Zápas - mládež 03. 02. 2017, Martin Stříbrný

SDO: Litvínov nezvládl utkání na půdě Mory a podlehl 2:4

O l o m o u c - Druhé utkání ve dvou dnech odehráli litvínovští starší dorostenci na ledě olomoucké Mory. Po včerejším skvělém vítězství ve Vsetíně bohužel dnes utkání nezvládli, a po porážce 2:4 je domu ze tripu s dvěma body.

O udržení 14., 03.02.2017, ZS Olomouc
logo HC Olomouc
logo HC VERVA Litvínov
HC Olomouc HC VERVA Litvínov
4 2
  • Třetiny

    1:0, 3:1, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Galuška (Fajgl) – Dajčar, Mader, Bahounek, Kažimír, Klesla, Holiš, Vosátko – Krátký, Vašenka, Spatharis, Aulehla, Paťava, Pěcha, Skopal, Kalač, Janečko, Handl, Štefka

  • Sestava hostů

    Pejsar (38. Kožnar) – Havlík, Bártek, Liška, Myšák, Černohorský, Hipius – Šarlinger, Ineman, Bartoš, Vopat, Arnold, Dufek, Kordule, Jindra, Svoboda, Pavlíček, Myšák, Pech


Reportáž

Úvod utkání dvou tabulkových sousedů přinesl hned dvě tutovky. Nejprve v samostatném úniku selhal Ineman, na domácí straně pak v podobné situaci selhal Janečko, který se do litvínovské defenzívy vřítil z trestné lavice. Hosté byli v této fázi zápasu lepším týmem, což jenom potvrdil Bártek, který se po překombinování olomoucké pětice rozhodl ke střele. Olomoucký brankář ovšem jeho dělovku efektně chytil do lapačky. Tlak Vervy nadále gradoval, jenomže v olomoucké bráně kouzlil Petr Galuška, když nejprve znemožnil Svobodovi odvážným vyjetím z brankoviště dobré zakončení a následně doklouzal k dorážce Inemana. Hosté v těchto chvílích nebyli daleko od otevření skóre.

V 16. minutě ale Olomouc obrazně vstala z popela, po jedné z prvních vážnějších akcí se totiž prosadil v tomto ročníku nadmíru produktivní Miroslav Skopal, když se trefil z mezikruží po přihrávce Janečka. Logické rozčarování a opařenost pak byla vidět na většině litvínovských borců, z čehož také vyplynul ne moc hokejový moment. V 19. minutě se ke střílejícímu Maderovi dostal Havlík a poslal olomouckého forvarda na led. Jeho zákrok následně sudí ohodnotili pětiminutovým a osobním trestem.

Do druhé dvacetiminutovky si domácí z první třetiny přenesli krom jednobrankového vedení také ještě tříminutovou přesilovou hru, tu však i díky výborné defenzivní práci Litvínovských nevyužili. Hra se tak znovu dostala do podobných kolejí jako na začátku zápasu, tedy s šancemi na obou stranách kluziště. Povídat by mohli olomoucký Kalač a hostující Kordule, j oba se krátce po sobě nedokázali prosadit v individuálním průniku, když ztroskotali přes oba brankáře. Olomouc se následně dostala do menší strnulosti, z ní ji však vysvobodil mládežnický reprezentant Tomáš Dajčar, který ukázal své technické přednosti v 29. minutě, když brankáře Pejsara propálil milimetrově přesnou ránou z blízkosti modré čáry.

Hanáci se dostali v těchto chvílích do herní pohody, což jen potvrdil v oslabení Daniel Paťava, když zvyšoval na 3:0 po zkušeně provedeném úniku za obranu. V této chvíli ale Litvínov zabral a do částečně skórem uspokojené defenzívy Olomouce se dostala mírná panika. Tu dokázal zužitkovat po ukázce herního přehledu David Jindra, jenž si našel na brankovišti odražený puk po ráně Bárteka.

Kohouti se ale stačili celkem rychle vzpamatovat, ve 39. minutě se totiž po přečíslení tří proti dvěma v tomto zápase podruhé prosadil Miroslav Skopal. Pejsar v této situaci neměl asi čisté svědomí, puk totiž proskákal mezi betony těsně před tím, než sudí přerušili hru. Litvínovský kouč na tříbrankové manko tudíž následně reagoval vystřídáním strážců brankoviště, kam se místo jinak výborně chytajícího Pejsara dostal Milan Kožnar. Ten pak také sledoval přes celou délku ledu, jak se jeho tým málem dostal v závěru ke snížení. Poskakující puk z brankové čáry však jeho rival Galuška odpálil dostatečně rychle, než by kotouč doklouzal do brány.

Třetí perioda už tak vypjatá, jako ty dvě předchozí, nebyla. První vážnější šanci si tak zapsal až ve 45. Minutě Jindra, jenomže na Galušku ani přes výhodnou pozici ke střelbě nevyzrál. I přes ne moc divácky atraktivní část se nakonec ještě dostalo na jednu branku, a to hodně netradiční. Ránu Jana Myšáka olomoucký brankář sice vyrazil, jenomže pouze nad sebe a kotouč následně nečekanou rotací doletěl za záda Galušky. Litvínovští se sice ještě snažili o zdramatizování koncovky, ale k žádné velké šanci se už nedostali, a to ani v přibližně jednominutovém power-play. Olomouc si tak v posledním letošním zápase před domácími příznivci připsala výhru, Litvínov bude ještě čekat na potvrzení záchrany.

Ohlasy

logo HC Olomouc

HC Olomouc

Karel Beran (HC Olomouc): V tomto zápase jsme byli namotivovaní po včerejším utkání se Slavii, kdy se nám nepovedlo ani přes naši snahu zvítězit. Vítěství jsme si zasloužili bojovností a tím, že jsme si hned od začátku šli pro tři body. Určitě jsme s třemi body spokojeni. Pro takovéto rozlučkové zápasy je vždy dobré, aby se podařilo zvítězit, což se klukům po právu podařilo.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Verva Litvínov): Oproti Olomouci nám scházela primárně bojovnost a ochota pracovat pro mužstvo. Bohužel místo hráčům, kteří by měli být oporami, toto schází a musí je nahrazovat kluci, kteří jsou o dva nebo tři roky mladší. Takhle se hrát dlouhodobě nedá. V závěru už jsem tak ani moc nevěřil, že bychom mohli v power-play snížit nebo vyrovnat.

Fanshop