezi betony - 0:1! Když následně před první sirénou Pánek od modré svou pumelicí pouze vyprášil výstroj Zelenky, odcházeli do kabin spokojenější hosté.

Prostřední část odšpuntovali tvrdými ranami Limanovský s Mužíkem, jejich projektily ovšem prostor ohraničený třemi tyčemi netrefily. Poté Stehlík hezky našel v situaci dva na jednoho Myšáka, ten však rozvlnil síť pouze z boku. Následně se již skóre měnilo. Maličkay neudržel ránu Kysely z pravého kruhu a David Jindra přispěchal s pohotovou dorážkou - 0:2! Asistent se vzápětí stejným způsobem mohl stát střelcem, domácí brankář tentokrát odolal. Jenže v polovině utkání si najel na levý kruh Prokop Limanovský a svižnou střelou poslal svůj celek do komfortního vedení - 0:3! Indiáni zareagovali oddechovým časem. Ihned poté to zkoušel u pravé tyče bekhendem De Sousa, zamířil však příliš nad. Neujala se ani tečovaná rána Váchala od modré v přesilové hře. Když v závěru prostřední periody domácí nevyužili více než půlminutovou dvojnásobnou početní výhodu, schylovalo se o druhé přestávce v HM Aréně k malé senzaci, Litvínov by byl totiž v letošním ročníku byl teprve druhým celkem, který na indiány vyzraje za tři body.

Indiáni vstoupili do poslední dvacetiminutovky aktivněji, Zelenka ovšem uzmul do lapačky pokus Langa z pravého kruhu a poradil si i se dvěma dělovkami Šillera od modré. Pak ale Západočeši zamířili do čtyř a Litvínov trestal, když se prosadil Vojtěch Kysela – 0:4! Modrobílí poté putovali do oslabení znovu, ale stala se věc nevídaná, indiáni se totiž hned dvakrát dokázali prosadit. Martin Lang nejprve využil přihrávky Radka Mužika v situaci dva na jednoho, druhý jmenovaný po chvilce sám udeřil ranou otřenou o tyč - 2:4! Jenže domácí zapomněli na zadní vrátka, David Jindra prchl všem na ledě a uspěl ranou na vyrážečku k tyči - 2:5! Přestřelka však pokračovala. Během minuty přidali modrobílí další dva zásahy, Radek Mužík se prosadil ranou o tyč, Daniel Kuchárik dorážkou na brankovišti - 4:5! Více toho ale již hosté Plzni nedovolili, pohlídali si i závěr utkání, kdy Západočechy prakticky nepustili ke hře bez brankáře a slaví tak velmi cenné tři body.

Ohlasy

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

Jan Snopek (HC Plzeň 1929): „Skóre odpovídá tomu, co se dělo na ledě. Litvínov hrál výborně a hlavně celý zápas. My bohužel zase jenom deset minut v poslední třetině. Měli jsme dobrý vstup do zápasu, vypracovali si i pár šancí, které jsme nevyužili. Kluci podlehli tomu, že brankář má dobrý zápas a tým je dobrý. Nebyla tam touha po vítězství a vůle to chtít zlomit. Byli jsme odevzdaní, dokud jsme nedali první gól, to už ale bylo bohužel pozdě.”

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec (HC Litvínov): „Z naší strany to byl poměrně velmi dobrý zápas. Porazili jsme Plzeň, což je pro nás radostná zpráva, ale je to jenom odraz do dalších zápasů. Za to, jak kluci k zápasu přistoupili si myslím, že jsme si vítězství zasloužili a je dobře, že si to užili.”

Fanshop