Zápas - mládež 27. 01. 2017, Eliška Mrázková

SDO: Litvínovští i s problémy porazili Kolín a berou tři důležité body

L i t v í n o v - Starší dorostenci dnes získali 3 body, když dokázali porazit Kolín 6:3. Největší podíl na výhře měl dnes litvínovský útočník Lukáš Vopat, kterému se podařilo překonat hostujícího brankáře hned čtyřikrát.

O udržení 11., 27.01.2017, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo SC Kolín
HC VERVA Litvínov SC Kolín
6 3
  • Třetiny

    0:0, 2:1, 4:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Pejsar (Kožnar) – Havlík, Bártek, Liška, Myšák Josef, Černohorský, Hipius, Cikánek – Bartoš, Vopat, Arnold, Dufek, Kordule, Pech, Ineman, Svoboda, Pavlíček, Berka, Myšák Jan, Jindra

  • Sestava hostů

    Kvasil (Burda) – Dotter, Štěpánek, Grauer, Mikula, Nutil – Vrabec, Gorás, Kronus, Zheliznyak, Havránek, Vasilev, Kalista


Reportáž

Do první třetiny vstoupili lépe domácí, protože měl ve 20. vteřině velkou šanci na gól Kordule, ale jeho střela škrtla tyčku brány. Ve 12. minutě se opakovala stejná situaci, akorát se tentokrát pokusil zakončit litvínovský kapitán Myšák. K šanci na gól se ihned dostali i hosté, když jeli 3 na 1, ovšem dobře připravený Pejsar si s jejich akcí bez problému poradil. Ke konci třetiny už nebyla na ledě k vidění další velká šance či gól a do kabin se tak šlo za stavu 0:0.

Ve 4. minutě byl k vidění první gól, který vstřelil z velmi dobré pozice Lukáš Vopat a Litvínovští se tak radovali z vedení. Domácí si hned poté zahráli 5 minut přesilovou hru, jenže ani jeden litvínovský hokejista nedokázal dostat kotouč za Kvasila. Ovšem v 11. minutě vyslal Svoboda do šance Lukáše Vopata, který neváhal, pěkně si vychutnal Kvasila a Litvínov poslal do dvoubrankového vedení. V 18. minutě druhé třetiny se provinil faulem Josef Myšák a bylo tak nařízeno trestné střílení, které bylo pro hosty úspěšné. Samuel Dotter velmi dlouho rozmýšlel nad střelou, ale nakonec ji poslal těsně pod Pejsarovu lapačku, a snížil tak náskok domácích. Druhá třetina končila tedy 2:1.

Třetí třetina byla na góly nejbohatší. V 1. minutě třetí třetiny našel Přemysl Svoboda mezírku mezi betony Kvasila. O minutu později poslal David Jindra rychlou střelu k levé tyči a Litvínovští tak odskočili na rozdíl tří branek. Za pár vteřin usedl na trestnou lavici Cikánek a Kolín si zahrál přesilovou hru, kterou využil Adam Štěpánek, když z bezprostřední blízkosti prostřelil Pejsara a snížil na rozdíl dvou branek. Na trestné lavici si také chvilku poseděl Mikula. V přesilové hře se prosadil Lukáš Vopat, jenž svým hattrickem opět navýšil skóre domácích. 5 minut před koncem zápasu zaznamenal poslední branku hostí Josef Nutil, což se očividně nelíbilo Chemikům, protože Litvínovští neváhali a vyslali Lukáše Vopata , který si nejprve položil Kvasila a pak už jen poslal kotouč do poloprázdné brány. Zápas tak skončil 6:3 a Litvínov si připsal do tabulky další 3 velmi důležité body.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Protrápili jsme se k důležitým třem bodům, ale s výkonem rozhodně nemůžeme být spokojení.

Fanshop