Zápas - mládež 09. 12. 2016, Martin Stříbrný

SDO: Litvínovští přetlačili AZet, po výhře 2:1 berou tři body

L i t v í n o v - Starší dorostenci Litvínova odehráli těžké utkání na vlastním ledě proti dalekému Havířovu. V utkání byli aktivnějším týmem, a nakonec se zaslouženě po těsné výhře 2:1 mohli radovat ze zisku tří důležitých bodů.

O udržení 1., 09.12.2016, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC AZ Havířov
HC VERVA Litvínov HC AZ Havířov
2 1
  • Třetiny

    1:0, 0:0, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Kožnar (Pejsar) – Havlík ''A'', Bártek, Liška, Myšák ''C'', Černohorský, Hipius, Cikánek – Bartoš, Arnold, Dufek, Kordule, Pech, Ineman, Pavlíček, Svoboda, Berka

  • Sestava hostů

    Matoušek (Dufek) – Pliska, Máca, Zíková, Szturc ''A'', Ševěček ''C'', Pavelek, Klus, Kuchař – Bambula, Urban, Hýsek, Hilšer, Klíma, Janeček, Potočný, Juhász, Piš, Raček, Pawliczek, Žídek


Reportáž

Litvínovští se hned v páté minutě utkání proti Havířovu nechali zbytečně vyloučit a hosté měli šanci jít do vedení. Potočný se dobře uvolnil na vrcholku kruhu a vypálil. Na jeho ránu ale Kožnar dobře viděl a bez problémů ji vyrazil. Ve dvanácté minutě už branka k vidění byla. Tomáš Arnold dostal nezištnou přihrávku od Berky mezi kruhy a přesnou střelou mezi betony Matouška poprvé v utkání rozvlnil síť branky Havířova – 1:0. V šestnácté minutě to mohlo být o dvě branky. V přesilové hře se dostal do dobré šance Kordule, jenže o chloupek bránu minul. Necelou půl minutu před sirénou ztratila obrana Litvínova kotouč v obranném pásmu, jenže havířovští si v následné kombinaci vůbec neporozuměli, a tak se šlo do kabin za těsného vedení domácích Chemiků.

Zpočátku druhé třetiny dostali k mání další přesilovou hru hosté a opět si vytvořili šanci. Klíma vystihl přihrávku domácích, ovšem sám před Kožnarem bránu minul. O dvě minuty později si svou přesilovou hru zahráli také domácí. Roman Cikánek vyslal od modré štiplavou ránu na bránu, ovšem Matoušek s vypětím všech sil vytlačil kotouč mimo tři tyče své brány. Další větší příležitost už si ani jeden tým nedokázal vytvořit, a tak i po této třetiny šli do kabin šťastnější domácí Chemici.

Třetí třetina byla od obou týmů nejprve hodně unavená. Ani jeden se nehnal příliš do ofenzívy. Domácí střežili svou bránu a hosté se snažili spoléhat spíše na rychlé kontry. V šestapadesáté minutě bylo vyrovnání na spadnutí, jenže jeden z hostujících hráčů poloprázdnou bránu minul. Minutu před závěrečnou sirénou zkusili havířovští hru šest proti čtyřem. V ní se chopil kotouče obránce Josef Myšák, který nekompromisně poslal kotouč do prázdné brány – 2:0. Poslední branku ale přeci jen nakonec vstřelili hosté. V čase 59:59 nenápadnou střelou ukradl čisté konto Kožnarovi Martin Pliska. Tato branka už ale domácí o tři body nepřipravila, Litvínov se může radovat z vítězství 2:1!

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Určitě jsme rádi za tři body, ale těch gólů z naší strany mohlo být daleko více. Bohužel se ale delší dobu trápíme s koncovkou, navíc gólman Havířova zachytal opravdu výborně. Kluci celý zápas příkladně bojovali a body si zasloužili.

Fanshop