,

Nadstavba, 16.02.2017
logo HC VERVA Litvínov
logo HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov HC ŠKODA PLZEŇ
5 6
  • Třetiny

    2:1, 2:5, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Kmínek (Zelenka) – Jonák, Šubrt, Kroupa, Baláž, Háva, Miškovič, Žítek – Fišer, Bartoš, Jindra, Limanovský, Stehlík, Berka, Jouza, Nikl, Beran, Kysela, Šarlinger, Myšák.

  • Sestava hostů

    Pilc (Bielecký) – Novák, Hamšík, Pánek, Váchal, Šiller, Staněk, Kremláček, Kovařík – Slanina, Soukup, Rozsahegyi, Princl, De Sousa, Kolář, Rohla, Malát, Lang, Kuchárik, Kvasnička, Mužík


Reportáž

Přestože je Litvínov až pátý a na druhé indiány ztrácí již 28 bodů, má na modrobílé recept. Jako jediný ze všech celků totiž kromě suverénní Sparty dokázal indiány skolit za tři body, navíc přidal i výhru v prodloužení a další dva duely zůstaly po šedesáti minutách bez vítěze. A podobně dobře vstoupili Severočeši do střetnutí i dnes. Uplynulo zhruba sto vteřin, Myšák přistrčil na Jakuba Berana a ten spustil gólový festival - 1:0! Hosté odpověděli smrtící dvojicí Mužík - Martin Lang a začínalo se opět od nuly, tedy jedné - 1:1! Ještě do přestávky si vzali černožlutí vedení zpět, když střelecký výčet úvodních dvaceti minut dokonal David Jindra – 2:1!

Svižný a líbivý hokej se v prostřední části zvrhl v nekontrolovanou přestřelku, více než sto přítomných fanoušků se těšilo hned ze sedmi branek. Nejprve oplatili Západočeši svému soupeři rychlou úvodní branku a brzy tak bylo po střele Jana Slaniny opět srovnáno - 2:2! Jenže Litvínov si i do třetice vzal vedení zpět, když za necelou minutu odpověděl Dan Bartoš – 3:2! Následně přišla modrobílá exploze, v polovině utkání již vedla Plzeň o dvě branky, když se v rychlém sledu prosadili Dominik Soukup, Sebastián Malát a Martin Lang – 3:5! Vzápětí sice snížil svým druhým gólem v utkání Dan Bartoš, ale dvoubrankového střelce našli ve svých řadách I indiáni - Dominika Soukupa - a do kabin tak Západočeši odcházali za příjemného vedení - 4:6!

Poslední třetina již přinesla „pouze“ jednu trefu, kterou dal svým barvám naději Marek Berka – 5:6! Víc toho ale již Severočeši nestihli a po vítězství v Plzni 5:4 jak sami museli před svým publikem kousat nepříjemnou a těsnou porážku. Indiánů jsou druzí s dvacetibodovou ztrátou na Spartu a třináctibodovým náskokem na Motor. Litvínov je aktuálně pátý se stejným bodovým ziskem jako šesté Letňany a ztrátou vítězství na čtvrtý Mountfield. Do konce základní části zbývá ještě pět střetnutí.