Zápas - mládež 03. 03. 2017, Martin Stříbrný

MDO: Chemici dlouho drželi krok se Spartou, nakonec těsně prohráli

P r a h a - Mladší dorostenci Litvínova odehráli velmi slušné utkání na ledě absolutního lídra tabulky Sparty Prahy. V utkání se dlouho drželi a pomýšleli na bodový zisk, ve třetí třetině už ale došly síly a Sparťané zvítězili 4:2.

Nadstavba, 02.03.2017
logo HC Sparta Praha
logo HC VERVA Litvínov
HC Sparta Praha HC VERVA Litvínov
4 2
  • Třetiny

    2:1, 0:1, 2:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Švehlák (Černý) – Truhlář, Zemčenkov, Kumpošt – Prymula, Pšenička, Klimo, Čermák, Šubert, Rubeš, Slavíček, Obadal, Vitouch, Najman, Mácha, Gluzman, Gurjevskij, Kuracina.

  • Sestava hostů

    Klika (Kmínek) – Jonák, Baláž, Kitberger, Háva, Najman, Žítek – Fišer, Bartoš, Jindra, Limanovský, Stehlík, Berka, Jouza, Beran, Ksyela, Šarlinger, Myšák.


Reportáž

Oba týmy načaly utkání aktivně. Forčeking, rychle puk od hokejky a ofenzíva. Ve čtvrté minutě se Litvínov dostával do brejku, avšak jeden z obránců domácích předvedl ukázkové odebrání kotouče. Sparta se ubránila a vzápětí šla sama do vedení. Erik Čermák využil dvojnásobnou přesilovku a otevřel gólový účet večera. Čermák byl v tomto utkání opravdu aktivní a byl vidět. Střílel, přihrával, ohrožoval branku soupeře. Ještě v první třetině měl prsty v jedné nebezpečné ráně na Kliku a jedné šanci, která by se mohla ucházet o akci dne. Sparta prošla střední pásmo na dvě krásné přesné přihrávky a pak se ocitla před Klikou, ten ale zavřel pomyslné dveře a branku nepustil. Velkou tutovku měl ještě sparťan Mácha, v zakončení však selhal.

Když se neprosadili domácí, využili toho hosté a vyrovnali na 1:1. Bylo to také v přesilovce a akce to byla opravdu povedená. Obehrání bránící čtveřice a pověšení puku do horní poloviny branky. Autorem branky byl Ondřej Baláž. V dalším průběhu se sparťané dostali do dobré příležitosti, přečíslili soupeře, ale zvolili špatné řešení a situaci v gól neproměnili. V sedmnácté minutě už Sparta skórovala, a to z hokejky Ondřeje Pšeničky, jenž vrátil vedení na stranu domácích. Přihrával mu muž zápasu Erik Čermák.

V celém zápase jsme viděli mnoho vyloučení a druhá třetina nebyla výjimkou. Hned v první minutě šel za katr sparťan Čermák. Za chvíli byl vyloučen ještě Pšenička a Sparta šla znovu do čtyř. Nicméně ubránila i toto oslabení. Litvínov ovšem dal gól při hře pět na pět a znovu vyrovnal skóre. Trefil se muž číslo jedna v litvínovské produktivitě - Jan Myšák. Každý tým chtěl strhnout vedení na svou stranu. Sparta rozjela útok, při kterém jeden hráč nahodil puk střílenou přihrávkou, druhý hráč ji tečoval a byla z toho náramná akce. Chyběl jen gól. Ještě v též minutě však zahrozili hosté z hokejky Jouzy. Ten vzal zodpovědnost na sebe a proháčkoval se až před Švehláka, kterého nepřekonal. Následně se Sparta dostala do obrovského tlaku, Klika Severočechy podržel a pokračovalo se za stavu 2:2. Aktivní Čermák předvedl individuální akci, udělal kličku, dostal se do zakončení, gól ale nedal. Klika puk vyrazil.

Třetí třetina byla velmi kvalitní a pohledná. Celý zápas snesl měřítko play off, i když to byl jen zápas v základní části. Chybu udělal litvínovský Baláž, nechal se vyloučit a Sparta to následně potrestala. Autorem důležité branky opět Erik Čermák. Sparťanský tlak v těchto minutách gradoval, domácí měli hodně šancí. Soupeř měl problémy s jejich hrou. V jedné ze šancí se Prymula dostal na střed a pálil tvrdě, avšak do břevna. Další útok už byl úspěšný. Branku vsítil Patrik Prymula. Litvínov musel dotahovat, což mu šlo, ale tyto dvě branky, jako by mu ubraly na síle. Nedokázal se probojovat před Švehláka, Sparta hrála co potřebovala a Severočeši už prostě vyrovnat nedokázali. Na konci si vzal litvínovský kouč timeout. Ani ten už hostům nepomohl. Následná hra v šesti hráčích v poli neměla úspěch. Sparta si doma body pohlídala a zvítězila podruhé za sebou.