Zápas - mládež 10. 12. 2016, Martin Stříbrný

SDO: Chemici zaskočili Vítkovice a berou cenné dva body

L i t v í n o v - Starší dorostenci Litvínova odehráli druhé utkání během dvou dnů na domácím ledě, dnes proti Vítkovicím. V utkání sice prohráli na střely 28:46, samotné utkání ale ovládli v prodloužení a po vítězství 5:4 si do tabulky připisují dva body!

O udržení 2., 10.12.2016, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Vítkovice Ridera
HC VERVA Litvínov HC Vítkovice Ridera
5p 4
  • Třetiny

    0:1, 2:2, 2:1 - 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Kožnar (Pejsar) – Havlík ''A'', Bártek, Liška, Myšák ''C'', Černohorský, Hipius, Cikánek – Bartoš, Arnold, Dufek, Kordule, Pech, Ineman, Svoboda, Pavlíček, Berka

  • Sestava hostů

    Piták (Ficek) – Kaláb, Takáč, Kučera ''A'', Smička, Šulák, Kunc – Gřesík ''A'', Žemba, Fridrich ''C'', Urban, Bochnak, Beránek, Mrva, Kylnár, Konečný, Věntus, Lewandowski


Reportáž

Parádní vstup do utkání prožily Vítkovice. I přes brzké vyloučení v oslabení našel skvělou žabkou Beránek Jakuba Kylnára, který z bezprostřední blízkosti procpal kotouč za záda Pejsara a hosté šli do vedení – 0:1. V polovině utkání měli hosté k mání téměř dvouminutovou přesilovou hru pět proti třem. V níž si vytvořili mnoho šancí, tu největší spálil Fridrich, když minul poloprázdnou bránu. V sedmnácté minutě to byly opět Vítkovice, které si vytvořily velkou příležitost. Mrva se uvolnil na mezikruží, jeho následné střela ale trefila Pejsara pouze do ramene, a tak se šlo do šaten za hubeného vedení hostujících Vítkovic.

Stejně jako v první, tak i ve druhé třetině se Vítkovice prosadily po dvou minutách hry. Jakub Lewandowski si našel vyraženou střelu Kalába a s chladnou hlavou nasměroval kotouč do odkryté brány – 0:2. Na první zásah si fanoušci Litvínova museli počkat až do poloviny utkání. V ní našel Patrick Pech před bránou Filipa Černohorského, který poslal kotouč za bezmocného Pitáka a bylo sníženo – 1:2.

Netrvalo dlouho a Vítkovice měly zpět svůj dvoubrankový náskok. Dominik Ficek se nebál vypálit od modré čáry, jeho pokus prolétl skrze chumel před Pejsarem, a bylo to opět o dvě branky – 1:3. Zpět do hry se domácí vrátili v sedmatřicáté minutě. V níž našel krásnou přihrávkou Přemysl Svoboda Petra Pavlíčka, který rychlou střelou z první poslal kotouč za přesouvajícího se Pitáka – 2:3.

Ve třetí třetině se domácím Chemikům povedla parádní otočka. V šestatřicáté minutě pláchl hostující obraně Pavel Kordule, který své sólo zakončil parádním blafákem – 3:3. Poprvé do vedení se domácí Litvínov dostal až deset minut před sirénou. Bartošovu střelu vyrazil Piták pouze před sebe, kde stál pohotový Tomáš Arnold a domácí se mohli radovat – 4:3. Domácí už už sahali po třech bodech, jenže se jich nedočkali. Minutu před koncem utkání vyzkoušely Vítkovice power-play, v níž vyrovnaly. Jakub Lewandowski nádhernou střelou s pomocí horní tyčky překonal Pejsara a utkání šlo do prodloužení – 4:4!

V atraktivním prodloužení tři na tři měli lepší pohyb domácí, kteří si tvořili jednu šanci za druhou. Pavel Kordule dostal průnikovou přihrávku a mířil sám na Pitáka. Rozhodčí ho ovšem zastavil – ofsajd. Ve třetí minutě prodloužení se vhazovalo po pravici Pejsara, domácí vyhráli buly, Petr Pavlíček vysunul Ondřeje Dufka, který jel sám na Pitáka. Toho se štěstím prostřelil, a tak se domácí Litvínov mohl radovat ze zisku dvou bodů za vítězství 5:4 po prodloužení.

Fanshop